Abuzuri

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, o dovadă vie a balcanizării germanilor din România!

         Motto:„În vremuri ale înşelătoriei universale, a spune adevărul este un act revoluţionar.” (George Orwell)         Doamna Astrid Cora Fodor […]

        

Motto:„În vremuri ale înşelătoriei universale, a spune adevărul este un act revoluţionar.” (George Orwell)


        Doamna Astrid Cora Fodor este viceprimar al municipiului Sibiu şi provine, ca şi primarul Klaus Iohannis, de la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Aprigă femeie, adică un adevărat zbir cu funcţionarii primăriei, pe care-i tratează la fel cum odinioară un vătaf îşi tiraniza slugile. Cel puţin aşa se plâng unii din slujbaşii aflaţi sub directa coordonare a doamnei Fodor.

       Am prezentat în revista noastră, cu ceva vreme în urmă, cazul unei doamne urgisită de o decizie a Primăriei Sibiu prin care femeia în cauză a pierdut un mic punct comercial. Acel magazin de cartier era singura sursă de venit a doamnei în cauză, fără soţ şi cu un copil în întreţinere. Fiind şi aceasta săsoaică, membră în FDGR, a încercat să-şi rezolve problema prin intermediul doamnei viceprimar Fodor, crezând că o să fie înţeleasă de o altă femeie cu o situaţie familială asemănătoare, mai ales că amândouă făceau parte şi din etnia germană. Oropsita a mizat pe solidaritatea care apare între oameni asemănători. S-a înşelat amarnic! Doamna Astrid i-a reproşat invocarea apartenenţei la FDGR, pozând în femeie intransigentă şi incoruptibilă. Pur şi simplu a afirmat că FDGR nu se ocupă de astfel de probleme personale ale membrilor. Câtă ipocrizie în aceste cuvinte! Făţarnica doamnă a uitat că datorită FDGR-ului a ajuns pe fotoliul călduţ de viceprimar, o sinecură la care nu avea nici o şansă să acceadă dacă nu avea norocul să se nască săsoaică. Ipocrizia devin şi mai evidentă, dacă se are în vedere că doamna Astrid Cora Fodor a profitat de cele două calităţi, membră FDGR şi viceprimar, pentru a-şi plasa fiul cel mare în Consiliul de Administraţie al societăţii Apă Canal S.A. Sibiu!

        Pe site-ul societăţii Apă Canal S.A. Sibiu se regăsesc date despre Consiliul de Administraţie. Din acesta fac parte următorii membri FDGR (organizaţie care l-a avut ca preşedinte la nivel naţional pe primarul Klaus Iohannis până in februarie 2013): Claudia Toader Kober, Laura Micu, care lucrează ca economist la FDGR şi Ioan Fodor, fiul viceprimarului Astrid Fodor, membră FDGR şi ea. Pe domnul fiu al viceprimarului Astrid Cora Fodor l-am lăsat la urmă, deoarece aşa spune Biblia: „vor fi cei de pe urmă întâi”. Oare şi statutul FDGR sau regulamentul intern al Primăriei Sibiu prevede astfel de priorităţi? Păstrând aceleaşi coordonate biblice, l-am lăsat pentru şi mai la urmă pe preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Apă Canal S.A. Sibiu, acesta fiind Cristian Bucura – directorul SC URBANA SA Sibiu, societate care administrează spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, subordonată şi ea Consiliului Local Sibiu. Toate aceste persoane din Consiliul de Administraţie al societăţii Apă Canal S.A. Sibiu nu au nici în clin şi nici în mânecă ceva comun cu apa sau canalul. Singura legătură este banul, adică indemnizaţiile primite în fiecare lună de pomană, deoarece nu credem că bunul mers al societăţii în cauză depinde de aceste persoane, care sunt paralele cu domeniul de activitate al societăţii Apă Canal Sibiu. Vorbim de bani publici încasaţi de impostori şi paraziţi, fără cel mai mic efort! Dacă vorbim despre angajările din Primăria Sibiu, se vede clar că PCR-ul funcţionează la fel ca înainte de anul 1989. Nu-i vorba de partidul comunist , ci de Pile Cunoştinţe Rude! Dacă intraţi de curiozitate pe site-ul primăriei, o să găsiţi în organigramă zeci de nume de familie identice. Nu-s coincidenţe, respectivii fiind rude între ei. Unele persoane şi-au schimbat prin căsătorie numele, dar mama sau tata tot în Primăria Sibiu lucrează. Pe tema aceasta a apărut şi bancul. Cică de ce nu fac sex între ei funcţionarii din Primăria Sibiu? Răspunsul: deoarece sunt rude!

        Frau Astrid Fodor are însă doi băieţi! Iată ce afirma Frau Astrid Fodor despre cei doi băieţi cucuieţi ai săi: „Unul din fiii mei a terminat Dreptul şi lucrează la Cosmote. Cel mai mic este student. A terminat acum anul trei la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Sibiu. Urmează să îşi ia acum licenţa” (ziarul „Tribuna”, al baronului local Ilie Carabulea, din 19 iunie 2008, unde tocmai era ridicată în slăvi ca prima femeie viceprimar din Sibiu, după modelul de linguşeală practicat de publicaţia carabuliană zilnic cu primarul Klaus Iohannis: http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/pe-scurt-si-bune-si-rele-22404.html). Primul băiat, juristul de la Cosmote, Ioan Fodor, se bălăceşte în apa călduţă din CA de la societatea Apa Canal, subordonată Primăriei Sibiu şi propriei mămici, aşa cum am arătat anterior. Să vedem ce s-a întâmplat cu al doilea fecior, studentul… Mai devreme cu o lună de promovarea mamei sale ca viceprimar în anul 2008, Alexandru Fodor susţinuse o dizertaţie cu titlu „Misticism, ocultism şi nazism în timpul celui de-al doilea război mondial”, în  luna mai 2008, la Cea de-a treia sesiune de comunicări ştiinţifice de la Sibiu. Se vede treaba, după titlul lucrării, că pe etnicii saşi nici măcar timpul nu-i eliberează complet de „aspiraţiile” antecesorilor!

   Nu putea doamna viceprimar să-l lase de izbelişte taman pe mezinul Alexandru! Aşa că, pe căi „oculte” şi „mistice”, a început să-i caute un loc de muncă lejer şi bine plătit. Putem spune că a treia cale a fost chiar nazistă, din moment ce a intervenit însuşi şeful FDGR-ului, care s-a declarat oficial în anul 2007 succesorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German, măritul Führer Klaus Iohannis. Şi unde este un trai mai limpede şi mai cristalin decât tot la… ape! Aşa că madam Fodor şi-a plasat al doilea fiu ca director executiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia de Apă Sibiu”, având ca membri 23 de localităţi din judeţul Sibiu, un municipiu din  judeţul Braşov (Făgăraş), plus două Consilii Judeţene (Sibiu, Braşov).  La această asociaţie este preşedinte  „tătucul” Klaus Iohannis! Acesta  este şi preşedinte al consilului director al asociaţiei, cel care desemnează, conform statutului, directorul executiv!!! Uite aşa a fost numit director executiv  Alexandru Fodor, „unsul” lui Dumnezeu, Dumnezeu numindu-se la Sibiu: Klaus Werner Iohannis. Directorul executiv, adică Alexandru Fodor, are statutul de ANGAJAT al asociaţiei, la fel ca şi membrii aparatului tehnic pe care-l conduce. De unde sunt plătiţi aceşti indivizi care bat apa în piuă pe bani publici? Păi, scrie tot în statutul asociaţiei ( http://www.adi.sibiu.ro/statut/ ), la Articolul 7, „Sursele de venit ale Asociaţiei”: a) „contribuţiile asociaţilor la formarea patrimoniului iniţial, cotizaţiile asociaţilor şi alte contribuţii DE LA BUGETELE LOCALE ALE ACESTORA”, başca „dobânzile realizate din plasarea sumelor disponibile” şi „donaţii, sponsorizări sau legate”. Deci, trai neneacă pe banii comunităţilor asociate şi implicit ai cetăţenilor contribuabili, că dacă nu curge… pică… doar la o „asociaţie de apă” lucrează şmecherii, în frunte cu fiul cel mic al doamnei viceprimar. De aceea a studiat Alexandru Fodor „Relaţii Internaţionale şi Studii Europene” ca să poată realiza o coordonare internaţională la nivel judeţean între Sibiu şi Braşov! Putem spune că Frau Astrid Fodor este unica mamă din Sibiu care, cu bună ştiinţă, şi-a băgat copiii la apă! Când vine vorba de nepotisme ale parveniţilor cocoţaţi în funcţii de conducere prin votul plebei neştiutoare, indiferent că „aleşii” sunt români sau saşi, toţi sunt o apă şi-un pământ!

         Nepotismele şi cumetriile, pentru care sunt acuzaţi românii ajunşi în funcţii de conducere, au fost preluate şi de etnicii germani din România. Doamna viceprimar Astrid Fodor l-a avut ca model de „cinste şi corectitudine” pe şeful direct, Klaus Iohannis. Acesta, după ce a devenit mare liberal, în luna  februarie, fiind astfel obligat să renunţe la funcţia de preşedinte al FDGR-ului, a avut grijă să-l pună în locul său, ca preşedinte, pe propriul fin de cununie, Jurgen Porr. Andreas Huber, alt fin de cununie al lui Iohannis, are o firmă care face curăţenie în Primăria Sibiu. Naşul şi acest din urmă fin sunt legaţi nu doar de relaţii de cumetrie, ci şi prin masonerie: http://www.napocanews.ro/2009/10/klaus-iohannis-un-mason-spre-palatul-victoria.html

Un alt fin, Marius Vecerdea, căruia Klaus Iohannis i-a botezat copilul, a fost propus de către primarul sibian, prin recomandare scrisă adresată Federaţiei Române de Tenis, pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte în cadrul federaţiei respective. Cei de acolo, oameni cu scaun la cap, nu au fost impresionaţi de „marele merit” al lui Vecerdea de a juca tenis cu naşul în timpul liber, aşa că i-au dat cu flit. Din toate aceste îmbârligături, pe bază de cumetrie,  se observă că şi la saşi se practică uzul de influenţă personală pentru promovarea intereselor rudelor sau prietenilor. Relaţii de cumetrie şi nepotism la fel ca la românii de care etnicii germani din România vor să se detaşeze şi să dea impresia că sunt mai corecţii decât ei. Pe asta a mizat şi mizează în continuare Klaus Iohannis şi restul membrilor FDGR, atunci când îşi depun candidaturile pentru diverse funcţii de conducere, pe faptul că majoritate românilor îi percep pe nemţi altfel decât ei. Mitul german cu „hărnicia, cinstea, onoarea şi corectitudinea nemţilor” funcţionează de minune încă în România. Aiurea, nu-i deloc adevărat, aşa cum reiese şi din dezvăluirile de mai sus. Când este vorba de uz de autoritate pentru acordarea de avantaje şi de privilegii rudelor şi prietenilor, saşii sunt la fel ca românii, adică „Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”… una germană! Se spune că mareşalul Mackensen, după retragerea trupelor de ocupaţie germane, care puseseră stăpânire pe o parte din România, s-ar fi adresat soldaţilor cu următoarele cuvinte: „V-am adus nemţi, v-aţi întors porci!”. Se vede că, încă de atunci, metehnele unui popor aflat la poarta Orientului se transmiteau foarte uşor şi etniei germane.

                                                                                                    Marius Albin MARINESCU

4 Comments

  1. sibian

    Bine ati spus, in politica ajunsi toti sunt o apa si-un pamant… Ce sasi, care sasi? Astia- s hahalere!!!

  2. scarbit detot

    Intre timp logodnica lui Alexandru fodor a fost impinsa tot de doamna vice directoare la Baia Neptun iar pe sotia lui Ioan Fodor fiul cel mare sunt informatii ca in aceste zile sau facut aranjamnte sa CASTIGE PRIN CONCURS, haha, postul de directoare la Centrul Meteo din Sibiu.

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *