Editorial

Vreti respect si bun-simt, dar meritati?

<p>Crin Antonescu vorbeşte de bun-simţ, la fel ca si austriecii care au pus labele pe Petrom. Asta-i culmea ipocriziei! Şi cei de la OMV - peştele mic care l-a înghiţit pe cel mare (Petrom)! - dar şi Dinu Patriciu, afaceristul veros din spatele lui Antonescu, au jefuit cu NESIMŢIRE petrolul românesc şi, din cauza acestor rechini plătim la benzinării şi în magazine, la preţuri occidentale, deşi avem salarii mai apropiate de Burkina Faso.

S-au îmbogăţit din averea statului, avere la care am contribuit noi, cetăţenii acestei ţări, noi cei care am fost supuşi la foamete şi frig pe vremea lui Ceauşescu, tocmai pentru ca România să nu mai fie datoare altor ţări şi pentru a fi asigurată o independenţă, măcar din punct de vedere economic. Noi cu ponoasele, alţii, ca Dinu Patriciu, Adrian Năstase, Dan Voiculescu sau Sorin Ovidiu Vântu cu foloasele!

Ultimul, Sorin Ovidiu Vântu, derulează o campanie absurdă pe postul său de televiziune, (I) Realitatea TV, unde, de dimineaţa până seara, ţipă unii că vor respect. Ce respect vrei Vântule? Respect de la oamenii care au fost jefuiţi de tine prin escrocheria F.N.I.? Unii dintre ei nu mai pot să ţi-l acorde fiindcă şi-au pus capăt zilelor, din disperare! Ai habar, Vântule, câte tragedii ai declanşat şi la câţi oameni naivi le-ai schimbat destinul? Tu ai fost salvat, deşi locul tău era la puşcărie, din cauza unei justiţii la fel de corupte ca şi tine. Atâta au tras de timp corbii din Magistratură până s-au prescris faptele, iar tu ai scăpat nepedepsit!

Dinu Patriciu, prin marioneta Crin Antonescu, grăieşte despre bun-simţ…

La fel, într-o reclamă idioată, austriecii de la OMV, care au cumpărat, prin intermediul lui Adrian Năstase, la preţ de dumping cea mai bogată şi rentabilă companie românească, Petrom, vorbesc şi ei despre „România bunului-simţ”. Cât tupeu şi câtă nesimţire! Frapant este că aceşti rechini ori nu au imaginaţie, din moment ce lansează aceleaşi sloganuri în mediul economic, dar şi în cel politic, ori ne cred tâmpiţi pe toţi şi uşor de manipulat! Tot pentru manipulare suntem bombardaţi zilnic de reclama acelor „canadieni” – unii cititori poate şi dau seama şi de ce am recurs la ghilimele – care vor să exploateze aurul şi argintul de la Roşia Montană. Aceştia ne spun, pe toate canalele mass media, cum ne pot face ei fericiţi, dacă ne iau ei rezerva strategică de metale preţioase şi cât de ingraţi suntem noi, românii, că nu acceptăm acest „bine” pe care vor să ni-l facă. Probabil că şi aceştia vor respect şi recunoştinţă pentru că ne vor lăsa în pielea goală!

Cu „bunul-simţ”, care-l caracterizează, acest Patriciu sau Dinu Păturică modern solicita în mod vehement, imediat după „loviluţia” din decembrie 1989, nici mai mult, nici mai puţin, decât demolarea Casei Poporului, actualul Palat al Parlamentului!!! Ipochimenul, paradoxal, de profesie arhitect, zbiera din toţi rărunchii că acel „simbol al comunismului” trebuie ras de pe suprafaţa pământului. Construcţia în cauză, clădită cu sânge prin sacrificii umane, fiindcă mulţi muncitori, militari şi civili, şi-au găsit sfârşitul acolo, este acum în „Cartea Recordurilor”, fiind a doua clădire, ca dimensiuni, după Pentagonul americanilor, care se vede din Cosmos şi este admirată de toţi străinii care ne vizitează Capitala, aceştia vorbind la superlativ despre un edificiu unic în Europa.

Probabil că, împins de la spate de „bunul-simţ” şi de Patriciu, preşedintele marionetă al partidului din buzunarul petrolistului, liberalul Crin Antonescu a propus românilor un premier care să impună „respect” doar pentru „marele merit” că este de origine germană. Adică, vezi Doamne!, Iohannis este neamţ şi, obligatoriu, trebuie să fie cinstit şi corect. Păi, dacă am urma şi noi acelaşi raţionament idiot, însemnă că şi Adolf Hitler, împreună cu doctorul Josef Mengele (coşmarul nazist, supranumit „îngerul morţii”), au fost doi tipi de treabă, fiindcă şi ei erau tot nemţi! Cum putem crede, taman noi, care scriem de nouă ani despre ticăloşiile primarului sibian, care acum se vrea prim-ministru, că acest individ, corupt până în măduva oaselor şi de-o lăcomie ieşită din comun, este un fel de Alba ca Zăpada, neprihănită şi susţinută de nişte piticii inocenţi, care răspund la următoarele nume: Patriciu, Vântu, Voiculescu, Hrebenciuc, Năstase, Iliescu şi Vanghelie? Pentru ca basmul să fie dus spre perfecţiune, fel şi fel de „fraţi Grimm” şi „Anderseni”, lupi moralişti îmbrăcaţi în cojoace de oaie, apar pe posturile de televiziune ale lui tetea Voiculescu şi celălalt balaoacheş, Vântu, spre a îndobitoci poporul român că, musai, trebuie să fim conduşi de un „neamţ”. Aceasta fiind, de fapt, singura „calitate” a acestui infractor cu dosare pe la o sumedenie de Parchete. Ipocriţi, ca acel „treningurist”, care se îmbracă ponosit pentru a fi perceput de plebe ca fiind din mijlocul ei, deşi taratul „psiho-pupu” priceput la toate (film, sport, politică şi SF) are câteva viloaie în proprietate sau agenţi de influenţă ca celălalt cu nume de curva, că asta înseamnă „hure” în limba germană, se dau de ceasul morţii să ne convingă că acest răufăcător, Klaus Werner Iohannis, traficant de copiii, hoţ de imobile şi şef la Mafiei Caselor din Sibiu ar fi omul providenţial pentru viitorul României.

După modelul testat deja la Sibiu, acum că au început să iasă la iveală mârşăviile „neamţului corect”, echipa de zgomote, formată din „răspândaci pe internet”, încearcă să inducă în subconştientul populaţiei ideea că nu are importanţă dacă domnul primar de Sibiu a furat „un fleac” de două căsoaie, impozante şi ultracentrale, din moment ce „a făcut ceva pentru oraş” şi, pe aceeaşi logică, va face ceva şi pentru ţară, chiar dacă „o va mulge” puţin! Pardon?! S-a dat, oficial, liber la furat şi noi nu am ştiut? Probabil că da, din moment ce cucoana aceea plină de ifose, Corina Drăgotescu, afirma nonşalant, vara trecută la Radio România Actualităţi, că din partea ei constructorii de autostrăzi pot să tot fure bani de la buget, nu contează, principalul este să se construiască acele şosele. Poftim gândire, de, cică, „formator de opinie”! Păi, cucoană, dacă ai aşa o mentalitate de borfaş, lasă-i pe români în pace, nu le mai de-forma opiniile, educă-ţi copiii, în cazul în care ai, în spiritul acestui veritabil Cod al hoţilor. Pentru noi ar fi suficient şi dacă ne-ai lipsi de mutra aceea acră, pe care o afişezi uneori pe micile ecrane.

Hoţii care au transformat România într-un stat de tip mafiot şi vor să impună acum în fruntea guvernului un individ care să-i reprezinte, la fel de mafiot şi el, dar ocrotit de „mitul neamţului cinstit”, cerşesc acum respect, cică în numele nostru şi mai vor şi bun-simţ. Crin invocă bunul-simţ, tocmai el, care candidează pe banii lui Patriciu, adică, nu!, el candidează pe banii mei şi ai tăi, cel care citeşti acum, ajunşi în posesia lui Păturiciu. Acest Chucky  Antonescu doreşte bun-simţ pentru el şi mafioţii din spatele lui şi, dacă mai rămâne pe la fundul sacului, puţin respect şi pentru premierul „neamţ” propus de el. Bun-simţ şi respect pentru voi, cei care aţi pus ţara la cale, ca să o puteţi pune pe butuci definitiv în viitor, la firma „Grivco” a lui Dan Voiculescu? Nu, nesimţiţilor, nu meritaţi respectul nostru!

Justiţiarul sibian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *