Observator

Violențele jandarmilor francezi și dubla măsură aplicată în UE, europarlamentarul Maria Grapini sesizează Comisia Europeană

  Maria Grapini scrie Comisiei Europene : „Vă ofer ocazia să demonstrați că nu folosiți dubla măsură!” Europarlamentarul umanist Maria […]

 

Maria Grapini scrie Comisiei Europene : „Vă ofer ocazia să demonstrați că nu folosiți dubla măsură!”

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a decis să atenționeze Comisia Europeană, prin intermediul unei scrisori oficiale, asupra situației de fapt create recent în Franța – demonstrațiile au făcut deja înconjurul lumii, la fel și metodele folosite pentru îndepărtarea protestatarilor, de altfel uzuale în orice stat al UE, percepute injust doar în cazul țării noastre – din perspectiva recentelor critici majore adresate României, în Rezoluția care a nemulțumit un popor întreg. Prin intermediul scrisorii către CE, Grapini cere, în fapt, firescul: tratament egal și reacții similare, dar oficiale!

„Solicit Comisiei Europene o luare de poziție imediată, față de evenimentele din Franța! Doar așa a procedat și în cazul României! Au fost protestatari violenți și acolo, s-au folosit gaze lacrimogene, a murit un om și au fost rănite numeroase persoane. Ofer, astfel, ocazia Comisiei să demonstreze că nu folosește dubla măsură! Așadar, pe când o Rezoluție pe tema Franței? Citită în plenul PE? Întoarsă pe toate fețele, comentată de-o Europă întreagă! Faceți-o, dați-o publicității, puneți Franța la zid! Nu vă interesează România? Faceți-o pentru viitorul Europei! Arătați-vă imparțialitatea și judecata dreaptă! România așteaptă reacția voastră, stimați membri ai CE, românii sunt nerăbdători să vă urmărească într-o conferință de presă extraordinară pe tema violențelor din Paris, pentru a nu se simți – așa cum ați încercați să induceți în opinia publică europeană – niște europeni de mâna a doua! Emiteți Rezoluția franceză… pentru a o respinge vehement, dar emiteți-o!“, a declarat umanista Maria Grapini.

                                                                                                                   Raoul GORDEAN

3 Comments

  1. FELICITARI,DOAMNA MARIA GRAPINI!

  2. Vera Saileanu

    Exact acesta este discursul corect, atitudinea demna in raport cu Romania! De ce nu avem mai multe persoare in PE ca Maria Grapini? Pentru ca multi pseudoparlamentari se bucura doar de veniturile financiare ale postului, fara sa aiba constiinta de a reprezenta interesele Tarii si cetatenilor care, prin vot, i-au trimis acolo.

  3. Foarte bine spune doamna Grapini !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *