Colimator

Vulturul german pe medalia comemorativă a „revoluției” din 1989!  Pe când chipul lui Iohannis pe bancnote?

  Pe pagina de Facebook „Justițiarul” ne-a fost semnalată de cititorul Teodor David o anomalie apărută la o medalie comemorativă, […]

 

Pe pagina de Facebook „Justițiarul” ne-a fost semnalată de cititorul Teodor David o anomalie apărută la o medalie comemorativă, lansată recent pentru a marca împlinirea a trei decenii de la așa-zisa „revoluție”, care a devenit evident, până și pentru participanții din primele rânduri, că a fost o lovitură de stat. Nu intenționăm să argumentăm aici și să dezvoltăm subiectul acestei manipulări fabricate în „laboratoarele” din străinătate ale serviciilor secrete ostile României și pusă în practică de o mână de alogeni și trădători români din interior, manevrare căreia i-am căzut victime nu doar noi, românii, ci a fost păcălită în acele zile de foc întreaga planetă.

Probabil, pentru relevarea adevărului și ca să nu mai fie dubii, pe medalia în cauză apare vulturul de pe stema Germaniei, care domină din poziție centrală cele cinci steme ale provinciilor istorice românești. De fapt, la fel sesizează și domnul Teodor David, care a realizat un fotomontaj însoțit de textul: „Naziștii își bat joc de noi pe față. Ei știu că sunt foarte aproape de atingerea scopului. Ei știu că au reușit în mare măsură îndobitocirea populației României. Poate că ați văzut reclama la medaliile aniversare, 30 de ani de la revoluția din 1989. Au pus pe verso, în centru, acvila germană, cu regiunile României închinate ei. Fără nicio jenă, pentru că ei știu că românii nu mai au capacitatea să înțeleagă ceea ce văd.

Colaj foto realizat de Teodor David (Facebook).

Mai jos găsiți clipul publicitar pentru „Medalie exclusivă cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluția din 1989”. Textul este inspirit din reclama impostorului Mihai Șora pentru eMAG, în care bătrânul bolșevic care o consilia pe Ana Pauker minte cu tupeu că a fost o victimă a comunismului. Și ăștia, cu medalia lor dedicată unei „revoluții” la fel de adevărată ca și „dizidența” babului Șora, spun că făcătura antiromânească este „pentru românii care nu vor să uite, pentru cei care știu că libertatea nu se primește, ci se câștigă în fiecare zi”.

Cam tot așa comentează și eMAG propria reclamă: „În anul în care România împlinește 30 de ani de libertate, am învățat că ea nu trebuie doar câștigată. Ea trebuie păstrată. Și cum altfel o putem păstra, dacă nu bucurându-ne de ea în fiecare zi?

Click pe imagine pentru mărire!

Ne-am tot uitat la medalie, am comparat vulturul cu toate acvilele apărute în simbolistica heraldică din istoria României de-a lungul secolelor și concluzia este fără echivoc: vulturul care domină poziția centrală a reversului este simbolul Germaniei, aflat și pe stema acestei țări. Acesta nu are nimic asemănător cu acvila românească de pe toate stemele, nici măcar pliscul în care i s-a vârât aiurea o cruce, deoarece vulturul românesc ține simbolul creștinismului în ciocul închis, doar cel german e cu el căscat, Dumnezeu știe cum mai poate ține crucea! (Click pe imagini pentru mărire și observarea detaliilor!)

Stema Germaniei.

Nu trebuie să fii chițibușar ca să vezi clar că reprezentarea grafică nu seamănă chiar deloc cu acvila Țării Românești, a Munteniei, care apare și ea spre marginea medaliei, sus în stânga, alături de celelalte provincii istorice ale țării noastre, dispuse în formă de cerc. Culmea tupeului, pe circumferința medaliei care înconjoară vulturul german dominant al regiunilor românești se află inscripția pe care, date fiind circumstanțele, o considerăm de-a dreptul ofensatoare: „ISTORIA ROMÂNIEI”!

Deci, să vă împărtășim și dumneavoastră rezultatul cercetărilor noastre în materie de heraldică românească.

Pasărea situată dominant în centru reversului medaliei comemorative a „rivoluției” nu-i vulturul de pe sigiliul lui Mihai Viteazul cu reprezentarea celor trei țări românești unite pentru prima oară, pe care noi o considerăm mai potrivită pentru a fi emblema României decât stema actuală:

Stema lui Mihai Viteazul pe pecetea sa aplicată pe hrisovul dat la Iași, la 3 iulie 1600, mănăstirii Neamț. Pecetea lui Mihai Vitezul ca domn al celor trei țări locuite majoritar de români poate fi socotită drept prima stemă a României.

 

Nu este nici vulturul brâncovenesc:

Vulturul brâncovenesc.

Pisania Palatului Brâncovenesc din Potlogi. (Click pe fotografie pentru mărire!)

Nu este nici acvila de pe stema regatului României întregite la 1 Decembrie 1918.

Stema regală a României după Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Nu-i nici măcar acvila de pe actuala stemă a României, chiar dacă pe medalie i s-a vârât vulturului prusac o cruce în cioc!

Încercând să găsim descrierea medaliei, așa cum se obișnuiește la toate emisiunile numismatice monetare sau medalistice serioase, am dat doar peste o descriere sumară a aversului medaliei pe site-ul „Casa de monede” (https://www.casademonede.ro/revolutia1989):

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul regimului comunist. Fotografia demonstrantului în fața Palatului Parlamentului din București. Ideea autorului de a face legătura între aceste două simboluri ale revoluției de la 1989 a dus la nașterea motivului original pe aversul medaliei.” (Sursa: Casa de Monede)

După cum vedeți, scrie doar despre simbolurile de pe avers (fața medaliei), nu și de pe revers (dosul medaliei). Stema sau reprezentările heraldice ale unei monede/ medalie se află pe revers, dar despre acesta Casa de monede cu „vultura” germană la loc de cinste a făcut „ciocul mic”…

Zburătoarea războinică de pe medalia comemorativă este departe de acvila descrisă în legea nr. 146 din 12 iulie 2016 pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, Cap. I, art. 1.

Pasărea celor de la Casa de Monede nu reprezintă acvila de pe stema Romaniei, fiind cu certitudine vulturul stemei germane!

Vulturul german de pe stema țării în care se află părinții președintelui României și acesta, în carne și oase, la „Ziua unității germane”. Cât a fost primar la Sibiu, timp de 14 ani, Klaus Werner Iohannis a participat doar o singură dată la Sărbătorirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, adică la Ziua Națională a României! (Click pe fotografie pentru mărire!)

Stema Germaniei este un simbol național al Germaniei și este imaginea unui vultur. Culorile stemei sunt similare cu cele ale drapelului Germaniei (negru, roșu și auriu). Vulturul ca simbol național german a apărut în Evul Mediu. Actuala stemă a Germaniei este foarte asemănătoare cu stema Republicii Weimar. Vulturul cu svastica au fost simbolul regimul nazist din Germania (1933 – 1945).” (Sursa: Wikipedia)

Am contacta telefonic distribuitorul, care mi-a confirmat că moneda este bătută (fabricată) tot de Casa de Monede. Informația mi-a fost oferită de domnul consultant Paul Hlusin.

Ne întrebăm legitim, oare ce etnie are alogenul Libor Veselý, directorul Casei de Monede, de-i sunt atât de dragi nemții, încât și-a dat avizul ca vulturul imperial german să ocupe spatiul central al reversului medaliei, fiind înconjurat de stemele regiunilor României? Prenumele Libor este ceh, iar numele Veselý este de origine cehă și slovacă, fiind preluat și de  evreii vorbitori de idiș din Europa centrală și de est. Shalom, domnule Veselý!?

Au dreptate și cei de la publicația Glasul.info, de unde am preluat colajul foto pentru ilustrarea acestui articol și care merită citați: „Tartorii din spatele loviturii de stat sărbătoresc cucerirea României? Chiar dacă moneda este emisă de către o companie privată sub pretextul comemorării «revoluției» din 1989, prezența vulturului imperial german pe una dintre fețele monedei ne prezintă o realitate cruntă, tristă pentru poporul român: cei care au stat în spatele crimelor și ororilor din decembrie 1989, ne arată acum prin diverse semnale mai mult sau mai puțin indirecte, cine este cu adevărat șeful în colonia numită ( încă!?) România. Trăind în epoca informației, cu acces atât de ușor informație, este greu de crezut că moneda aceasta este doar o eroare de proiectare / concepție. Mai curând intuim că este vorba de o sfidare pe față a suveranității poporului român asupra teritoriului României actuale.

Care a fost scopul acestei propagande subtile: confirmarea faptului că serviciile secrete germane au pus și ele umărul la răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu și la jefuirea ulterioară a României, alături de CIA, Mossad, KGB și AVO? Noi știam, oricum, cu toate că proștii sau gorniștii propagandei progresisto-globaliste din mass media trâmbițează că nu-i adevărat, punând automat eticheta de „fake news” cu care ei delimitează așa-zisele „teorii conspirative”. Sau e vorba doar de lingușirea infatuatului „german” Klaus Werner Iohannis, instalat de stăpâni Gauleiter peste colonie pentru zece ani, ca să fie complice la jefuirea țării?

Autoritățile române nu au nimic de spus despre acest afront adus României? SRI-ul cu ce se mai ocupă, în afară de propaganda pentru Iohannis pe Facebook, filarea adeversarilor impostorului sas și compromiterea acestora, lobby-ul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră gratis de către americani sau ținerea de șase pentru bandiții care jefuiesc România?

                                                                                                  Marius Albin MARINESCU

 

 

2 Comments

  1. gigimutu

    nu bancnote cu iohanel,

    ci hartie igienica cu fotografia nemtalaului pe ea ar trebui fabricata!!!

  2. Lucian

    „Ziua unității germane”, la care a participat plavanul Chiolhanis, pare mai degraba „Ziua unității germano-africane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *