Fără categorie

VIAŢĂ FURATĂ, POVESTEA CONTINUĂ…

Sunt sigură că cititorii revistei noastre își mai amintesc  de Stela Colceriu. Aceea femeie bolnavă psihic, a cărei viață, ajunsă pe mâna unui avocat securist, s-a transformat într-un adevărat coșmar. Povestea acestei victime  continuă. Îmi era de-a dreptul imposibil să nu țin la curent cititorii cu ultimele noutăți referitoare la metodele abjecte la care recurg unii dintre semenii noștri atunci când e vorba de bani și bunuri dobândite prin mijloace nu tocmai ortodoxe<br /> Femeia, escrocată  de avocatul-securist Alexandru Câmpeanu care a continuat, cu voracitatea-i caracteristică, să își urmărească victima dincolo de granițele azilului în care aceasta își duce zilele de mai bine de jumătate de an...

Stela Colceriu și marea eliberarea din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Nr. II. Internarea la Clinica de Psihiatrie II Tg. Mureș, la Spitalul Psihiatric Tulgheș și la Centrul de Ingrijire și Asistență Socială Glodeni. Dosarul de punere sub interdicție nr. 3871/320/2011. Manevrele unui avocat certat cu legea, apărat de magistrații mureșeni. Tentative de intimidare a ziariștilor incomozi.
După nenumăratele mele demersuri(n.a.: care au durat aproape un an), viața Stelei Colceriu s-a schimbat radical. Din ghearele șefei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Nr. II (n.a.: dr.  Domnica Butiurcă), am reușit să o eliberez ca urmare a plângerii depuse la Colegiul Medicilor din Tg. Mureș în 15.03.2011. Simțindu-se amenințată, marea doamnă doctor n-a avut încotro și, punându-se de acord cu tandemul Câmpean-Rus Mihai(n.a.: asistentul  social care m-a împiedicat s-o duc pe Stela în fața comisiei pentru stabilirea gradului de handicap), a externat bolnava fără să mă anunțe. Cei doi au dus-o pe Stela la Centrul Social de Noapte din Str. Rozmarinului, loc în care aceasta a rămas aproape două săptămâni. Bineînțeles că starea ei psihică s-a înrăutățit deoarece nimeni nu i-a făcut tratamentul corespunzător bolii.
Întrucât Stela nu își recunoștea boala și refuza să facă tratamentul prescris inițial, am intervenit și, cu ajutorul Ambulanței și al Poliției, am internat-o la Clinica Psihiatrie II în perioada 13.04- 04.05.2011. După externarea, am internat-o, pentru alte 25 de zile, la Spitalul de Boli Psihice Tulgheș.
În baza scrisorilor medicale am reușit ca la data de 1 iunie 2011 să o internez definitiv la Centrul de Asistență Socială Glodeni. Dar… așa cum era de așteptat, „doctorul” Câmpeanu nu a stat cu mâinile în sân. Întrucât începusem demersurile pentru punerea ei sub interdicție judecătorească, marele avocat a continuat să tragă din nou sforile  și să facă, cu ajutorul amicilor din magistratură, alte manevre josnice.
Înainte de a-i descrie manevrele mizerabile, vă informez că m-a amenințat: „Dacă nu îți retragi articolul de pe site-ul ziarului, te dau în judecată pentru calomnie!” N-are decât, este  liber s-o facă dacă are sânge în instalație!
Dosarul de punere sub interdicție nr. 3871/320/2011, expertiza IML  din 19 oct. 2011 și manevrele de culise ale  magistraților mureșeni.
La data de 14 februarie 2011 a fost demarată, prin Autoritatea Tutelară, procedura de punere sub interdicție a Stelei. Pentru a-mi pune bețe în roate, Câmpeanu a făcut alte  salturi mortale. Conlucrând cu procurorul de caz  Andreea Tătar(n.a.: cea care prin Ordonanța din 25.02.2011 a dispus efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice a Stelei) a determinat-o să își schimbe decizia. Astfel aceasta a decis, prin concluziile Parchetului din 22.03.2011, că „nu mai este necesară expertizarea psihiatrică a Stelei  Colceriu”  întrucât eu, în calitate de curator al ei, am depus cerere de amânare a efectuării expertizei până la momentul  transferării ei de la Spitalul de Boli Infecțioase la o clinica de psihiatrie. Întrucât  în această cerere nu se menționează în nici un fel data în ceea ce privește transferul bolnavei rezultă că „în acest moment nu sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 142 Codul Familiei” și, ca urmare, a respins cererea de punere sub interdicție. Bineînțeles, decizia nu mi-a fost comunicată…
Așa cum era de așteptat, surprizele s-au ținut lanț. Primul termen al procesului de punere sub interdicție a fost fixat pe data de 6 septembrie 2011. Am solicitat în scris  luarea cauzei după ora 10,30, depunând la dosar, prin Registratura Judecătoriei, copii după Certificatului de handicap, examenul psihologic și biletul de externare din spital din 04.05.2011. Ce s-a întâmplat în acea zi? Președinta instanței Gabriela nu  a cosemnat bucată cu bucată,  toate documentele depuse de mine. În schimb a admis cererea reprezentantului parchetului privind încuviințarea probei cu expertiza medico-legală. Lucrul cel mai curios a fost acela că a consemnat, în Nota Încheierii de ședință, faptul că după dezbateri se prezintă, în timpul ședinței de judecată, reprezentantul intimatei…  avocatul Câmpeanu, fără să-i ceară acestuia să depună delegație. Delegația acestuia a apărut abia la al doilea termen de judecată, cel din 18 oct.2011. Întrebarea care se pune este: ce interes are avocatul în acest proces, din moment ce Primăria m-a numit curator al Stelei? Există două supoziții: vrea să împiedice punerea sub interdicție sau vrea să devină el tutorele bolnavei, urmând ca în ambele variante,  să o scoată pe Stela din azilul de la Glodeni  și să o ducă din nou la Isla, unde să o supună din nou regimului de exterminare.
Ulterior am aflat că Dispoziția de Curatelă și Adresa Autorității Tutelare Nr. 1974/386 din 28 febr.2011 prin care eram desemnată să o reprezint în instanță au fost sustrase din dosar, acestea reapărând la termenul din 18 oct.2011.  Iată prin ce manevră a intrat marele Câmpeanu în dosar! Dar nici delegația acestuia nu este în ordine deoarece poartă tot semnătura lui la poziția “client”.
Conform citației instanței, efectuarea expertizei psihiatrice fusese fixată  pentru data de 10 octombrie, o zi de luni. Oare judecătorul nu știa că acest gen de expertiză se face doar joia? Și culmea,instanța nu trimite la IML întregul dosar de punere sub interdicție, ci doar câteva file. Piesele forte-certificatul de handicap și ultimele bilete de externare lipseau cu desăvârșire!  Am redepus aceste acte astfel încât la data de 19 oct. 2011, o comisie formată din 4 medici a întocmit Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică. Din cuprinsul acestuia citez: “Pacientă cunoscută cu antecedente psihiatrice de aproximativ 30 de ani, sub tratament nerespectat, fără cunoștința tulburării psihice actuale, se internează involuntar de urgență cu un tablou psihopatologic dominat de: stare de agitație psihomotorie, iritabilitate, incoerență ideo-verbală, râs acontextual, dezorganizare afectiv comportamentală, idei delirante paranoide, neîncredere, complianță scăzută la tratament, deteriorare intelectuală globală, aplatizare afectivă, capacitate de adaptare scăzută în situații noi”. Se mai menționează că” episodul actual a debutat insidios pe fond situațional și pe fondul comorbidităților multiple cu afectare encefalică”. Considerând că Stela nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, comisia recomandă punerea ei sub interdicție.
Tandemul Cîmpeanu Alexandru – Rus Mihai și tentative de sechestrare a Stelei. Dosarul penal  467/P/2011și modul original de instrumentare al procurorilor Parchetului Curții de Apel Mureș.
La termenul de judecată din 18 oct.2011, în vederea audierii, Stela a fost adusă de la azilul Glodeni de către d-na doctor Berekmeri Maria – directoarea instituției. În instanță era prezent și “apărătorul” acesteia, marele Câmpeanu. După terminarea ședinței de judecată am ieșit împreună cu Stela, pe coridor. Conform înțelegerii cu d-na doctor  Berekmeri, trebuia să duc bolnava în parcarea de lângă tribunal, de unde aceasta trebuia să o preia pentru a o duce la azil. În timp ce ieșeam din sală, Câmpeanu nu dădea semne că ar vrea să-ți vadă de treburi ci din contră, a început să discute cu Stela și să o tragă la o parte pentru o discuție privată. Văzând cum stau lucrurile, am ținut aproape de Stela. Am făcut câțiva pași pe coridor și ce să vezi? Lângă scările principale stătea la pândă Rus Mihai- asistentul social, complicele lui Câmpeanu! În loc să vină cu mine pe scările Judecătoriei care duceau spre curtea interioară a tribunalului, Stela l-a urmat, teleghidată pe Câmpeanu, într-o altă direcție, în care acesta avea mașina.  Atunci mi-am dat seama că cei doi au plănuit ceva…am sunat deîndată la 112. Văzând că nu glumesc, Câmpeanu i-a spus Stelei că merge să-și ia haina din mașină și… de teama poliției, dus a fost! În acest fel am reușit să o predau pe Stela d-nei doctor Berekmeri vie și nevătămată.
Ca urmare a incidentului, la data de 19 oct. 2011 am depus plângere la poliție pentru tentativă de sechestrare de persoană și complicitate împotriva tandemului Câmpeanu-Rus. Ulterior, am solicitat extinderea cercetărilor asupra lui Cîmpeanu și în ceea ce privește infracțiunile de fals și uz de fals. Despre modul original de instrumentare și soluționare cu NUP al acestui dosar de către procurorii Ioana Maier și Otilia Abraham  vă voi da amănunte în viitorul apropiat…

Liliana-Delia MORARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *