Lichele

Vasile Dâncu – un rechin într-o turmă de meduze…

  Am ascultat cu o anumită fascinație, pe care, de obicei, o am doar pentru ceea ce – deși se […]

 

Am ascultat cu o anumită fascinație, pe care, de obicei, o am doar pentru ceea ce – deși se vede și se aude – NU ARE CUM să fie real, ci trebuie să existe o șmecherie la mijloc, interviul lui Vasile Dâncu, luat de Bogdan Chireac pe 23 noiembrie 2020, pentru DC NEWS. Eu nu știu dacă simpatizanții sau chiar membrii CIUMEI ROȘII, oameni mai degrabă așezați și calmi decât dornici de agitație, au urmărit acest delir al cinismului, expus pe larg, cu „fainoșag” de Someș Mic cu tot, de către marele strateg al PESEDEULUI de rit nou. În primul rând, cred că așa ceva nu ar fi fost niciodată posibil dacă în momentul de față PESEDEUL ar fi avut conducători, așa cum altă dată avea, și nu doar meduze ce speră să se salveze de mediocritatea lor evidentă cooptând în echipă UN RECHIN ADEVĂRAT.

Întrebat de Chireac Bogdan (care, vreau să vă avertizez, l-a dus pe Dâncu, cu întrebări meșteșugite exact unde a vrut el, dându-ne nesperatul prilej de a-l vedea pe domʹ profesor în fesa goală) dacă nu e prea exagerat Iohannis cu referirile critice la PESEDEU, Președintele Consiliului Național al CIUMEI ROȘII a răspuns așa:

Vasile Dâncu: „După părerea mea focalizarea continuă pe PESEDE face două lucruri: în primul rând alarmează PESEDEUL care stă tot timpul în priză și răspunde și caută să arate că nu are dreptate președintele, ăsta-i primul aspect și al doilea aspect este că oamenii încep să fie atenți la ce face PESEDEUL și vor să vadă și PROFUNZIMILE RĂULUI („răul profund” fiind, în concepția lui Dâncu, chiar partidul pe care-l păstorește, n.n.) și atunci din asta PESEDEUL CÂȘTIGĂ (oooo!!!!, n.n.), sigur, dacă are o conduită normală și ÎNCEARCĂ SĂ FIE ȘI DEȘTEPT (nu-i așa?, n.n.) și în această situație CRED CĂ POATE FI DEȘTEPT!

Bogdan Chireac: „Și… este deștept PESEDEUL în această situație?”

Vasile Dâncu: „Este în situația de a se transforma într-un partid din ce în ce mai inteligent (nu mai spune, dragă! n.n.), mai adaptat realității fără handicapurile trecutului (!!!, n.n.) care să-l facă să aibă tăceri, să nu poată să vorbească despre oameni, să ascundă oameni în spate sau să se ascundă după oameni.

Bogdan Chireac: „Domnule președinte, că asta chiar trebuie să o vorbim puțin vis-a-vis de PESEDE… aveți un rol important în înnoirea partidului, în conceptele moderne, europene, de tip occidental! (când v-am spus că Bogdan Chireac îl duce unde vrea! n.n.) Văzând însă, la întâmplare, lista de la București, se pare că mult-așteptata reformă a partidului (oare de cine era așteptată «mult-așteptata reformă»? n.n.) n-a apărut!”

Vasile Dâncu: „Pot să vă răspund foarte sincer și pragmatic… Noi am reușit să facem un lucru la care nu m-am așteptat în februarie, am vorbit cu președintele Ciolacu și cu secretarul General Paul Stănescu (cele două meduze-șefe, cum vă spuneam… de unde nu e, nici Marele Ocean nu cere… n.n.) și ne-am pus niște planuri pentru ce vom face anul acesta, cum vom schimba… și n-am crezut că vom reuși totuși să eliminăm de pe liste, să convingem organizațiile că trebuie să eliminăm de pe liste pe toți cei care au probleme. Plus comunicatorii partidului care ne țineau legați de o altă epocă (da, de acea epocă întunecată pe când PESEDEUL câștiga în triumf alegerile, așa cum a fost în 2016, și nu avea fabulosul scor de 4,6% la Cluj, n.n.). Nu se poate face reformă într-o singură zi la București și nici într-un singur congres… Noi am plecat pentru următorii patru ani să facem această modernizare a partidului. La București a fost o situație specială… Bucureștiul a reușit în campania electorală să dubleze scorul partidului… atât Gabriela Firea cât și unii primari de sector, au dublat scorul de unde am pornit noi la început…

Bogdan Chireac: „E-adevărat… de la 17 la 35%…”

Ei si-acum, cetățeni: vă concentrați puțin asupra magnificului răspuns al lui Dâncu? Concentrați-vă, că nu aveți decât de câștigat:

Vasile Dâncu: „Și asta… asta te duce în imposibilitatea de a face LUCRURI RADICALE, să spunem, când cineva ți-a dublat scorul partidului. Pentru că noi știm că scorul de la locale nu va fi, în mod obligatoriu, și scorul de la generale și-atunci am încercat să maximizăm și electoral acest lucru și să ne înțelegeți că noi, noua echipă pusă în august, trebuie să avem și rezultat electoral că altfel ni se va spune DEGEABA EȘTI DEȘTEPT (la inteligența lui se referă, desigur, că doar nu la a lui Ciolacu și a lui Stănescu, n.n.) trebuie să ai și voturi… este și nevoia de voturi care ne-a făcut SĂ NU LUCRĂM, să zicem, după CELE MAI ÎNALTE STANDARDE chiar pe toate listele… Evident că suntem într-o etapă, e PRIMA ETAPĂ DE CURĂȚENIE și DE CURĂȚIRE a imaginii partidului . O să vedeți CE VA URMA DUPĂ ALEGERI… cu siguranță că în următoarele luni, în următorii ani, indiferent de poziția noastră în mașina guvernării, să spunem, vom fi consecvenți și VOM SCHIMBA PARTIDUL RADICAL!

Ce ziceți, cetățeni, e bine ce zice ăsta? Adică „i-am pus pe liste ca să obțin voturi, dar după alegeri ia să vedeți ce șuturi în cur o să primească stimabilii, dacă nu cumva se și aleg”… pentru că el ARE UN PLAN! Și n-o să se împiedice rechinul cu colți de argint de turma de meduze de la vârful partidului. Micul George Soros al PESEDEULUI vrea să se joace de-a „liderul maxim” al social-democrației dâmbovițene… Cum ar spune Bogdan Chireac, să jongleze , halei-hap! cu „conceptele moderne, europene, de tip occidental”!

Și Bogdan Chireac, atent la tot și la toate, plusează:

Bogdan Chireac: „Domnule profesor… ați încercat, n-ați pus pe listă nici o persoană, nu știu cum să-i spun… cu probleme … adică „penal”, dar uite că un fost primar ( Dan Tudorache e nemernicul, n.n.) are acum deschis dosar penal… ce vă face să credeți că într-o zi-două-trei nu se mai deschid cinci dosare penale la București și încă douăzeci în țară? Și-atunci rezultă că PESEDEUL nu s-a reformat deloc, fiindcă, iată, aveți persoane cu dosare penale pă liste?”

Ei bine, abia acum putem să-l vedem, cetățeni, pe rechinul de pe Șomeșul Mic cu dinții rânjiți plenar către toate meduzele din PESEDEU:

Vasile Dâncu: „Noi nu credem că oamenii sunt proști… de aceea, când a venit o listă cu penalii de la PENELE și s-a propus să facem o campanie pe tema aceasta, eu am zis : «Nu, nu cred că trebuie să-i arătăm noi… oamenii o să-i descopere singuri…noi ne-am făcut treaba pe listele noastre.» Un lucru foarte important, MERGEM ȘI PE INTELIGENȚA OAMENILOR (își bate joc de voi, cetățeni, grosier își bate joc de voi, cu cât vă laudă, cu atât vă disprețuiește, n.n.). Trebuie să se termine cu telejustiția… dar NOI CÂȘTIGĂM DIN ACEST LUCRU, DEVENIM VICTIME, DACĂ SUNTEM INTELIGENȚI… și dacă știm să ne facem noi curățenie în primul rând . Eu nu m-aș speria de aceste procese făcute în campanie pentru că, dacă vă aduceți aminte… s-a întâmplat asta și în 2016, dacă nu mă înșel? Înainte de alegeri au fost decapitați o grămadă de președinți de Consilii Județene, ții minte? (vorbește având pe față o satisfacție care aproape îl transfigurează, n.n.) o grămadă au dispărut înainte… unii au fost condamnați după aceea, bun… S-a întâmplat în campanie, probabil (!!!!, n.n.) că au fost vinovați, dar s-a întâmplat în campanie … ERAU TOȚI PESEDIȘTI (rostește asta cu un aer cald, visător, n.n.)… Am făcut atunci PARIU cu câțiva jurnaliști că noi vom câștiga în acele locuri alegerile pentru că acele organizații au scăpat de niște baroni care în momentul acela aveau o influență negativă și vom câștiga alegerile cu cei care nu erau cunoscuți! Chiar așa s-a întâmplat! În toate locurile alea NOI NE-AM REVIGORAT ORGANIZAȚIILE ATUNCI CU AJUTORUL DNA! (însuflețirea i se citește pe chipul, altminteri, amorf, n.n.) A fost făcut în campanie, A FOST FĂCUT POLITIC, DAR NOUĂ NE-A FOLOSIT ÎN MOMENTUL ĂLA! Eu nu uit și-mi notez în fiecare zi ce se întâmplă în politică și încercăm SĂ FOLOSIM EXPERIENȚA VECHE!

Ați mai auzit, pesediști și simpatizanți ai PESEDEULUI, în viața voastră, ceva de un asemenea monumental cinism? Ați mai văzut lucind pe vreun alt bot de carnasier hămesit acest rânjet însângerat și satisfăcut?

Ce altceva ne mai spune domnul profesor Dâncu? Păi, ne spune că președintele o s-o lase mai moale după alegeri cu atacurile la CIUMA ROȘIE… pentru că îi va fi greu să-și construiască „guvernul meu” în coaliție cu radicalul și imprevizibilul USERE și cu alunecosul UDEMERE…

Vă e clar, nu-i așa, ceea ce vrea să ne comunice domʹ profesor… Dacă ăla nu va putea avea „guvernul meu” cu useriștii și udemeriștii, oare cu cine, oare cu cine, pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i, ar fi totuși posibil să-l obțină? Voi ce credeți, blânzilor și contemplativilor pesediști?

Circula, pe vremea când eram noi copii, o expresie a cedării, a abandonului voluntar total care suna cam așa: „Na! lup, țigan de-a gata!”… sau „Na! Ficus, PESEDEU de-a gata!”… nu mai știu, că au trecut mulți ani de-atunci și nu-mi pot aminti exact cum era…

                                                                                                                Luminița ARHIRE

P.S. Vă rog să nu-mi atrageți atenție că expresia corectă e „banc de meduze”; pe românește se spune TURMĂ, știu bine despre ce vorbesc.

1 Comment

  1. Cetățean responsabil

    Dacă PSD-ul va fi câștigător în urma alegerilor din 6 decembrie, rechinul cu turma de meduze vor putea să-l pună la locul lui pe Iohannis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.