Atitudini

Vopsiți și revopsiți, la luptă!

  Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum […]

 


Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic bețivii, cui pe cui se scoate! În viziunea procurorului speriat de bibliotecă, scandal cu scandal se îngroapă. Și proces cu proces se șterge. Și dacă președintele României mai transmite o mulțumire sau mai pune o floare și o carte pe post de cataplasmă, cucuiul României se resoarbe.

Această orchestrare penibilă îmi spune un singur lucru. Că procurorul Lazăr n-a fost un torționar întîmplător, adică pe cont propriu, un simplu nehalit de carieră și putere. A fost parte dintr-un sistem care l-a și proptit prin epoci și regimuri, și care l-a cocoțat în funcția de procuror general. Augustin Lazăr, președintele Iohannis, Luluța Kovesi, Maior (cel mai mare producător de prefețe pentru opera apropiaților SRI), Coldea, Oprea și Ponta, doctori plagiatori și para-doctori, savanți de doi lei, cu opere cîrpite, copiate, scrise mai mult pe la capre, conduc țara cu elan și nu sunt în stare să redacteze un drept la replică sau o autobiografie, necum să suporte o dictare după o pagină de Ion Creangă.

Augustin Lazăr, unul dintre cei care ar fi trebuit să ajungă în boxa acuzaților sau măcar pe lista celor obligați la ani de lustrație pune la cale o farsă sinistră. El care ar trebui să fie pedepsit măcar să doarmă cu capul pe cele 3330 de volume numite „Dosarul Revoluției” ne înfruntă și ne umple ochii de praf. Diavolul Aiudului se visează încoronat și magistratul unei dreptăți istorice. Și acuzat pentru Aiud, și acuzator în marele decont al revoluției. Impostorul acesta se preface că regretă întîrzierea celor trei decenii. În fapt, regretul său împachetează sentimental o operațiune de ștergere a unei lungi liste de vinovații pentru crimele din decembrie 1989. Îl crede cineva? Eu unul îl bănui de o ticăloșie și mai mare cu care să astupe strigătele victimelor de la Aiud.

Probabil că mai există mii de români care au a se teme și care așteaptă să treacă și acest scandal stîrnit de apariția documentelor care atestă biografia lui Augustin Lazăr. Mai ales ofițeri, procurori și politicieni. Au destule lucruri de care se tem. Și mai există sute de mii de compatrioți care nu vor ca liniștea să le fie tulburată.

– Merge și așa, supraviețuim, ne descurcăm, de ce să ne punem rău cu Uniunea Europeană, de ce să le facem rușilor pe plac…..Tot felul de fraze care ascund în ele mediocritatea și lipsa de viziune și, mai ales, lipsa curajului de a gîndi cu tărtăcuța fixată pe umerii proprii.
Mai bine să nu vedem cum un partid istoric, PNL-ul, de care se leagă întregirea României alunecă într-un fals cumplit, condus de o echipă încropită, bună la orăcăit de dimineața pînă seara. Liberalii și bruma de intelighenția cu care ne-am pricopsit după dispariția clasicilior apără cu încrîncenare un torționar comunist, ca și cum el ar fi luptat în munți și s-ar fi opus tancurilor sovietice! Absurdul mi se pare total. Nu se poate să nu lase urme în destinul neamului. Nu vede un popor întreg falsul acesta și pericolul confuziei morale? Sau vede dar tot amînă să se urnească? Nu văd seniorii dreptei românești ce maimuțe pretind întîietate și cum tineretul României, în loc să fie luptător pentru libertăți, dreptate și progres cere în cor execuții publice?

Este pentru prima oară în istoria țării noastre cînd tineretul susține serviciile secrete de tip poliție politică și este gata să facă un erou dintr-un torționar căcăcios. Să mă ierte cititorii dar mie mi se îneacă toate corăbiile cînd văd o domnișoară cu bretonul pînă în gură cum zice la Realitatea TV că Augustin Lazăr și Codruța Kovesi alcătuiesc ”fața umană a justiției” din țara noastră. Ce să mai vreau? Ce să mai cred ? Luptă cei tineri pentru cîștigarea libertăților minime în sclavia lor de proletari pe plantațiile calculatoarelor? Sau se izbesc cu capul de zidurile bibliotecilor și zic că citesc? N-au nici un proiect și nici un ideal. Visele lor se reduc la emigrație pe leafă mare și la un slogan tipic anilor 50:
– Dragnea la pușcărie! Strigă cu toții (imitînd motoreta Rareș Bogdan), ”Dragnea la pușcărie!”, deși se cîcîie să scoată cîteva probe.
Unii mă înjură pentru că n-am uitat măsluirea la ordin a rezultatului Referendumului din 2012, trîntit de Uniunea Europeană, de Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat Hillary Clinton, chiar și de turnătorul Victor Ponta. Să fie sănătoși! Adevărul acesta poate fi uitat de cei fără memorie, dar nu poate fi șters din presă și din documente.
Acum România s-a blocat în ofensatorul dosar Augustin Lazăr. El ne arată că aceiași oameni care au gestionat comunismul gestionează și caricatura de democrație. Așa cum Securitatea și-a schimbat numele și s-a prefăcut în SRI, la fel procurorii torționari au trecut pîrleazul și s-au îmbrăcat în haine de magistrați ai statului de drept.

Nu vede nimeni de la Bruxelles că toată halca de societate care îl apără pe Augustin Lazăr și o susține pe Codruța Kovesi se simte confortabil de partea serviciilor secrete descinse din comportamentul vechii securități? Mai corect spus, a părții abuzive din aceasta! România gălăgioasă, cu pretenții democratice apără un procuror torționar și cere executarea adversarilor politici. Și vrea supunere oarbă față de Bruxelles, față de americani cu o condiție: cheile justiției să rămînă pe mîna Opoziției și a noii securități. Nu vede nimeni de la Bruxelles că favoriții Comisiei Europene susțin orbește arestările pe bandă rulantă, ca-n anii proletcultismului? Și că în multe cazuri ele au loc în numele legii și a statului de drept! S-a întors lumea cu curu-n sus și oaia se vrea solistă pe prima scenă a continentului !

Să mori de rîs! Cei descinși din partidul comunist și moștenitori ai unor apucături ai acestuia luptă împotriva unui procuror care a asigurat puterea părinților și bunicilor lor. Iar acuzatorii comunismului se regăsesc aproape maladiv în Luluța Kovesi, Augustin Lazăr, Monica Macovei și Gabriel Oprea, în Victor Ponta și Tarcea-Parcea.
Aiureală totală, generatoare de nesfîrșite coșmaruri!

                                                                                                               Cornel NISTORESCU

 

1 Comment

  1. Anonim

    Nu vreau sa va simtiti jignit pentru ceea ce urmeaza sa spun domnule Nistorescu, dar va chinuiti degeaba, poporul roman mereu a fost asa, elita mereu si-a impus vointa asupra populatie.A avut dreptate Marx in ceea ce spunea despre romani si lipsa de spirit revolutionar sau de luptator.Toate lucrurile astea nu ii intereseaza pe romanul de rand, ci ceea ce apare la ProTV,parca era cel mai vazut si de incredere post din cate imi aduc aminte si ce le spune mediile de socializare.
    Daca UE il doreste scapat pe acest “om” o sa fie scapat, la final de zi suntem 80% dependenti economic si acaparati de ei si nu putem face nimic pentru ca nu exista o solutie politica, cred ca numai o revolutie adevarata si nu una orchestrata ca in 89 mai poate schimba ceva in acest moment, dar nu ai cu cine sa o faci cand etnicul roman alege sa plece sau sa se planga pe diferite siteuri decat sa faca ceva.Cand priveste tineretul e de mult pierdut, prins intre propaganda venita la TV,net si UE nu stie nimic altceva decat i s-a spus toata viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *