Cap limpede

Votul urii! Nu aceasta este România visată de Iuliu Maniu

  Ceea ce s-a întâmplat ieri cu votul la europarlamentare și referendum va avea consecințe nebănuite. Este foarte bine, desigur, […]

 

Ceea ce s-a întâmplat ieri cu votul la europarlamentare și referendum va avea consecințe nebănuite. Este foarte bine, desigur, că prezența la vot a depășit așteptările, că românii au ieșit masiv la vot. Iar votul lor trebuie și va fi respectat.

Problema este, însă, cauza acestui vot, mecanismele care au declanșat această ieșire, care nu au nicio legătură cu programe sau idei politice, dezbateri pentru soluții raționale, realiste, într-un context economic și social.

NU! Motorul acestei reacții a fost ura, diseminată virulent în societate, după un plan al unei structuri anti-democratice, în scopul declanșării revoltei publice, crearea „emoției colective” pe care Klaus Iohannis a adoptat-o ca doctrină politică în mod deschis: în urmă cu patru ani spunea explicit că „alegerile nu se câștigă prin argumente, ci prin crearea emoției”, adică nu cu soluții politice, ci cu manipularea maselor populare.

Tot de patru ani avertizez că planul lui Iohannis și al clicii lui este de a declanșa insurgența în România, pentru a prezerva în mod nelegitim puterea. Cei mai mulți n-au înțeles. A face din „MUIE” SLOGAN POLITIC GENERALIZAT, a adopta, de asemenea, SLOGANUL „CIUMA ROȘIE” – SLOGANUL OFICIAL NAZIST – ca slogan oficial din partea partidelor și structurilor din jurul Președintelui – NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU DEMOCRAȚIA! CI CU MANIPULAREA ȘI VIOLENȚA CA ARMĂ POLITICĂ!

Am văzut cu toții istoria acestei mari manipulări. Instituțiile represive au fost co-autoare. Probele sunt peste tot, în comportamentele de pe stradă ale unor grupuri de oameni, în mesajele publice, în DISPARIȚIA PRACTICĂ A ORICĂREI DEZBATERI, ÎN FAVOAREA ÎNJURĂTURII, OBSCENITĂȚII, AMENINȚĂRII, INSTIGĂRII ȘI A VIOLENȚELOR CARE AU CUPRINS ROMÂNIA.

Este vorba aici despre democrație? Care sunt soluțiile economice, sociale etc., ale celor care au ca singur argument „MUIA”, PE CARE IOHANNIS A ADOPTAT-O OFICIAL CA PROPRIUL SĂU SLOGAN, apreciind că este o „opinie politică”? Nimic, decât „MUIE”! Ce poate urma? Nimic, decât violența!

Doctrina PNȚCD, fundamental democratică, a civilității, nu putea să adopte vreodată sinistrul cuvânt, „MUIE”, în locul dezbaterii și rațiunii. Nu aceasta este ROMÂNIA VISATĂ DE IULIU MANIU!

Ce va urma? Nimeni nu poate ști. Cei care au declanșat această ură vor plăti și ei, deopotrivă. Ceea ce s-a construit cu greutate, un început de democrație, în treizeci de ani, este probabil că se va nărui. Cine crede că URA ȘI VIOLENȚA pot clădi o țară și o democrație, va vedea în curând fața hidoasă a lor!

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!

                                                                                 Aurelian PAVELESCU, președinte PNȚCD

2 Comments

  1. gelu

    Deci pensionarilor, celor peste 4,5 milioane li s-au marit pensiile la fel cum si celor 1,5 milioane de angajati ai statului. In mod normal ei si membrii familiilor lor trebuiau sa voteze cu PSD si Aldea care trebuiau ss castige alegerile cu peste 50%. Dar nu, ei au votat intr-un numar covarsitor cu PDPL, USR si PMP tocmai ca PSD si ALde sa piarda guvernarea iar PDPL, USR si PMP sa le taie din nou salariile si pensiile, sa le inchida din nou spitale, scolile si gradinitele. Asa ca ce-si face omul cu mana lui se numeste prostie si tembelism civic, pensinarii cat si angajatii statului dorind sa traiasca doar in saracie si mizerie.

  2. gigimutu

    Pai ce o sa primim,

    o sa primim sloganul, adica, m…e la kilogram, la metru si la litru!!!
    traiasca Bruxelles-ul, sa ne jupoaie cat mai bine, ca de doua mii de ani, tot asa traim, cu exceptiile de rigoare, cand Romania / tarile romane aveau conducatori patrioti si cu capul pe umeri, nu cu capul plecat strainilor!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *