Atitudini

Vâlva pe tema „SRI în dosare” scoate la iveală ipocrizia fără limită a politicienilor

  Să vă explic: SRI este principalul serviciu de informaţii, specializat în culegerea, analizarea şi valorificarea de informaţii pentru a […]

 

Să vă explic: SRI este principalul serviciu de informaţii, specializat în culegerea, analizarea şi valorificarea de informaţii pentru a cunoaşte, preveni şi contracara ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Competenţele lui sunt strict prevăzute de lege: prevenirea şi combaterea terorismului, apărarea valorilor constituţionale, securitate economică, contraspionaj, ameninţări transfrontaliere.

De cealaltă parte a acestei poveşti cu iz de telenovelă, dacă nu ar fi tragică, avem organele de cercetare penală: procurorul, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, organele de cercetare penală speciale.

Sunt organe de cercetare penală speciale: ofițerii anume desemnați de către comandanții de garnizoană ofițerii desemnați de comandanții centrelor militare; căpitanii porturilor.

În mod evident angajații Serviciului Român de Informații nu pot fi consideraţi organe de cercetare penală speciale, totuși ei pot acorda însă sprijin la efectuarea anumitor activități de cercetare penală, pentru infracțiuni privind securitatea națională și infracțiunilor de terorism, din dispoziția procurorului.

Şi în prezent SRI transmite informaţii organelor de cercetare penală pentru că îl obligă legea, dar nu poate lucra în dosarele de urmărire penală, pentru că se încalcă, pur şi simplu, nişte principii de drept, total inutile pentru politicieni, nu-i aşa, pentru că şi drepturile noastre sunt iluzorii pentru ei.

Iar dacă a spus asta CCR, e clar pentru toată suflarea că CCR trebuie desfiinţată.

Ce vor acum domnii politicieni: Să dea peste cap toate normele de procedură penală pentru a permite, de fapt, transformarea lucrătorilor SRI în organe de cercetare penală.

Consecinţa? SRI, care este deţinătorul puterii prin deţinerea informaţiei, va fi în măsură să interfereze cu actul de justiţie, transformând independenţa justiţiei într-o noţiune lipsită de conţinut.

Să ne înţelegem. SRI este o instituţie vitală în geometria statală. Dar, nu are ce să caute în interiorul puterii judecătoreşti.

SRI este chemat la raport de către Parlament. Prin transformarea sa în organ de cercetare penală, de fapt, justiţia va fi chemată la raport.

E simplu. Prin tot ce fac, politicienii, indiferent de culoarea sau partid, că de ideologie nu prea putem vorbi, vor să îşi aservească magistraţii.

Pentru că nu–i aşa, corupţia etc… etc, Caracal şi altele.

Nu domnilor, Caracal a fost posibil nu pentru că SRI nu e în dosare, ci pentru că de 30 de ani vă bateţi joc de poliţişti. I-aţi trimis acasă pe profesionişti, aţi adus oameni de pe stradă, care nu ştiu să completeze un proces verbal, îi terfeliţi public, îi trimiteţi la luptă înarmaţi cu beţişoare şi apoi le cereţi performanţă.

Soluţia nu e SRI în dosare.

Pentru că asta înseamnă o nouă dictatură.

Dictatura injustiţiei şi fărădelegii, a fricii.

Până una alta, cum nu mai sper la nimic bun, aştept să văd cum progresismul ne oferă noua generaţie de poliţişti pensaţi, epilaţi, gleznuţe goale, care să fugărească prin noroi migranţii pe frontieră.

                                                          Adriana Stoicescu, judecător, președintele tribunalului Timiș

 

1 Comment

  1. Prescot

    SRI este o grupare mafiota protejata de lege. Restul sunt detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.