Colimator

Vasile Dâncu, o plantă de apartament între teorie și practică

  MOTTO: „După eșecul de duminică al Vioricăi Dăncilă și al PSD, în plină fierbere a social-democraților, la marginea peisajului […]

 

MOTTO:După eșecul de duminică al Vioricăi Dăncilă și al PSD, în plină fierbere a social-democraților, la marginea peisajului public, hop, apare și mustața gînditoare a lui Vasile Dâncu. Și, ce face? O dezvăluire uluitoare. Cică el le-a arătat sondajele cu luni înainte și reieșea clar că Viorica Dăncilă va fi în mijlocul unui dezastru. «A nimerit în mijlocul unei campanii anti PSD cum nu a mai fost vreodată cînd era Liviu Dragnea. Și-a sacrificat doi ani din viață. Dînsa e o persoană onestă, va găsi soluția corectă, nu un război intern. E nevoie de oameni noi și de energii proaspete, sper ca dumneaei să înțeleagă asta. Ea nu a cîștigat, ci a pierdut un mandat de europarlamentar care i-ar fi adus liniște», zice Dâncu. Lugu-lugu, stimată doamnă, dar trebuie oameni noi și energii noi, cum ar fi Ciolacu, Tudose, Ponta, Grindeanu și alți oameni cu studii de securitate și apărare.(Cornel Nistorescu, PROFEȚIILE LUI DÂNCU, 27 noiembrie 2019, COTIDIANUL.ro)

De câte ori apare în spațiul public Dâncu Vasile, cu splendide teorii care luminează publicul larg și incapabil să înțeleagă mersul istoriei, eu scot din bibliotecă „LUMEA ANIMALELOR” (după Brehm – ediţia din 1964, aia cam rusofilă, dar scrisă cu simţ de răspundere), ca să înţeleg din ce regn-încrengătură-clasă-ordin-familie-gen-specie face parte marele gânditor. Pentru că, trebuie să recunoaşteţi că unul care a produs, din postura de vicepremier în guvernul tehnocrat al lui Cioloș Dacian Julien următoarea frază: „Să fie 2016 un pas spre înfăptuirea României noastre, patria de care ne-am rătăcit și pe care o creștem ca pe o PLANTĂ DE APARTAMENT în visul nostru.”, are ceva non-uman, ceva profund erbivor , sugerând o împărţire a stomacului în 3-4 compartimente, pentru mai multă ordine şi disciplină.

Țin minte că în perioada 2015-2016, pe când ne aflam sub înțeleapta conducere a guvernului de tehnocraţi, n-am reuşit să-mi dau seama la ce ne foloseşte nouă Vasile Dâncu. Adică aşa, dacă vrei să-l desfaci, să vezi ce e înăuntru, constaţi că alunecă din mână, se împrăştie pe podea şi până s-apuci să te uiţi mai atent la fragmente, se reface exact ca ăla care-l urmărea pe Arnold Schwarzenegger în TERMINATOR 2. De aceea, cât a fost vicepremier, așa cum îl bântuia planta de apartament pe Vasile Dâncu în nopţile reci, aşa mă bântuia pe mine întrebarea despre instrucţiunile de întrebuinţare corectă a numitului în postul de vicepremier şi Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ştiu, ştiu, o să-mi spuneţi: e băiat bun, e filozof, e doctor în sociologie, e implicat în proiecte media (derizorii, după gustul meu, dar cine dracului sunt eu ca să-i apreciez măreţia în toate cele), dar, după opinia mea, cu toate aceste inestimabile calităţi, dacă vrei să te plictiseşti de moarte şi să adormi fără pastile cu valeriană, poţi încerca o porţie sau chiar o terapie de Vasile Dâncu, în direct sau în reluare de la REALITATEA TV… n-are cum să-ţi strice…

Acum vreo trei ani noi am fost confruntaţi cu situaţia: „avem un guvern de tehnocraţi; cum procedăm?” Ajunşi într-o astfel de situaţie eu l-am urmărit atent pe Vasile Dâncu… dânsul își sufleca, la intervale bine stabilite, mânecile de vicepremier în acţiune şi suflecarea entuziastă a mânecilor avea loc chiar la REALITATEA TV, unde Rareş Bogdan – acel băiat care consideră gingaș să se fotografieze mângâind tandru mâna nevesti-sii peste ciorba aburindă iar în extrasezon familial își calibrează sărutul pătimaș pe fesele prezidențiale – îmbujorat de plăcere îi punea nişte întrebări esenţiale la care dânsul, invitatul, răspundea ambiguu şi autoreflexiv, bifând acţiunea de bla-bla în agendă, la capitolul „activităţi guvernamentale”.

Și-atât… căci noi cu suflecatul plin de avânt al mânecilor am rămas după un an de guvernare tehnocrată, adunată din, ca să-l citez pe acelaşi Vasile Dâncu, „…patru zări diferite ( care-au fost trei, n.n.) Cluj, Bruxelles, America…

STIRI PE SURSE.ro furnizează informația că noua conducere pasageră a PESEDEULUI va dori să-i recupereze, la următorul Congres, pe Cozmin Gușă și pe Vasile Dâncu – primul ca secretar general iar cel de-al doilea ca președinte al Consiliului Național al PSD. Un fel de SECURIZARE a partidului, adică… ce? deranjează pe cineva cuvântul SECURIZARE? Chiar nu înțeleg de ce… doar „a securiza” înseamnă, conform DEX „a insufla încredere, a asigura paza, securitatea”.

Cum? V-ați gândit la altceva? Ce confuzie…

                                                                                                          Luminița ARHIRE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.