Cap limpede

Viitorul sumbru al omenirii

                              Ce înseamnă cinci ani? În […]

 

                            Ce înseamnă cinci ani?

În iunie 2015, jurnalistul canadian Richard Martineau a scris, cu ironie și nedumerire, textul Un travesti à l’école despre tânărul de 16 ani care își alege sexul după cum are chef. Imposibil de imaginat că jurnalistul ar mai putea să publice un text similar în zilele noastre.

Acum patru ani vorbeam cu o prietenă din România, care apăra fervent drepturile minorităților sexuale împotrivă presupusei discriminări și îi spuneam că va veni vremea în care persoanele respective se vor căsători și vor înfia copii, iar copiii își vor putea alege sexul după plac. Bineînțeles prietenă mea a respins aceste ipoteze, spunea că exagerez eu. Pentru că nu știa nici ea ce va urmă. Eu, trăind în Occident, eram sigur. Astăzi, aceeași prietenă susține educația sexuală progresistă și dreptul copiilor de a-și schimba sexul…Chestiile acelea imposibil de imaginat acum patru ani.

Cinci ani în lumea super-tehnologică de azi înseamnă foarte mult. În 2025 ne vom aminti ca prin ceață că a existat o vreme în care oamenii nu purtau masca. Ne vom „bucura” cu toții, egal de săraci după pandemia actuală sau altele care vor urmă, de venitul minim garantat și de bonuri de masă, cu hrană aprobată de un comitet al oamenilor de știință. Vom comunică numai prin internet, ne vom feri unii de alții, și vom rosti numai ce e voie. Vom avea cu toții (sau aproape toți….) un microcip înserat în încheietură mâinii sau pe frunte, care va avea înscrise toate datele personale-adresă, data nașterii, contul bancar, situația medicală, ce vaccinuri și medicamente luăm, etc. Vom fi supravegheați în magazine, pe stradă, în autobuze, aeroporturi și gări. De ce nu, chiar și acasă. Dacă va mai există „acasă”.

Vi se pare o fantezie? E suficient să priviți la semnele tot mai clare, despre care se vorbește din ce în ce mai deschis. „Suntem prea mulți”, „e nevoie de o nouă ordine”, „să rezolvăm criza climatică”, să construim o societate „fără inegalități”. Proiecte de tipul ID2020 sunt în plină desfășurare.

Bineînțeles, ca întotdeauna, pretextul este același: „Este spre binele nostru”. Iar ei, care dețin miliardele și se plictisesc, se cred îndreptățiți să ne dirijeze viață, să se joace de-a Dumnezeu.

Nici nu mai e vorba de vreo conspirație. Trudeau, Macron, Biden, Johnson și alții ne-o spun pe față. Numai suporterii lor, naivi, cred că totul e în regulă, și că după vaccin lumea se va întoarce la viață de dinainte. Sunt oameni care nu știu că în fizică și în istorie procesele sunt ireversibile.

                                                                                          Gabriel PURCĂRUȘ

 

4 Comments

  1. fane

    si diavolul i-a spus Evei ca ii vrea binele.

  2. Grig

    Ii explica cineva unui ### de ce cultiva in gradina lui vegetale si pomi fructiferi desi magazinele sunt pline de alimente, sustinand ca poate va veni o vreme cand rafturile vor fi goale, la care #rezistentul a exclus categoric situatia. Dialogul se intampla cu vreun an mai inainte ca magazinele occidentale sa ajunga intr-adevar goale. Foarte probabil ca acel #rezistent sa devina un inflacarat fan al covidului si al masurilor de represiune.

  3. observator

    Extraordinar articol, pertinent si vizionar. Dar sunt prea putini cei dispusi sa inteleaga ca asta ni se pregateste. Fiinta umana este optimista prin definitie, insa uneori optimismul este un drog care iti adoarme ratiunea si te impiedica sa vezi realitatea. Mentalitatea “Las’ ca nu poate fi chiar asa de rau” ne duce pas cu pas pe calea supunerii totale, un drum pe care cedam mereu fragmente de libertate individuala, pana cand nu vom mai avea ce sa cedam si ne vom trezi ca singura libertate este cea de a ne alege sfarsitul. Oare ne mai putem opune?

  4. Asa ceva se va intampla daca cele cca.sapte miliarde de umbritori ai Pamantului(cele cateva sute de lighioane care pregatesc catafalcul omenirii nu se iau in consideratie)vor cadea in somnul himnotic al aruncatorilor de flacari din Iadul imaginat de scursurile creatiei divine.Nu cred ca o asemenea multime poate fi anihilata dintr-o data si trecuta pe niste pagini de istorie falsa asa ei au incercat sa obisnuiasac lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.