Ancheta

VIATA FURATA (II)

">
<p><em>Evenimentele ultimelor şase luni din viaţa Stelei Colceriu m-au determinat să trec din nou la atac. În faţa bestialităţii caracterului uman nu poţi simţi decât mânie şi revoltă. Când e vorba de mulţi bani, oamenii îşi vând sufletul diavolului şi nu le pasă că îi strivesc pe alţii...ba mai mult, calcă cu dispreţ peste cadavre, fără să gândească că în viaţă totul se plăteşte. Ca şi cum nu a făcut suficient rău unei fiinţe neajutorate, Câmpeanu, marele „doctor" în ale nelegiuirilor, a strâns în jurul său  alte păsări de pradă...indivizi lipsiţi de scrupule, creaturi jalnice care, deşi au depus jurământul lui Hipocrate, numai oameni nu pot fi numiţi...</em>

Internarea în Spitalul clinic de boli infecţioase nr. II.  Domnica Augusta Butiurcă, şefa spitalului, medic superspecializat în parazitologie clinică şi „doctorul” Câmpeanu. Prima anchetă socială.

Întrucât problema Stelei era una de viaţă şi de moarte, primul medic la care am apelat a fost doctoriţa Butiurcă. În 26 septembrie 2010, am adus-o pe Stela de la Isla şi am internat-o la spital pentru primul ajutor şi investigaţii clinice. Scheletică, murdară şi agitată, Stela nu se putea opri din plâns…la ora 16 mânca pentru prima oară în ultimele 24 de ore…la 1,75 metri ai ei avea 47 de kilograme…halucinant!

A doua zi am demarat, prin Serviciul Asistenţă Socială din cadrul primăriei, o anchetă socială pentru încadrarea ei în grad de handicap şi internarea într-un centru specializat.

Aflând că e la spital, „doctorul” Câmpeanu i-a dus buletinul şi decizia de pensionare pentru decontarea serviciilor medicale. În aceste împrejurări a cunoscut-o pe madam Butiurcă. Deşi ştia foarte bine că are de-a face cu un asasin dispus să facă orice pentru a-şi salva bunurile jefuite, doamna doctor a intrat în joc şi, în loc să-i interzică acestuia contactul cu victima, a făcut contrariul.

Profitând de boala cronică, de labilitatea psiho-afectivă a Stelei şi de bunăvoinţa şefei, avocatul nu venea să vadă cum se simte sau să îi aducă ceva, ci să-i şoptească la ureche „ Să nu ai încredere în Liliana, că vrea să-ţi fure casa şi să te înşele. Face parte dintr-o gaşcă de mafioţi şi a făcut puşcărie, nu mai accepta să te viziteze!”

De la bolnavele din spital am aflat că întâlnirile cu călăul au răscolit-o atât de mult încât după plecarea lui o apuca diareea, nu putea dormi, se plimba pe hol, ţipa, plângea şi îl blestema pe Câmpeanu. Cu acordul şefei, în octombrie, avocatul a dus-o pe Stela într-o plimbare la Isla… ca să îşi aducă, chipurile, cei 500 lei, banii de cheltuială pe care îi avea în dulap şi câteva bijuterii din aur. Demonstraţie ieftină a faptului că el nu i-a furat nimic! Stela şi un martor mi-au confirmat că primirea banilor şi a bijuteriilor s-a consemnat într-un proces- verbal predat coanei Butiurcă; cu toate acestea, şefa nu mi-a arătat documentul şi nici bijuteriile, pe care nu i le-a înapoiat Stelei nici până astăzi. Vă vine să credeţi că un medic poate ajunge la un asemenea nivel de degradare? Şi ăsta e abia începutul!

Superspecializata în parazitologie, „superspecializata” jocurilor duble. Rezultatele primelor investigaţii psihiatrice.

Deşi starea depresivă şi agitaţia Stelei impunea transferarea urgentă la psihiatrie, madam Butiurcă a tot amânat, susţinând că e perfect normală, doar mie mi se pare altfel. Abia când colegele de salon au reclamat că nu pot dormi din cauza ei, „superspecializata” a  trimis-o la Clinica de Psihiatrie Nr. II. La data de 20.10.2010, după aproape o lună de la internare, a fost examinată. Iată conţinutul scrisorii medicale:

„ Diagnostic: Tulburare schizoafectivă de tip mixt. Episod maniacal. La nevoie transfer la clinica de psihiatrie. Constatări: fond structural cu trăsături paranoidale, supraproducţie ideatică cu caracter neconvenţional, trăiri emoţionale asamblate în jurul prejudiciului şi persecuţiei, randament intelectual diminuat, coeficient de inteligenţă 17; control peste 2 săptămâni”.

În ciuda diagnosticului, „superspecializata”, nu numai că nu a trimis-o la control, dar a preferat să-şi ţină victima prizonieră la ea în ogradă, fără a-i administra medicamentele prescrise.(n.a.: Convulex, Anxial, Risperidon, Diazepam). Motivul e uşor de ghicit: în joc o casă de 4 miliarde!

În baza adeverinţei eliberate de medicul psihiatru am reuşit să finalizez prima anchetă socială. Deşi nu avea nici un interes să o transfere la psihiatrie, crizele nervoase şi tulburările de comportament ale Stelei au determinat-o pe doamna şefă să o trimită la examen neurologic şi tomografic.

Trei internări record. Rezultatul CT(tomografie computerizată), EEG, examenul neurologic şi refuzul transferului la psihiatrie. Dintr-o închisoare în alta. Un duo asasin …cine se aseamănă, se adună.

Până în prezent, Stela a avut 3 internări: prima, în perioada 26.09.2010- 29.12.2010(FO 56245), a doua, în perioada 31.12.2010- 04.02.2010(FO 73199) şi actuala din 06.02.2011 până în prezent. Din prima foaie de observaţie rezultă:

CT cranian nativ + civ.: pune în evidenţă multiple leziuni spontane hipodense localizate fronto-temporo-parietal drept în teritoriu profund de vascularizaţie al ACM drepte, cu dimensiuni de până la 18/22 mm fără priză de contrast. Alte două leziuni cu aceleaşi caractere localizate perilingural stâng în teritoriul de vascularizaţie al ACM stângi cu diametrul de 11 mm. Concluzii: în actualul context pledează pentru multiple AVC în teritoriul profund de vascularizaţie al ACM bilateral. Medicul neurolog a recomandat examinarea eco Doppler carotidian, însă „superspecializata” nu s-a deranjat să o trimită la investigaţii, afirmând cu neruşinare că „problemele de pe creier se datorează parazitului toxocara”. Pentru a-şi dovedi credibilitatea, m-a rugat  să-i cumpăr Stelei DUADOR (30 tablete – doză pentru un elefant!) pentru combaterea parazitului. Oricine se uită pe Internet vede că toxinele produse de toxocara nu modifică structura creierului! Aceasta putea fi modificată fie de loviturile primite în cap de la beţivii din casa ororilor din Isla, fie de un sifilis terţiar (n.a.: Stela a fost bolnavă de sifilis).

Examenul neurologic: tulburare schizoidă. Sindrom nevrotic. Stare după TCC-uri repetate, modificări de comportament, TCC-uri în antecedente.

EEG:  activitate EEG de fond alfa iradiat anterior, intricat cu vârfuri de frecvenţe alfa ample pe derivatele temporale bilaterale. Pe acest fond apar la IIV descărcări paroxistice bilaterale sincrome şi esincrome de vârfuri, unde lente ascuţite care se menţin şi după HV. Medicii specialişti recomandă efectuarea ex. Doppler carotidian şi ex. IRM cerebral pentru elucidarea etiologiei leziunii cerebrale. Credeţi că madam Butiurcă a dus-o la examenele de specialitate sau că i-a administrat Stelei medicamentele prescrise? Ba mai mult, pentru a născoci ceva plauzibil, Butiurcă afirmă că Stela este suspectă de parazitoză cerebrală, însă acest lucru nu a fost  demonstrat până la sfârşitul celei de-a doua internări.

Pentru a-i putea înainta dosarul la DGASPC mai aveam nevoie de un bilet de externare      din spitalul de psihiatrie, un diagnostic definitiv şi o scrisoare medicală. Faptul că madam

Butiurcă amâna nejustificat reevaluarea psihiatrică mi-a dat certitudinea că lucra pe o mână cu asasinul. La mijlocul lui decembrie, „doctorul” Câmpeanu şi ajutorul său de nădejde din spital, a reuşit să o instige pe Stela împotriva mea. Astfel că, de câte ori mă vedea, aceasta urla „Nu vreau să te mai văd, lasă-mă în pace. Am aflat că vrei să mă duci la ospiciu, pleacă, nu am nevoie de tine!”. Folosindu-se de boala psihică şi lipsa ei de discernământ, cineva jubila… Nu pentru mult timp, pentru că eu nu cad în cursă atât de uşor!

Internarea de o zi la Psihiatrie, dosarul DGASCP  nr 836/22.02.2011 şi dosarul de punere sub interdicţie nr.186/14.02.2011. Obţinerea curatelei şi expertiza IML. Despotul Butiurcă şi interdicţia de a intra într-o instituţie publică.

Fiind sigură că am renunţat la Stela, după Crăciun, coana Butiurcă i-a permis lui Câmpeanu să o ducă la Azilul de bătrâni din Tg. Mureş…dacă sărmana femeie ar fi acceptat, „doctorul” ar fi fost fericit. Pentru că după aceea putea să o ia de acolo şi să o ducă într-un loc necunoscut în care să-i vină de hac. Dar n-a fost să fie pentru că Stela, în mintea ei, vroia o casă, nu un azil. Am intrat în 2011 şi „superspecializata” jocurilor murdare a continuat să o ţină pe Stela la ea în ogradă tot în baza parazitozei cerebrale, nedemonstrată clinic.

După apariţia primei părţi a articolului „VIAŢĂ  FURATĂ” lucrurile au început să se mişte.

În 9 februarie dr. Racz a internat-o pentru o zi la Psihiatrie pentru a-i face reevaluarea. Madam Butiurcă mi-a telefonat spunând că are nevoie de copii după cuponul de pensie şi buletin. Când i-am solicitat scrisoarea medicală de care aveam nevoie pentru  înaintarea dosarului la DGASCP pentru încadrarea în grad de handicap, şefa  a refuzat să îmi dea actul, întrebându-mă: „În ce calitate mi le cereţi?”

Văzând că nu cedez, mi-a dat documentul. În baza acestuia am înaintat actele la Primărie –  pentru deschiderea procedurii de punere sub interdicţie şi obţinerea curatelei şi la DGASCP- pentru încadrarea în grad de handicap şi internarea într-un centru de specialitate. La data de 21 februarie a.c. am obţinut Dispoziţia de curatelă iar la 22 februarie am înaintat dosarul la DGASCP, urmând să duc bolnava la data de 4 martie pentru a fi examinată. La 25 februarie Parchetul a dispus, prin Ordonanţă, efectuarea unei expertize psihiatrice la  IML în vederea stabilirii discernământului, pentru data de 10 martie.

Pe când credeam că voi ajunge la final, a apărut surpriza – surprizelor. Fără nici un preambul, în 4 martie a.c., superspecializata a dat ordin portarilor să-mi interzică accesul în spital. Am chemat poliţia, însă echipajul a spus că nu poate interveni. Ciudat! În schimb coana Butiurcă l-a chemat pe Mihai Rus-un asistent social din cadrul Spitalului Judeţean – care, după ce mi-a smuls din mână dispoziţia de curatele şi ordonanţa parchetului, a început să se bată cu pumnul în piept, cum că îi face el expertiza şi o duce la Isla, unde „are condiţii”.

Complicii lui Câmpeanu la asasinatului moral al Stelei Colceriu. Anton Dana Willa, metresa avocatului, dosarul penal 7687/P/2010 şi banii din contul Bank Post. Indiferenţa unei familii avide de bani. Averea ilicită a avocatului.

Tragedia vieţii Stelei şi dorinţa de a o ajuta m-au determinat să efectuez o serie de demersuri oficiale. Astfel, la 26 oct.2010 am înregistrat la DGASPC Mureş cererea Stelei privitoare la studierea dosarului fiul său Colceriu Alexandru şi o copie a tuturor actelor sale medicale în baza cărora minorul a fost transferat la Leagănul de copii. Aşa cum era de aşteptat, instituţia a refuzat să pună la dispoziţie dosarul, afirmând că „nu există acte medicale”. Dacă nu există acte, pe baza căror considerente a fost întocmită ancheta socială a Primăriei Mureş din dosarul 16/ iul.1994 în care se specifică: „Starea sanitară: mama minorului prezintă simptome de bolnavă mintal. Constatări şi propuneri: minorul Colceriu Alexandru se află de la naştere în maternitate, mama acestuia neavând condiţii materiale şi nereprezentând garanţii morale pentru a-l putea lua în familie, în plus aceasta prezintă simptome de bolnavă mintal, ceea ce ar pune în pericol viaţa minorului. Propunem internarea minorului în Leagănul de copii Tg. Mureş”. În ziua naşterii, Alexandru a fost diagnosticat cu sechele după encefalopatie postasfixică.

Dar să mergem mai departe, la reprezentanţii poliţiei şi parchetului judecătoriei Mureş, complici la fărădelegile lui Câmpeanu.

În urma loviturilor primite anul trecut de la Anton Dana Villa (n.a.: metresa avocatului), am depus plângere penală. Deşi am avut trei martori şi un certificat medico-legal, atât poliţistul Adam Albert cât şi procurorul Valentina Gândilă i-a dat metresei NUP, adică neînceperea urmăririi penale. Păi cum s-o „urmărească” penal din moment ce Câmpeanu o foloseşte pentru a comite noi fărădelegi? Ea cunoaşte toate victimele securistului, începând cu Stela şi terminând cu alte doamne în vârstă din Tg. Mureş, Ruşii Munţi, Ibăneşti, etc. escrocate de „doctor”.

În ceea ce-o priveşte pe Stela, în 2010 metresa, după ce a lovit-o peste cap şi spate, a dus-o la Bank Post, bancă la care victima avea un depozit de la defuncta mamă, de 3.000 lei. Sub teroare, Stela şi-a retras banii însă imediat după aceea Dana i-a smuls din mână, afirmând „tu nu ai nevoie de bani, din moment ce Sandu este tutorele tău”.

Deşi are mai multe imobile luate cu japca, tandemul Câmpeanu-Anton locuieşte într-o casă de patrimoniu, pe Str. Arany Janos nr. 33.

Referitor la rudele Stelei, nici acestea nu sunt mai presus. Un văr de-al ei, profesorul Ţepeluş, a comis o josnicie greu de crezut: contra unei cutii de ciocolată, a pus-o pe Stela să renunţe la locul de veci al familiei. În decursul celor 6 luni de internare, nimeni din familie nu a mers să o viziteze.

Sesizarea Colegiului Medicilor din Tg. Mureş. Situaţia actuală a Stelei şi ultima manevră a tandemului criminal Butiurcă – Câmpeanu.

După sesizarea Colegiului Medicilor, tandemul criminal Butiurcă – Câmpeanu a intrat în panică. Pentru că nu avea nici un motiv să o mai ţină prizonieră pe moşia sa, superspecializata a externat-o pe Stela, chiar în ziua Buneivestiri (n.a.:25 martie). Aceasta, în loc să fie internată la psihiatrie, a fost dusă de asistentul social Mihai Rus…ghiciţi unde? Taman la azilul de noapte, locul în care în 2008 a fost violată!

Deşi sunt curatorul ei, am nevoie de sprijinul organelor competente, întrucât Stela susţine sus şi tare că eu „vreau să-i iau casa bietului avocat şi pe ea s-o bag la ospiciu ca pe nebuni”.Urmează să vedem cine ne va ajuta pentru a o interna intr-un spital specializat şi a recupera ceea ce a mai rămas dintr-o biată fiinţă umană.

Liliana-Delia MORARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.