Observator

Viața după PSD

  Ştim că presa s-a prăbuşit în ultimii 10 ani cu largul concurs al patronilor ziarişti amatori. Şi al patronilor […]

 

Ştim că presa s-a prăbuşit în ultimii 10 ani cu largul concurs al patronilor ziarişti amatori. Şi al patronilor de presă improvizaţi după lovitura de stat din 1989-1990. Politicienii „democraţi”, fabricaţi în pripă de Securitate după căderea regimului comunist, şi-au continuat carierele supradimensionate (în raport cu puţinătatea personalităţilor politice păpuşate). Cele câteva televiziuni de ştiri, Internetul, reţelele sociale s-au străduit să ţină locul ziarelor dispărute misterios, reducând totul la lozinci şi propagandă. Şi au mai supravieţuit şi sociologii mincinoşi, cu sondajele lor zburătoare.

Totul până ieri, când PSD-ul şi-a făcut harakiri în lamentabilul şi inutilul său congres. Cine a votat-o expres în 2016 pe Viorica Dăncilă ? Probabil, absolut nimeni. Cam la fel se întâmpla şi pe vremuri cu tovarăşa Elena Ceauşescu, pe care nu a votat-o niciodată nimeni. Tot aşa, nici Teodorovici şi nici Fifor nu au fost votaţi în 2016. La alegerile parlamentare din 2016 s-a votat împotriva lui Băsescu, Iohannis (continuatorul lui Băsescu) şi a „nepotului” Cioloş. Iar Liviu Dragnea a devenit peste noapte salvatorul naţional. A numit discreţionar, de capul lui, trei prim-miniştri. Ultimul, care i-a şi supravieţuit politic, e, după congresul de sâmbătă, şi noul preşedinte ales al PSD. Nimeni nu credea că PSD va învăţa să moară vreodată. Iată că acum icoana extincţiei inexorabile a PSD e Viorica Dăncilă, preşedinta aleasă de pesedişti, dar nu şi de popor. PSD se întoarce de unde a plecat în 1989, redevine PCR şi va dispărea lent dar sigur din viaţa românilor. Îl vor regreta din ce în ce mai puţini.

PSD avea la vedere şi un politician de stânga cu experienţă, cu un bun parcurs profesional şi care putea da partidului o faţă nouă: Şerban Nicolae. Pesediştii au preferat două gogoriţe, două ficţiuni: pe Viorica Dăncilă, marioneta şi caricatura lui Liviu Dragnea, şi pe Liviu Pleşoianu, un politician de televizor, inodor şi incolor, alcătuit din vorbe goale, pentru unii sunătoare. Şerban Nicolae a fost scos, probabil, la acest congres şi din cursa internă pentru prezidenţiale. În loc să vireze spre un partid conservator, naţional şi social, cum Liviu Dragnea lăsa să se înţeleagă, PSD-Dăncilă se declară europeist frenetic. Cel mai europeist, la fel ca USR sau PNL. PSD-Dăncilă îl va vota sigur pe Frans Timmermans la şefia Comisiei Europene. Rămâne de văzut cine va mai vota PSD la alegerile care urmează din şase în şase luni : prezidenţiale, locale, parlamentare. Pentru că PSD nu a fost nici pe timpul lui Liviu Dragnea nici conservator, nici naţional şi nici social. PSD a fost şi este doar un partid oportunist (vezi definiţia lui Dimitrie Gusti), la fel cum a fost şi PD-ul lui Petre Roman, devenit PDL sub Băsescu şi astăzi PNL fără ADN-ul Brătienilor, doar cu cel al serviciilor secrete supranumerar.

Partidele politice par să dispară aşa cum au dispărut şi ziarele după 2005. Românii îşi vor întoarce faţa de la găunosul show politic. Ceea ce poate fi chiar o veste bună. Poate se hotărăsc în sfârşit să facă politică în interesul lor. Naţional, conservator, social, iar nu trădător, slugarnic, şi nu doar de ochii lumii. Pentru că va exista viaţă şi ţară şi după PSD.

                                                                                                                 Petru ROMOȘAN

 

 

6 Comments

 1. Malus Dacus

  “Liviu Pleşoianu, un politician de televizor, inodor şi incolor, alcătuit din vorbe goale, pentru unii sunătoare”
  Domnule Petru Romosan aceste cuvinte va descalifica!
  Liviu Plesoianu este un politician curajos, cinstit, patriot, care spune adevarul gol-golut. Eu personal si alte milioane de romani ne regasim in vorbele sale. Prin exprimarea dvs. ne-ati jignit pe toti cei care apreciem discursul lui Plesoianu. Si suntem multi!
  Singurul aspect in care sunt de acord cu dvs. este Serban Nicolae. Cred ca ar fi fost cel mai bun presedinte al PSD. Dar cel mai bun discurs, nu numai din PSD, ci de pe toata scena politica ramane al lui Plesoianu!
  Dvs. impreuna cu d-na Dancila, cu d-na Rovana Plumb si cu alti securisti n-aveti decat sa va strambati, sa-l persiflati, pentru ca in final sa-l executati: La puscarie!
  Articolul securistoid de mai sus nu reprezinta altceva decat un alt fel de a spune:
  M..E PSD
  M..E Dragnea si mai nou,
  M..E Plesoianu

 2. anca

  “… politică în interesul lor. Naţional, conservator, social, iar nu trădător, slugarnic”. Adica?

 3. Nea Ion De La Raion

  Sekuriciul Liviu Plesoianu a fos „montat” de Antena 3 , sub atenta supraveghere a unor tovarasi cu stele. Contra cost. Antena 3 conlucreaza la greu , pe argintii Seku… Un limbric toxic tovaraselul Plesoianu…

  • Malus Dacus

   Ceea ce spuneti sunt pure inventii. Cum adica Plesoianu e securist cand discursul lui e chiar impotriva securistilor, a ambasadelor, a multinationalelor, pentru demnitate si suveranitate? Ati primit deja noua misiune operativa, M–E Plesoianu? Mai lasati-ne in pace ca ne produceti sila! Mirositi ca tomberonul de gunoi! Ce cautati voi pe Justitiarul? Aici suntem o comunitate de romani patrioti, oameni cu carte, imposibil de aburit cu petarde de astea. Cauta-ne pe Facebook.. si mai rasfirati-va!

 4. Dr Copy Paste

  BT Iacob :
  CONGRESUL LA CARE PSD S-A PREDAT LUI IOHANNIS SI SERVICIILOR. CU PLESOIANU IN FRUNTE
  11 comentarii / 2743 vizualizări / 30 iunie 2019

  Dacă ar fi să descriem foarte pe scurt congresul de ieri al PSD am vorbi de o ceremonie prin care PSD s-a predat serviciilor secrete, a semnalizat un comportament de viitor foarte pacifist și s-a anunțat decis să facă totul pentru victoria confortabilă a lui Iohannis la prezidențiale. Victorie în care un rol major îl va avea noua piesă forte, Liviu Pleșoianu, cel care se pregătește să repete, pînă la un punct, cazul Sorin Oprescu.

  • Malus Dacus

   De unde tot apareti mascaricilor? S-a terminat parada gay? Stirea reala este urmatoarea:

   “Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, candidat la Congresul PSD, susține că Viorica Dăncilă a predat partidul cu arme și bagaje oameni din serviciile secrete și arată că PSD și-a pierdut independența.”

   Textul de mai sus este o insailare lipsita de sens. Sunt cateva propozitii rupte din context, cu care s-a vrut atacarea lui Plesoianu, rezultand o imbecilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.