Cadran international

Venezuela respinge sancțiunile ilegale și imorale ale Președintelui Statelor Unite ale Americii

  Venezuela respinge sancțiunile ilegale și imorale ale Președintelui Statelor Unite ale Americii împotriva exercitării suverane și democratice a votului […]

 

Venezuela respinge sancțiunile ilegale și imorale ale Președintelui Statelor Unite ale Americii împotriva exercitării suverane și democratice a votului popular


Republica Bolivariană Venezuela respinge și protestează împotriva deciziei guvernului Statelor Unite ale Americii, de a impune sancțiuni împotriva Șefului Statului venezuelan, Nicolás Maduro Moros, sancțiuni care reprezintă o gravă violare a Dreptului Internațional și încalcă drepturile omului, constituind un act neprietenos împotriva Venezuelei. De asemenea, respinge declarațiile insolente și necugetate ale consilierului de Securitate Națională al Casei Albe, H.R. McMaster.

Aceste sancțiuni constituie represalii împotriva Președintelui Nicolás Maduro pentru faptul de a fi convocat procesul electoral cu cea mai mare magnitudine din ultimii ani din Venezuela, pentru consolidarea democrației și suveranității prin activarea puterii constituante originare, pentru faptul că este un apărător al demnității Americii Latine și Caraibilor, și pentru că se opune în mod categoric supremației albe a Președinției nord-americane și rasismului revendicativ al Ku Kux Klan.

Poporul venezuelan a dat o lecție istorică de eroism, determinare și temeritate, biruind asediul, amenințările și violența provocată de dreapta venezuelană cu sprijin străin, cu scopul de a împiedica exercițiul dreptului la vot prin care au fost aleși membrii Constituanți care vor consolida viața națională prin intermediul dialogului amplu și a înțelegerii constituționale în interesul păcii și al independenței naționale. Am scris o nouă pagină de glorie în istoria noastră de libertate și autodeterminare.

Sancțiunea impusă de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii împotriva Șefului Statului și a guvernului venezuelan constituie o nerespectare condamnabilă a ordinii legale internaționale și urmărește subminarea suveranității Republicii Bolivariene Venezuela, asediată astăzi prin practici de intervenție și destabilizare a guvernabilității sale prin promovarea unor grave acte de violență și extremism cu scopuri politice.

Adresând mulțumirile sale țărilor care și-au manifestat sprijinul și recunoașterea procesului electoral organizat în vederea alegerii Adunării Naționale Constituante, Republica Bolivariană Venezuela respinge în mod categoric intențiile manifestate de câteva guverne de a nu recunoaște rezultatele acestui proces și de a se alătura sancțiunilor imperialiste, sfidând voința suverană a poporului venezuelan și supunându-se în mod umil ordinelor străine.

Republica Bolivariană Venezuela cere respectarea Patriei lui Bolívar și Chávez, reafirmându-și în același timp angajamentul irevocabil și inalienabil față de apărarea celor mai înalte valori patriotice de menținere a păcii, viitorului și suveranității Venezuelei.

Caracas, 31 iulie 2017

Sursa: Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe

http://mppre.gob.ve/?p=10019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *