Articole

VIDEO: o căţeluşă şi-a aşteptat proprietarul o săptămână în faţa spitalului, după ce a alergat după ambulanţă

“Inimă de câine”? Boncuk, o căţelusă maidaneză al cărei nume se traduce “Mărgica”, a urmărit cu sufletul la gură ambulanța […]

“Inimă de câine”? Boncuk, o căţelusă maidaneză al cărei nume se traduce “Mărgica”, a urmărit cu sufletul la gură ambulanța care i-a dus stăpânul, Cemal Senturk, la spitalul din orașul Trabzon pe data de 14 ianuarie. Pentru că turcii sunt un popor cu mare sensibilitate şi dragoste pentru animale, angajaţii spitalului au observat suferinţa patrupedului care a fost zilnic prezentă în faţa unităţii sanitare pâna în ziua externării prietenului ei. În tot acest timp a fost hranită de personalul medical relatează The Guardian. Fiica lui Senturk, Aynur Egeli, a povestit presei că a încercat să o aducă pe Boncuk acasă, dar cățelușa revenea grijulie înapoi la spital: “Aşteaptă aici, în faţa spitalului de trei, patru zile. Fuge de acasă si vine singură”.

”Venea în fiecare zi în jurul orei nouă dimineața și aștepta până la căderea nopții. Nu voia să plece”, a adăugat unul dintre paznicii spitalului, Muhammet Akdeniz. ”Când se deschidea ușa, ea băga capul înăuntru”, a povestit acesta. Cadrele medicale şi agentii de pază i-au oferit zilnic apa şi hrana.

Boncuk a ţopăit de bucurie la revederea cu Senturk, atunci când acesta a fost externat într-un cărucior cu rotile. ”Este foarte obișnuită cu mine. Mi-a fost dor de ea”, a spus Senturk, care s-a întors fericit acasă împreună cu devotata sa cățelușă.

C.B.

2 Comments

 1. Partizanu

  Și noi îi iubim pe ai noștri dar nu-i putem ține legați in lesă. Mereu scapă sar gardul, fug cu alții câini ai vecinului din alt sTat după care atacă toți trecători din sTatul nostru. Cică sunt barbari și nu vor BOTNIȚĂ și să fiu VACCINATI ca ei.

  • Maria

   Ai noștri faceau la fel si a trebuit sa-i stapanim. Sunt doua lumi si trecatorii au drepturile lor. Alergau dupa biciclisti. Simțeau oamenii rai cand treceau pe drum si latrau la ei. Nu putem lasa haosul sa ne stapaneasca. Mai ales ca haosul este provocat tot de om. In zona noastra, un inconstient s-a debarasat de o catea cu apucaturi urate. Ucidea si pasari si chiar si alti câini. Cateaua s-a imperecheat si a adus pe lume pui care salbatici au ramas. Si au continuat sa faca prăpăd prin zona. Ca sa nu moara de foame. Au disparut in timp, dar alti inconstienti au aruncat alte catele. Unele cred ca se imperecheaza cu sacali. Puii lor, cu toate eforturile noastre, de a-i imblanzi ca sa-i sterilizam, au ramas salbatici si seamana cu sacalii. Am reusit cu greu sa-i adormim ca sa-i sterilizam, stopand astfel nebunia in zonă. In mod normal, primariile ar trebui sa se ocupe de problema asta, dar toti se prefac ca nu vad. Prefera otrava decat sa rezolve problema cu suflet. Si ne miram ca natura devine agresiva cu omul…Culegem ce semanam.
   Toti banii aceia folositi pentru concertele cu urlete, de Revelion si cu alte ocazii cand omul simte nevoia sa se manifeste ca maimuta, puteau fi folositi in proiecte de educare a țăranilor si de sprijinire a sterilizarilor la tara. Preferam circul in locul normalității. Asumarea animalelor din curtea proprie tine de normalitate. Omul are parghiile in mâna. Un caine, lasat de izbeliste, se comporta instinctual. Apoi iar urla asa zisii iubitori de copii, neiubitori de animale, ca un caine i-a sfartecat copilul! De cate ori iubitorul doar de copilul lui, a trecut orb si surd pe langa un pui flamand de maidanez, sau l-a lovit cu piatra? Pietrele se si intorc!
   Avem lumea pe care o meritam. Singurii nevinovati in toata ecuatia sunt copiii si animalele. Doamne, si cati bani se duc pe apa sambetei in tara asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *