Colimator

Vijulii mai lungi, mai dese, cheia marilor succese!

  Motto: „De unde știe el că sunt sănătoși sau nu dacă nu-i testează?…. Nu lăsați coronavirus pe mâna lui […]

 

Motto: „De unde știe el că sunt sănătoși sau nu dacă nu-i testează?…. Nu lăsați coronavirus pe mâna lui Arafat! A avut Apuseni, a avut Siutghiol, a avut maternitatea Giulești, a avut Colectiv… vă rog, nu-i lăsati și CORONA!” ( Violeta Vijulie despre Raed Arafat, 8 martie 2020)

Măi liberali, măi băieți… spuneți-i și Vijuliei când se schimbă macazul, ca să nu se mai facă de baftă în direct și la ore de vârf! Spuneți-i că acum Raed Arafat e MINUNAT! și nu mai e „băiatul rău” de acum două-trei luni, când ministrul Marcel Vela îl certa de-l lua mama dracului:

Să ne înțelegem! Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, ce grozav organizăm noi salvarea oamenilor și sâmbătă era să moară un copil. Din neglijență sau proastă organizare, să zic pe românește…Ce ați făcut, domnule Raed Arafat, de 20 de ani, să faceți rost de piloți? Nu îmi răspundeți, că știu! Deci avem elicoptere, avem medici, dar nu avem piloți. Dar avem oameni accidentați care mor. Români care mor pentru că noi nu avem piloți. Angajați piloți! Care e problema?” ( 31 decembrie 2019, ședința ministrului de Interne cu prefecții) .

Na! că Violeta n-a știut că între timp Arafat s-a îndreptat și dânsa a crezut că e ordin de la partid să-l spurce în continuare… Adică, pe ea nimeni nu s-a gândit să o informeze că s-a schimbat câte ceva, pe ici-pe colo, prin părțile esențiale, din 28 noiembrie 2015, dată la care cumnatul Stelian Tănase scria pe blog: „Sigur că dr Raed Arafat (atunci ca și acum) este și era un excelent PR. Știe să-și livreze imaginea proprie și să apară într-o lumină f. bună. De ani de zile este una din vedetele mediatice. Are un cult al propriei persoane pe care îl intreține singur, dar la care participă mulți alții. Azi este unul dintre personajele controversate, pentru care nimeni nu mai bagă mîna în foc.”*

Așa că, în ciuda „vântului schimbării” care-i ridica periculos poalele fustei, bătăioasa și inspirata Violetă nu a priceput apropoul ci a continuat să-l ia în serios pe celebrul George Mioc, editorialist la PODUL.ro care publica, pe 17 decembrie 2019 un cutremurător apel la ușuirea lui Arafat: „Au trecut șase săptămâni de la instalarea guvernului Orban, iar domnul Raed Arafat continuă să fie secretar de stat în ministerul de Interne.
Se apropie momentul în care guvernul PNL va trebui să aleagă: este de partea sutelor de mii de români care au ieșit în stradă în noiembrie 2015, după cumplita tragedie de la Colectiv, sau de partea grupurilor de interese care-l susțin pe Raed Arafat?
Raed Arafat a devenit un simbol.
Un simbol al morții și al eșecului statului român.
Nu am uitat dezastrul intervenției din munții Apuseni, când Aura Ion a murit de frig, așteptând salvatorii.
Nu am uitat accidentul aviatic de pe Sutghiol, când salvatorii s-au dus în misiune cu o barcă nefuncțională.
Nu am uitat tragedia de la Colectiv, când guvernul Ponta a blocat trimiterea la tratament în străinătate a marilor arși, deși știa că în România sunt zero condiții – zero! – să fie tratați corespunzător.
Domnule Orban, poate știți sau nu, dar Raed Arafat conduce sistemul de intervenții de urgență de peste 11 ani. Băsescu, Cioloș și chiar și Dragnea s-au confruntat cu el. Toți au pierdut, iar Raed Arafat a rămas stăpân absolut al sistemului de stat pentru intervenții de urgență. Aveți curajul să-l dați jos pe Raed Arafat, domnule Orban? În fața cui răspundeți: a românilor sau a grupurilor de interese din spatele doctorului Arafat? De aceste răspunsuri s-ar putea să depindă cariera dvs. politică.

Ei, aici, la sfârșit, avea dreptate și Mioc… să vedeți ce frumos ar fi depins cariera politică a lui Orban de această decizie istorică, pe care a evitat-o din motive de murmur în opinia publică și de CORONA, punând o frână cu un mare scrâșnet din dințișori!

Căci ce s-ar fi făcut ei, băieții, când ar fi ieșit la conferință de presă cu un lung șir de „ngî” și „nga”, fără Arafat și Străinu-Cercel? Pe când așa, uite ce mândri și ce siguri de sine au stat Vela („ti amo, Raed! am glumit când voiam să te dau afară”) și Costache (premiant, pianist și campion la ju jitsu dar și la alergarea vitejească spre lift de teama întrebărilor incomode), între cei doi repudiați!

Violeto, râd ăștia de tine! Cred că au pus un pariu și apoi au cântat, veseli, în jurul mesei: „…foaie verde pe de rost/ să vedem cine e prost/ cine este cel mai prost, măăăăi…!!!” iar tu te-ai grăbit, fată, să răspunzi apelului!

Ei, nu fi tristă pentru un mic eșec de comunicare, lasʹ că te vor alege primăriță cetățenii Sectorului 3, cu cățelul liberal Nieve, cu tot, însuflețiți de superba ta urare: „Am dăruit flori doamnelor. Echipa a fost completă cu Nieve, cățelul liberal! O primăvară frumoasă pentru oameni și câini!”( 8 martie 2020, pe FACEBOOK)

Am privit atent fotografia. Cățelul Nieve părea, într-adevăr, cel mai liberal dintre liberali, dragă!

                                                                                                         Luminița ARHIRE

*NOTĂ: Am postat textul lui Stelian Tănase așa cum a fost publicat. Eu cred că Stelian Tănase e un „îndoielnic alfabetizat” deghizat în: „scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român”, așa cum este prezentat de WIKIPEDIA. Iar dânsul depune necontenit eforturi pentru a-mi confirma această opinie. De exemplu: „cult al propriei persoane pe care îl intreține singur, dar la care participă mulți alții” e o bomboană de formulare, cu un moț baban deasupra!

6 Comments

 1. satan existã

  Interesant aspect obsevat:pãi ori îsi întretine singur cultul personalitãtii,ori joacã în echipã cu altii;sã se decidã Stelian ca sã stiu si eu dacã Arafat are sau nu are coechipieri.

 2. IQ100

  dna sta bine cu logica.”Nu lăsați coronavirus pe mâna lui Arafat! A avut Apuseni, a avut Siutghiol, a avut maternitatea Giulești, a avut Colectiv… ”
  Accidentul (in fine, la Colectiv a fost accident cum sunt eu Maica Tereza ) e treaba cui repara consecintele?

 3. Luminița Arhire

  Mă gândesc că sunteți Maica Tereza, că altfel, imposibil să…

 4. Luminița Arhire

  Am scris „îndoielnic alfabetizat” ca să nu spun analfabet. Am o îndelungată experiență în ceea ce privește panseurile lui Tănase. E jale. Dar unul dintre beneficiile căsniciei cu Vijulie (cealaltă) este acela că, după părerea mea, dânsa îi corectează textele, care sunt mai „plivite” în ultima vreme. Din punct de vedere ortografic, zic… văd că la profunzimea gândirii dânsa nu se bagă…

 5. rh

  2 vijulii,un stelica……parca vorbim de plesu,liiceanu,patapaiatza,eternul nebil cartarascu-parca ni s-a pus pata pe ei!
  ce parerea avem de parvlescu,asa,la intamplare?
  -“politologu”,dap.
  apropos,roxana lazarescu e colonel kgb sau mossad?

 6. Shadow

  Cucoana asta este de o prostie infioratoare.
  Nu ma mira din cale afara ca doar de aia este in prin plan mediatic. Alta “abonata” la banii serviciilor. Ma rog si ea si sotul ei se merita fiecare, problema este ca noi ceilalti nu cred ca meritam atata imbecilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *