Observator

„Victima” Liviu Dragnea

  Am ieșit din spital, mult mai bine, nu mai rău, dar fară să aflu de ce mă abandonează genunchii. […]

 

Am ieșit din spital, mult mai bine, nu mai rău, dar fară să aflu de ce mă abandonează genunchii. S-au avansat mai multe ipoteze, dar internarea mea poate chiar să constituie subiectul unui articol.

Am citit multe texte în care Dragnea este victimizat. Și toate acestea, pe bună dreptate, întrucît autorii priveasc unilateral.

La sfîrșitul mandatului de premier al lui Adrian Năstase, a apărut în presă o secvență dintr-o ședință de guvern în cursul căreia Năstase se opunea arestării lui Traian Băsescu.

Băsescu a ajuns președinte, Năstase a fost arestat. Pentru ce? Nu pentru trădare, nu pentru distrugerea economiei naționale, nu pentru corupție (britanicii nu ne-au mai trimis dovezile legate de mituirea în vederea cumpărării celor două fregate ruginite), a fost condamnat pentru niște nimicuri – a stat în penitenciar în condiții de pension, a scris cărți, a ieșit repede.

Nimeni nu a verificat cum a strîns familia Năstase enorma avere, toți au luat de bune cele două justificări oficiale. „kilele” de aur moștenite de la mătușa Tamara și moștenirea de la socru, fostul ministru al agriculturii ceaușiste Angelo Miculescu. Despre Angelo Miculescu, eu știu că împreună cu Ilie Alexandru au înființat firma Hermes, cea pe al cărei ranch de lîngă Slobozia s-a ridicat copia fermei „Southfork” (din serialul „Dallas”) precum și copia turnului Eiffel (le-am vizitat în 1994). Cei care știu mai multe decît știu eu mi-au explicat că Ilie Alexandru, un boxer tîmpit de pumnii mulți primiți în cap, semna tot ce îi punea în față asociatul. Așa se face că Ilie Alexandru a ajuns în pușcărie, iar asociatul (mort în anul 1999 într-un bizar accident de circulație) a lăsat o frumoasă avere fiicei (și, implicit, ginerelui).

De altfel, Adrian Năstase, din tinerețe, a adoptat o metodă care acum este numită săsească, dar de fapt era pre-săsească: „pas cu pas”. Prima dată s-a căsătorit cu Ilinca, fiica defunctului ministru de externe Grigore Preoteasa (decedat în accidentul de avion din 1957), cea mai modestă și de bun simț fiică de demnitar din cîte am cunoscut. Căsătoria nu a durat însă decît vreun an. Intuiția (nu intru în amănunte) mă face să cred că apoi a vrut să se căsătorească cu fiica unui alt ministru de externe, dar nu a reușit. Și atunci s-a mulțumit și cu fiica unui ministru al agriculturii.

                                                                      *           

Dragnea a fost condamnat pentru o găinărie, nu în interesul lui, ci pentru partid, o găinărie care în nici un caz nu ar fi necesitat o pedeapsă cu închisoarea.

Exact așa ceva a făcut Jacques Chirac în vremea în care era primar al Parisului. A ajuns apoi președinte al Franței, a dobîndit imunitate, iar cînd imunitatea i-a expirat, s-a pus batista pe țambal.

Măgării penale în materie de subvenții electorale a săvîrșit și marele cancelar german Helmuth Kohl, dar cînd i-a expirat și lui imunitatatea, au fost uitate. O Europă putredă de corupție, care ne acuză pe noi de corupție.

                                                                       *

La articolul meu Klaus Iohannis va fi reales președinte dl. Cornel-Dan Niculae, fără îndoială cel mai bine informat scriitor patriot, postează următorul comentariu:

Cornel-Dan Niculae: Domnule Ionescu, eu sunt foarte dezamagit de marele vot pentru USR & gasca. Am votat degeaba la referendumul pentru familie in octombrie 2018, dar a iesit un referend politico-propagandistic, cel de ieri. PSD s-a si autoscufundat (in ochii mei, cel putin) cu „legea antisemitismului” (legea cenzurii cu pedeapsa de inchisoare pentru unii ca noi) si cu „Fondul Suveran al Romaniei”, afacere pentru Israel cu economia Romaniei: urma ca dupa aceste alegeri sa aiba loc o sedinta de guvern comuna Israel-Romania, la Bucuresti, in cadrul careia sa fie lansat „Fondul”. Viorica Dancila a si vorbit cu Netanyahu despre asta. Va urez multa sanatate!

Am scris în articol că nu știu dacă atitudinea PSD reprezintă patriotism sau simple palavre. Dl. Cornel-Dan Niculae, în care am toată încrederea, m-a făcut să înțeleg că nu sînt simple palavre, ci complicate acte de trădare a României. Deci Fondul Suveran a fost înființat în interesul Israelului.

                                                                       *         

În vara trecută am publicat următorul articol De-a rîsu’- plânsu’! în care mă refeream la enorma avere a fostei familii Liviu-Nicolae și Bombonica Dragnea. Ca și în cazul lui Adrian Năstase, nimeni nu se preocupă să afle cum a fost dobîndită aceasta.

Între timp, m-am lămurit. Liviu Dragnea este un trădător corupt, trimis în judecată și condamnat la închisoare pentru niște fleacuri. „Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”.

                                                                                                    Dan Cristian IONESCU

 

6 Comments

 1. Dan Cristian Ionescu

  Oare nu ati citit nimic din ce am scris eu pina acum? pacat! ati fi aflat ca in 2015 am fost primul care l-a acuzat pe Iohannis de tradare. Ati fi aflat parerea mea si despre ceilalti pe care i-ati mentionat si pe care nu mi-i doresc la guvernare. Dar am putut sa ma lamuresc si cu Dragnea care sub un fals patriotism a servit alte interese. Ca si in cazul altora, dupa ce si-a jucat rolul, a fost abandonat.

  • Dan Cristian Ionescu

   Dintr-un punct de vedere va inteleg, dar eu vad lucrurile altfel. Am facut citiva ani politica (numai de opozitie) la virf, asa ca simt diferenta intre vorbe si fapte, fara sentimentalisme. Ar fi multe de spus, dar nu are rost. Este primul articol scris dupa iesirea din spital, si prefer sa ma concentrez asupra altor teme.

 2. Andrei

  Si acum daca a furat mere de ce il acuzam ca a furat corcodușe ? Poate in politica esti obligat sa făptuiești ca prima dovada de loialitate fata de sistem un dosar la sertar …si de ce nu a fost făcută anchetă pe faptele in sine ? Asta este ticăloșia ca in acest fel votul sincer si justificat al populației devine unul mincinos manipulator al serviciilor …sa ascunzi uneori este mai rau decat sa minti

  • gelu

   La cat il urasc pe Dragnia daca faptele descrise ar fi fost adevarate il priponeau de mult dandu-i nu 3 ani jumate cu executare ci vreo 30 de ani. Tocmai de aceea l-au excuta cu un asemenea acuze de toata prastia pentru ca nu au avut de ce altceva sa se lege,

 3. Malus Dacus

  Da, aveti dreptate pana la un punct. Liviu Dragnea probabil a fost corupt, zic probabil pentru ca inca n-a dovedit nimic instanta, dar daca e ordin de la imparat, o sa-l scoata instanta vinovat si de coruptie si de inalta tradare! Dar ganditi-va daca noi cititorii mai suportam texte despre coruptia si hotia lui Dragnea… Mai ales acum ca a fost condamnat. Colcaie de corupti in toate partidele, e plin de securisti corupti care pe langa mormanul de bani luati pentru strategia nationala “Muie Dragnea”, mai trag si sforile achizitiilor publice.Ei sunt marii corupti, adevaratii sforari, care stau in umbra si nu se expun precum Liviu Dragnea. Si hai sa fim obiectivi. Este adevarat ca au impins si primit unii romani o spaga, dar marea hemoragie a avutiei nationale s-a scurs in afara tarii si ce-i cu adevarat revoltator este faptul ca cei care i-au ajutat pe straini sa ne jefuiasca, bineinteles tagandu-si si ei partea lor (mai degraba o sinecura decat metoda contul sau valiza) sunt in siguranta si libertate. Asta e problema, domnule Dan Cristian Ionescu.

 4. Dan Cristian Ionescu

  Parerea mea este ca Liviu Dragnea nu va mai fi deranjat cu nici un dosar. A fost trimis in inchisoare pentru ceva ce se petrece in mod curent in lumea “civilizata si democrata”, fara a se ajunge la trimiteri in judecata.
  Am constatat un cliseu care incepind cu Adrian Nastase se repeta in justitia romana: cei care si-au indeplinit rolul sint trimisi in judecata pentru niste gainarii, dar nu pentru tradare sau coruptie. Multi demnitari ar fi trebuit trimisi in judecata pentru tradare (Ioan Talpes care a predat serviciilor americane saci intregi cu documente secrete ale SIE, Emil Constantinescu care a renuntat de capul lui la teritoriile care ne-au fost rapite de Ucraina, Radu Berceanu care a vindut pentru 6 mil. $ Israelului planurile unui avion proiectat la uzina din Craiova, Mircea Dusa care a deschis Mossad-ului arhivele secrete ale M.Ap.N, singurele pe care evreii bolsevici nu le-au putut controla cit au fost la putere – dar cum sa ii trimiti in judecata pentru tradare pe cei care au tradat in interesul aliatilor strategici?). Cum sa trimiti in judecata pentru coruptie pe cei care au fost corupti de UE sau de NATO, ceea ce ar trebui sa aduca in discutie si corupatorii?
  Este interesant de vazut dupa care criterii sint alesi cei arestati, din moment ce de unii (ca de pilda Valeriu Stoica) nu se leaga nimeni.
  Niciodata Liviu Dragnea nu va fi condamnat pentru tradare sau coruptie, intrucit nu va fi cercetat pentru asa ceva. In ce ma priveste insa, pe baza a ceea ce stiu dar si in baza experientei pe care o am in mai multe domenii, eu il consider si tradator, si corupt.
  D-le “Malus Dacus”, aveti dreptate, sint altii mai vinovati decit Dragnea, si in ultimii 4 ani am scris despre zeci dintre acestia. Acum am scris despre Dragnea intrucit doar acum consider ca m-am edificat pe deplin.
  D-le “Gelu”, d-le “Malus Dacus”, imi dau seama ce simtiti citind ce am scris despre Dragnea. Vreau sa va spun ca in viata mea am avut nefericita ocazie de a cunoaste adevarata fata a unor oameni in care aveam toata increderea. Desigur ca am fost dezamagit de acestia, dar a trebuit sa accept adevarul. Vreau sa fiti convinsi ca in tot ce scriu sint obiectiv si de buna credinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *