Investigatii

Vasile-Constantin Iorgovan Velichi, faraonul din fruntea A.J.O.F.M. Hunedoara

Pentru nimeni nu mai poate fi un secret că România este raiul grupărilor de tip mafiot, ţara în care analfabeţii […]

Pentru nimeni nu mai poate fi un secret că România este raiul grupărilor de tip mafiot, ţara în care analfabeţii sunt posesori ai permiselor de conducere, ţara în care scara valorilor a fost, este şi va rămâne pentru mult timp răsturnată.

Începând cu anul 2005, odată cu schimbarea puterii politice, a fost schimbată şi conducerea AJOFM-Hunedoara, în fruntea Agenţiei fiind numit pedelistul VASILE-CONSTANTIN IORGOVAN-VELICHI.(în continuare Iorgovan V.)Instalarea în scaunul de director executiv al instituţiei guvernamentale a fost făcută de către prietenul şi colegul său de partid Gheorghe Barbu pe atunci ministrul muncii.Ţinând cont de numărul de ani adunaţi în această funcţie, Iorgovan V. a devenit unul dintre cei mai longevivi directori din cadrul ANOFM-Romania numai bun pentru Cartea Recordurilor.

      Într-o perioadă de peste nouă ani, printr-o strategie „înţeleaptă”de conducător, a ştiut să se înconjoare de oameni de încredere atât din interiorul Agenţiei cât şi din afara ei, oameni influenţi pe care se putea bizuii, pentru ca nimeni să nu-l mai poată decupla de la conducta banului public.Descurcăreţul director, pentru aşi menţine funcţia cu privilegiile aferente, odată cu schimbarea puterii politice din mai 2012, printr-o pirueta de „rafinament”(dibăcie) după 17 ani de membru PDL a trecut în anturajul noii puteri USL prin a se înscrie în PNL partid condus în judeţul Hunedoara de penelistul Moloţ Mircea cel care l-a primit cu braţele deschise.Deşi la timpul respectiv preşedintele CJ, Moloţ Mircea, spunea că  „oricine este liber să devină liberal, dar acest lucru nu înseamnă că şi cei cu funcţii şi le vor păstra” cele spuse de către veşnicul învinuit de  incompatibilitate preşedintele CJ Hunedoara nu s-au adeverit în cazul proaspătului liberal şi mai vechiului prieten Iorgovan V. menţinându-l în cotinuare cuplat la ţâţa bugetului de stat la care suge cu lăcomie de nouă ani.

            Odată cu finanţările europene a apărut şi o nouă îndeletnicire a multor funcţionari publici, conducători de instituţii, îndeletnicire care pentru unii a devenit o posibilitatea de a deschide încă un  robinet al banului public în interes personal.Tonul l-a dat fostul preşedinte ANOFM şi fostul preşedinte PDL pe judeţul Alba, SILVIU  BIAN, aflat în prezent în puşcărie unde îşi ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani pentru deturnare de fonduri din banii europeni alocaţii pentru realizarea unor proiecte prin programul POSDRU.

            Iorgovan V. nu a scăpat prilejul de a se poziţiona şi în apropierea şefului Silviu Bian chiar şi prin a fi  proprietar de terenuri în judeţul Alba acolo unde şi Silviul Bian deţine cele mai multe proprietăţi, devenind mâna dreaptă a acestuia.Se pare că prietenia cu Silviu Bian a fost de bun augur dându-i posibilitatea la bune relaţii de colaborare cu AJOFM-Alba instituţie care devine parteneră cu AJOFM-Hunedoara în mai multe proiecte derulate prin programul POSDRU unde prietenul Iorgovan V. ajunge să fie manager.

            Aşa cum am spus la început, Iorgovan V. s-a înconjurat în primul rând de oameni de încredere, obedienţii din cadrul instituţiei, pe care s-a bazat pentru al sprijini ori de câte ori este nevoie, dar nu degeaba, aceştia fiind răsplătiţi cu funcţii bune şi venituri salariale îndestulătoare.O apropiată de nedespărţit a lui Iorgovan V. este LILIANA TOMEŞTEAN, şefa biroului resurse umane din cadrul AJOFM-Hunedoara, care potrivit unei declaraţii de avere încasa un venit salarial anual de 63.346 lei, respectiv 5.300 lei/lună. Nepotismul este prezent şi aici pentru că în cadrul instituţiei a fost angajată pe bază de …. CRISTINA TOMEŞTEAN.

            O altă angajată a Agenţiei, apropiată directorului, este TEODORA VLADU nimeni altcineva decât soţia fostului prefect al judeţului Hunedoara pedelistul VLADU CRISTIAN fost preşedinte PDL Hunedoara şi fost  director general al termocentralei Mintia.Un interesant caz este cel al lui BERCEA VALENTIN angajat de către Iorgovan V. în septembrie 2005 pe bază de…(Gura lumii spune că Bercea Valentin ar fi  fost angajat de către Iorgovan V. la AJOFM-HD printr-o recomandare venită din partea lui Oprea Marian director resurse umane la ANOFM-Bucureşti de unde venea Bercea Valentin)

            Bercea Valentin a fost încadrat la biroul Măsuri active – Corpul de control al AJOFM -Hunedoara, care la câteva luni de la angajare a reuşit să cumpere o primă locuinţă în mun. Petroşani, iar mai apoi într-o perioadă scurtă să cumpere a doua locuinţă tot în mun. Petroşani, un teren intravilan în mun. Vulcan, un autoturism Toyota şi să acorde împrumuturi în nume personal în valoare de 80.132lei,  potrivit Declaraţiei sale de avere dată în 19.04.2012, pag.3, iar veniturile salariale provin din mai multe surse şi anume:

-Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara :25.392 lei;

-Asociaţia Calificare, Specializare, Perfecţionare, Petroşani:28.620 lei;

-Asociaţia de Formare şi Calificare (fosta Asociaţie de Formare şi Calificare Nădlac):26.900lei. Dacă  adunăm cele trei venituri declarate din pag.4 obţinem  80.912lei  sumă aproape egală cu totalul împrumuturilor pe care le-a acordat în nume personal (pag.3 din declaraţia de avere mai sus amintită şi postată pe situl agenţiei.

            Printre beneficiarii împrumuturilor se află şi o persoană fizică pe numele de Indricău Mihaela nimeni altcineva decât reprezentanta Asociaţiei de Formare şi Consiliere Nădlac, avănd calitatea de director în multe proiecte desfăşurate din anul 2006 şi până în prezent, prin diferite programe printre care şi programul POSDRU, Asociaţie generatoare de venituri salariale pentru Bercea Valentin. Oare nu este sesizant? Dacă până în anul 2009 Bercea V. declara un singur venit salarial provenit din serviciul prestat în cadul AJOFM-Hunedoara, în următoarea Declaraţie de avere din anul 2010 apare încă o sursă de venit de la Asociaţia de Formare şi Consiliere Nădlac reprezentată de către Indricău Mihaela beneficiara împrumutului oferit de Bercea Valentin.

            Bercea Valentin nu se mulţumeşte cu veniturile, văzând că se poate, mai găseşte o sursă de venit salarial de această dată de la Asociaţia Calificare, Specializare, Perfecţionare Petroşani, la fel un venit mult mai mare decât cel obţinut de la AJOFM-Hunedoara. De adăugat faptul că nu ar interesa pe nimeni numărul locurilor de muncă ale unui funcţionar public, dar în cazul de faţă sub îngăduinţa şi coordonarea şefului său Iorgovan V., lui Bercea Valentin, funcţionar public, i s-a dat posibilitatea de a obţine venituri salariale de la mai multe locuri de muncă printre care, atenţie!, de la Asociaţia Calificare, Specializare şi Perfecţionare Petroşani beneficiara unui proiect derulat prin programul POSDRU (număr de identificare,contract POSDRU/108/2.3/G/79612) în parteneriat cu AJOFM-Hunedoara unde director este Iorgovan V.

Scan0001

            În căutarea de noi venituri salariale cât mai mari Bercea V. reuşeşte să găsească şi alte surse adunând la un moment dat venituri salariale de la patru locuri de muncă  plus de la Agenţia Guvernamentală AJOFM-HD. (potrivit declaraţiei de avere dată la 30.04.2013, pag.4), însumând 130.371 lei anual asta însemnând 10.864 lei lunar, respectiv 505 lei /zi, câştig zilnic mult mai mare decât o pensie lunară a multor sute de mii de pensionari din România.Mai mult decât atât, acest om a reuşit să sfideze chiar şi regulile bine încetăţenite ale spaţiului şi timpului terestru, având în vedere că locaţiile unde îşi are locurile de muncă sunt diferite şi la sute de km între ele: Petroşani, Deva, Arad iar distanţele rămân aceleaşi indiferent în ce ordine le-am lua, unde mai pui că domiciliul îl are în mun. Vulcan.

            Acest caz este foarte interesant şi pentru faptul că odată cu reorganizarea Agenţiei prin restructurare de personal din 2010, Iorgovan Velichi deşi cunoştea despre câştigurile considerabile ale lui Bercea Valentin l-a menţinut în continuare angajat al Agenţiei (bineînţeles prin reuşita la aşa zisul examen-concurs ce a avut loc cu ocazia reorganizării prin restructurare de personal) în detrimentul altora, cărora concursul nu le-au fost prielnic, rămânând fără nici-un loc de muncă. Oare să fie asta „virtutea găsirii de soluţii pentru fiecare” aşa cum susţine directorul în declaraţiile publice ori de câte ori are ocazia.

            Pentru a da aparenţă de legalitate a modului în care s-a făcut restructurarea, de a elimina suspiciunile în acest sens, s-a dispus organizarea unui examen-concurs constând în mai multe probe în urma cărora prin rezultatele finale au fost selectaţi cei care au rămas de cei care au plecat din instituţie.Examenul s-a desfăşurat în faţa unei comisii ai cărei membri au fost numai din interiorul Agenţiei iar preşedintele comisiei nu a fost altcineva decât TOMEŞTEAN LILIANA cea care împreună cu şeful său „taie şi spanzură” după bunul lor plac.. Pe listele candidaţilor se aflau şi cele trei persoane pe care le-am prezentat mai sus (TOMEŞTEAN CRISTINA, VLADU TEODORA, BERCEA VALENTIN) care au promovat examenul-concurs, rămânând angajaţii Agenţiei.

            S-a scris mult despre aceste deconcentrate a căror angajaţi obţin salarii imense în raport cu alţi bugetari. Chiar şi premierul Victor Ponta declara : „avem angajaţi prin birouri cu salarii de la stat de trei ori cât un medic, profesor, pompier sau poliţist”, dar după cum se vede totul a rămas la stadiu declarativ.

            Şeful AJOFM-HD. a obţinut în anul 2010, perioada de criză, un venit salarial de 4.923 lei/lunar chiar mai mare decât şeful ANOFM, Silviu Bian, care obţinea doar 4.500 lei/lunar. De amintit faptul că Iorgovan V., potrivit declaraţie de avere din februarie 2008, obţinea un venit salarial de 83.108 lei/an respectiv 6926 lei/lunar.

Scan0002

Scan0004

             De asemenea şi BABŢAN IUDIT se bucură de încrederea şefului său Iorgovan V. cel care a investit-o şefă la ALOFM-Petroşani din anul 2005, figurând şi ea în topul longevităţii funcţiei dar şi a veniturilor salariale din instituţie, obţinând în 2010  un venit de 41.947 lei/an, iar înaintea crizei, potrivit declaraţiei sale de avere, un venit de 58.727 lei/an respectiv 4900 lei/lunar. Exemplele ar putea continua dar mă întorc la conduita directorului Iorgovan V.

             Ce ar putea spune directorul Iorgovan V. despre faptul că soţia sa, pensionară, cu domiciliul în Deva, a reuşit să obţină venituri salariale de la Asociaţia Thumende Valea Jiului Petroşani pe perioada derulării unui proiect în parteneriat cu AJOFM-HD prin programul POSDRU, http:thumende.wordpress.com/proiecte-2, aspect ce rezultă chiar şi din declaraţia de avere a soţului Iorgovan V.

              La astfel de întrebări incomode se fereşte să răspundă, cel mai longeviv director al ANOFM-România, Iorgovan V., răspunsuri care au devenit o chinuitoare povară pentru cel care susţine sus şi tare că: „întotdeauna caută legalitatea lucrurilor” dar după cum se poate observa faptele sale fără tăgadă frizează ilegalitatea şi imoralitatea. Deseori spune că se află „într-o continuă căutare a modernizării instituţiei” numai că din păcate modernizarea instituţiei nu o prea găseşte, deşi o caută de nouă ani. Despre această modernizare ne mai vorbeşte cineva, tot de nouă ani, dar rezultatul este acelaşi, modernizarea este de negăsit.

             Atenţie mare la acest individ pensionabil care nu răspunde niciodată punctual la întrebările incomode, mai ales la cele cu privire la faptele sale, iar prin strategia de bază învăţată la cursurile de partid pe care le-a promovat cu brio timp de 17 ani, pentru a ieşi din încurcătură, direcţionează totul în altă zonă fără ca răspunsurile să aibă vreo legătură cu subiectul  întrebărilor.

             Cu siguranţă că, şi în continuare va apela la această tehnică atunci când îi vor fi adresate întrebări incomode, acest individ se va descurca prin penibilul mod de exprimare, începând a povesti despre cum a preluat funcţia de conducere a AJOFM-Hunedoara în anul 2005, cât şi prin aşi aroga merite cu privire la acţiunile pe care le-a întreprins împotriva fostei conduceri, pentru recuperarea debitelor găsite la Agenţie, devenind şi un mare „recuperator” pe lângă funcţia de director.

             Noi cei 7,4 mil. de cetăţeni am votat pentru îndepărtarea sursei răului dar trebuie să avem în vedere că nu este de ajuns numai atât pentru că dacă nu vom tăia în totalitate şi rădăcinile răului care s-au extins în toată ţara, acesta va recidiva devenind mult mai periculos şi ne va fi din ce în ce mai greu să scăpăm de el.

            De asemenea, cetăţenii acestei ţări au votat într-o majoritate covârşitoare de 70% USL pentru legislativul României în speranţa de a ne scăpa de aceste anomalii care au distrus vieţile multor cetăţeni dar până acum, deşi a trecut o bună perioadă de timp, situaţia este aceiaşi, găştile „băieţilor deştepţi”au rămas în continuare în funcţii de conducere, racordaţi la conducta banului public, iar partidele din cadrul noii puteri USL  i-au primit cu braţele deschise aşa cum PNL-ul l-a primit pe Iorgovan Velichi pentru al menţine pe viaţa vătaf al AJOFM-ului hunedorean.

             Aşa se face că România pare a fi ţara tuturor posibilităţilor unde dezordinea este organizată, unde anormalitatea a devenit stare de normalitate, unde politicul implicat în actul de conducere a unor instituţii ale statului generează şi întreţine adevărate diformităţi  în respectarea legilor, iar noi cetăţenii nu mai contăm rămânând doar privitori la cele ce se întâmplă.Asta este România zilelor noastre.

 

                                                                                                         Petre LUNGOCI

 

7 Comments

 1. Adina Soare

  Ecce hommo, adica tipu si prototipu omului nou, picat din fanar pe gaura Bizantului drept in Romanika sa ne fericeasca. Cat mai puteti fura mai oameni buni? Voi cu 5 locuri de muinca si noi cu niciunul? Voi cu venituri de 130 de mii de lei noi pe an si noi cu vmg? Rusine USL, rusine Ioan Moloz, rusine PNL, rusine PSD, rusine tuturor celor care citesc acest material si pot sa ia masuri nu le iau ca sa scape tara de acesti bugetofagi pomanagii!

 2. ion vasile

  Sotia domnului Iorgovan, Iorgovan Luiza, in perioada care era angajata la Mediu lucra si la firma Thumende din Valea Jiului care are contracte cu AJOFM. In acesata situatie a luat si salariu si bani de la firma din Valea Jiului fara ca sa fi putut fi prezent in doua locuri. Aceasta este o fapta penala la care organele sunt obligate sa se sesizeze (DNA, ANI). Pe pagina de web a societatii Thumende apar poze in care apare Luiza la festivitatea de deschidere a unui proiect in Vale, in care apare si Sotul. Iorgogan plateste la Thumende iar Thumende parandarat lui Luiza. Dreptate pana la capat.

 3. Alexandra Nicolae

  Ceea ce ai facut domnule Iorgovan nu se cheama restructurare. Se poate numi eventual abuz de putere, interes de serviciu sau orice altceva. Ai reusit se pare sa elimini pe cei care stiau cate ceva si care se amuzau de betia de cuvinte pe care le tot spuneai in fata moderatorilor tv sau in fata celor din presa scrisa. Ceea ce nu stiau telespectatorii sau cititorii de presa scrisa este faptul ca de cele mai multe ori aceste aparitii erau platite, prin contracte facute din bani publici. Prin Deva se aude ca impreuna cu doamna Tomesteanu Liliana ai fost un executant fidel a asa-zisei restructurari, facuta asa cum au dictat-o cei de la centru, adica ANOFM Bian – stiti la ce ma refer. Domnule Iorgovan, se pare ca ai reusit performanta de a elimina pe cei care si-au facut studiile temeinic si ai pastrat in institutie pe cei care au reusit sa primeasca o diploma, una care sa fie pusa la dosar, obtinuta in trecere pe la ,,facultate,, ca rata prin apa, acesti oameni neavand cunostintele necesare exercitarii unor functii publice. Poate veti plati odata si-o data pentru ,,binele,, pe care l-ati facut multor oameni nevinovati, doar ca s-o duceti dvs. bine si apropiatii dvs.
  Alexandra Nicolae

 4. iorgu

  dar pentru salariile fiicelor si ginerilor din fonduri europene cand va da socoteala la DNA ? prietenii stiu de ce

  • gigi HD

   va da socoteala la sfantu asteapta :)))))
   Asa cum va da socoteala si pentru angajarea sotului marei directoare de la banca unde lucreaza fiicele faraonului. Asa se face troc: eu te angajez pe tine ca sotia ta sa aiva grija la Raiffeisen de fiicele lui Iorgovan si de venituri :)))
   Daca nepotismul si caracatita sunt in floare la conducta de la stat ele se pare ca functioneza si in relatia Iorgovan Raiffeisen.

 5. selireanu Viorel

  da ar trebui sa dea socoteala si pentru nepotismul pe care l-a instaurat peste tot. Pornind de la conducta de bani a statului si pana la companiile private, chiar si straine ca si acolo lucre tot romani de-ai nostril prieteni de nadejde. De axemplu caracatita nepotismului a ajuns pana la banca unde mama Lomonar sefa ai mare de la Raiffeisen Deva, face favorurile lui Iorgovan si cu mai multi ani in urma o angajeaza pe fiica Vizitiu Liliana la Raiffeisen Deva si pe fiica Popa Laura la Raiffesien Alba. La schimb Iorgovan il angajeaza pe sotu directoresei de la Raiffeisen pe Lomonar Ioan, la Ajofm Hunedoara …..
  mai sa fie dat dracu astia doi. Dupa asta nepotismu continua cu rudele si prietenii lui Iorgovan. Prosti astia de la banca ca o lasa pe Lomonar sa umple banca cu rudele, prietenii si cunostintele lu Iorgovan … pentru favoruri marunte care merg mai bine la stat nu la bancile mari …. Asta e frate daca esti de-a lu Iorgovan intri peste tot si tu si tot neamu tau!

 6. LUCI

  La puscarie cu mafiotul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *