Puncte de vedere

„Colectiv”, ultima fumigenă

  Azi se împlinesc patru ani de la tragedia produsă în Clubul „Colectiv”, fără ca autorul real să fi fost […]

 

Azi se împlinesc patru ani de la tragedia produsă în Clubul „Colectiv”, fără ca autorul real să fi fost trimis în judecată. Nu e nimic, căci în stilul lui Iohannis, când vorbea despre Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, „o rezolv eu și pe asta”, cazul se va închide în următoarele luni. Panarama de rechizitoriu făcut de băieții de casă ai lui „Nea Gusti Lazăr” va suferi cosmetizările de rigoare și va ocoli răspunsul la cea mai importantă întrebare: cine a pregătit terenul ca focul să se întindă? Vor fi și condamnați, fără discuție. Doi sau trei pompieri fraieri care nu au dat ei foc, încă un Acar Păun sau doi și gata. Vor încasa cel mult trei ani cu suspendare, ca să nu zică lumea că nu s-a făcut dreptate.

Iohannis știe doar sloganul „Corupția ucide”, în rest nimic.

De ce, dacă timp de patru ani procurorii au frecat berbunca, acum i-a apucat zorul să-și termine treaba? Pentru că dosarul „Colectiv” nu mai folosește la nimic, și-a făcut treaba cu efect pe zece ani. Ce satisfacții vor primi familiile victimelor? Niciuna, pentru că nu despre asta este vorba în dosar. Și apoi, cum să-i pui pe niște unii să plătească pentru ceea ce nu au făcut? Crede cineva că incendiul a izbucnit pentru că pompierii nu i-au dat clubului autorizație de funcționare? Nu, tragedia de la „Colectiv” s-a produs pentru că focul a fost provocat în mod intenționat. Iar numele autorului nu poate fi făcut cunoscut.

                                    Efectul emoțional

Pompierii nu aveau tărgi, cel mai important lucru descoperit de Tolontan.

Repunerea pe tapet a nenorocirii din noaptea de 30 octombrie 2015, cu poze, cu filmulețe, cu discuții interminabile la televizor care nu rezolvă nimic, cu interviuri și alte alămuri gazetărești este doar semnalul că se poate trece la închiderea dosarului. Tam-tamul declanșat de Tolontan nu are însă ca scop și identificarea autorului. De altfel, se vede bine că accentul se pune pe ce nu au făcut pompierii, pe lipsa tărgilor, pe ignorarea victimelor timp de minute bune de la începerea dezastrului. Haine arse, oameni arși, oameni cu pielea desprinsă de pe trup, cadavre întinse pe trotuar, oameni care se târăsc pe asfalt și din care iese fum, iată suficiente imagini care să creeze un șoc emoțional cumplit. Tocmai acum, înainte de alegerile prezidențiale? Păi când? După, nu mai au efect. Filmarea, atribuită unui pompier rămas anonim, aflăm că a fost dosită în toată perioada asta. Se pasează vina de la unul la altul, unii spun că a fost predată cui trebuie, alții declară că nu au știut de existența ei sau că nu știu despre ce este vorba, în fine, centrul de greutate se mută pe cu totul altceva, aflat la marginea subiectului principal. Fumigenă curată.

                                  Napalm sau ce?

Exceptând anul când la guvernare s-a aflat Dacian Cioloș, în ceilalți trei ani scurși de la tragedie au fost doar social-democrații. Trimiterea către ei mi se pare evidentă și e construită pe același schelet emoțional cunoscut, „Corupția ucide!” Un alt fel de a spune că din cauza lor s-a produs totul. Dacă adăugăm și vorbele lui Iohannis, „a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să cadă”, tabloul se definește și mai bine. Ce au cercetat procurorii în cei patru ani de când au dosarul e greu de spus. Au fost audiați patronii clubului, apoi martori din rândul celor care au participat la spectacolul ce avea loc la „Colectiv”, tehnicienii care au instalat artificiile despre care se presupune că ar fi provocat incendiul, importatorul acestora precum și alte persoane. Expertizele efectuate au demonstrat că focul nu putea fi provocat de scânteile artificiilor, deoarece interiorul fusese ignifugat. Or ceea ce s-a întâmplat în club ducea la concluzia că totul s-a desfășurat cu o viteză uimitoare, ca și cum s-ar fi folosit substanțe similare napalmului.

                             BND, scutul lui Iohannis

Rob Bertholee, șeful Serviciului de Informații Externe al Olandei.

În mod cert, toată povestea asta s-ar lămuri repede dacă cei abilitați să o facă ar avea curajul să lectureze rapoartele sensibile ale serviciilor de contrainformații. Partea proastă este că nimeni nu o face, nici premierul, nici președintele Camerei Deputaților, nici cel al Senatului, iar Iohannis de ce ar face-o? Toți fug ca dracul de tămâie când aud de ele, pentru că nu știu ce reacție trebuie să aibă și ce ar trebui să facă.

Pe lângă informările privind asaltul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR RF) asupra României, rapoartele conțin și date privind „Colectiv”, din care rezultă că tot scenariul ar fi fost gândit de Bundesnachrichtendienst (BND), Agenția de Informații Externe a Germaniei. Iar de punerea în practică s-ar fi ocupat AIVD – Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, Serviciul de Informații Externe al Olandei, condus de generalul Rob Bertholee. Ce ar mai fi de spus? Că BND a făcut scut împrejurul lui Iohannis. Și nu de acum.

                                                                                                               Valentin BOERU

Sursa: national.ro

 

12 Comments

 1. gelu

  Cronologia carnagiului intentionat de la Colectiv!!! A. M..EJohanns dorea guvernul lui la Palatul Victoriei. B. Ponta nu voia sa-si dea demisia chiar si dupa ce DNA ii facuse dosar penal acestuia. C. Satul de Drepti stia ca la Colectiv se organizeza spectacole de muzica rock infierbantate cu focuri de artificii de interior. D. Firma lui Condrea, Hexi Pharma producea cocaina sintetica dintr-o forma de Napalm folosit de americani la producerea bombelor termo-barice. Hexi Pharma fiind singura importatoare cu pile in Romania a acestei substante foarte infoamabile din USA. E. M..EJohannis dupa
  demisia lui Ponta declara “A trebuit sa moara oameni ca guvernul Ponta sa plece”!!! F. Guvernul Ciolos a fost instalat la PV, urcandu-se astfel pe cadavrele celor 67 tineri ucisi cu intentie criminala la Colectiv. G. Condrea e ucis printr-un accident trucat de masina la 1 an de la infernul de la Colectiv. H. PICCJ cerceteaza de mantuiala acest abominabil asa zis accident fara sa caute sa-i gaseasca pe adevaratii vinovati de moarte celor 67 de tineri s-a sutelor de raniti.

 2. Cornel-Dan Niculae

  Va rog sa luati aminte la faptul ca “repunerea pe tapet” a cazului Colectiv (in care au murit doi nepoti ai mei, cel mai apropiat fiind din satul Darza, comuna Crevedia, adica Adrian Popa) a venit acum cateva zile cu un filmulet postat de ziarul Libertatea, detinut de Ringier, adica de elvetianul Michael Ringier, fervent participant la intrunirile Grupului Bilderberg (uriasul capital rapace global de model occidental). Am mai aratat undeva ca la intrunirea Bilderberg din 2014 (an in care Iohannis a devenit presedintele Romaniei) au participat din Germania sustinatorii infocati ai lui Klaus Iohannis de la Deutsche Bank.
  Reprezentanţii Deutsche Bank participă permanent la întrunirile Grupului Bilderberg, iar în 2005, cum am mai arătat, misiunea de a discuta posibilitatea ca Iohannis să fie propulsat în fruntea României i-a revenit, la acea întrunire Bilderberg, lui Josef Ackermann, CEO la Deutsche Bank, ca şi fostului ministru german Otto Schily. La întrunirea Bilderberg din 2014, insa, de la Copenhaga, acest rol i-a revenit lui Paul M. Achleitner, noul preşedinte al Deutsche Bank, deşi era prezent şi Josef Ackermann. De fapt, prezenţa delegaţilor germani şi austrieci a fost foarte mare în Danemarca (2014), iar între subiectele principale de discuţie erau modul cum să se deturneze trezirea politică naţională globală, ce ameninţă să împiedice agenda pe termen lung a Bilderberg pentru centralizarea puterii globale într-o lume politică federativă.
  În acest context, germanii de la întrunirea Bilderberg şi-au lămurit partenerii (nu?) că, în interesul trans-atlantic, cel mai indicat şef de stat în România, nu ar putea fi decât Klaus Iohannis, singurul care ar garanta interesul lumii unipolare occidentale la marginea imperiului acesteia, într-o zonă în care războiul NATO-Rusia poate izbucni oricând. De aceea toate forţele, inclusiv cele americane, ale „societăţii civile“ de comandă politică, ar trebui să lupte să îl aducă în funcţie. Iar fundaţiile politice germane sau ong-urile soroşiste, în frunte cu GDS-ul, chiar au acţionat.
  Asta nu exclude interventia/participarea SRI asupra articolelor din ziarele din Romania, in interesul celor care patroneaza Grupul Bilderberg. Grupul Bild. are ca brat operativ organizatia Le Cercle Pinay, alcatuita din fosti operativi ai serviciilor secrete, care isi subordoneaza sigur (stim de la Pascu, fost ministru al Apararii recrutat de ei din 1995) componentelele slabe din serviciile secerte mai multe state, inclusiv Romania.
  (voi reveni pe larg, cu voia dumneavoastra)

  • adria

   Organizația Le Cercle Pinay este catalogată ca un ONG conservator. Am dat întâmplător de ei căutând informații despre Afacerea Dutroux.
   Deși pe site-ul https://www.isgp-studies.com/le-cercle-pinay este o bogăție de informații despre ei trebuie să le luăm cu un dram de suspiciune. Tactica prin care se câștigă încrederea dezvăluind doar o parte din adevăr este foarte bine pusă la punct și foarte de succes.
   Ce este cel mai uimitor este că l-am găsit printre membrii acestui club elitist pe … Ion Iliescu ! Nu am terminat de parcurs întreaga listă dar se pare că el și georgianul Japaridze Tedo sunt singurii membrii din Europa de Est. https://www.isgp-studies.com/le-cercle-membership-list

   • Cornel-Dan Niculae

    Multumesc! Felicitari! Sunt obosit (in general), dar mi-ati (re)trezit, poate, interesul de “researcher”. Gandeam ca o sa mai fiu doar razbunator.

    • adria

     Sincer, mă bucur. Trebuie să continuați (cât timp se mai poate). Căutarea pe internet este tot mai restrictivă și mai puțin relevantă. Ca cercetător trebuie să dai foarte precis cuvintele-cheie sau să parcurgi multe pagini fără sens. S-au dus zilele de glorie când informația zburda liberă pe net. 🙁

     • adria

      P.S. Aceeași listă a membrilor clubului ‘Le Cercle Pinay’, într-un format mai ușor de citit și de ‘copy & paste’ este aici: https://archive.is/Nnpq

     • sdfg

      Ehr… studiaţi domniile voastre Complexul Cercul şi legătura sa cu Gladio… sunt oameni cîn ţara are au descoperit foarte multe …

     • sdfg

      În ziua de azi trebuie să urmăreşti mai întâi activitatea unor oameni care caută adevărul. O simplă căutare pe net nu rezolvă nimic

      Oliver Stone e unul dintre ei. Va apărea în curând un documentar despre asasinarea lui JFK făcut cu ultimele datte. Vă asigur că va fi răvăşitor pentre deep-state-ul american. Documentarul se numeşte JFK – destiny betrayed după cartea lui Jim DiEugenio.

 3. gelu

  Deci o firma americana produce o varietate de Napalm care este folosit la producerea bombelor termo-barice dar si la obtinerea heroinei sintetice. Acest Napalm era in posesia Hexi Pharma din care se producea heroina sintetica dar si a MAI pentru fosirea de unitatile-anti tero. “Dow-Chemical USA, aceasta fiind singura din lume ce are licenţă de producţie atât pentru fabricare de napalm cât şi pentru drogul numit DOM, precursor al anhidridei acetice precursoare a heroinei”.” Viteza de propagare a exploziei la Colectiv a fost de mii de metri pe secunda iar ranile produse tinerilor omorati in incendiul de la Colectiv seamana 100 la 100 cu ranile produse de explozia munitiei termo-barice in teatrele razboi.

 4. gelu

  Rapirea Alexandrei a facut parte din propaganda electorala, Sistemul crezand ca Cumpanasu ca om al Sistemului va sari la gatzi PSD dandu-le astfel munitie celor din #rezist Dar Cumanasu find totusi prea destept s- a prins de lucratura si a inceput sa lupte tocmai cu sistemul care aa pus la cale aceasta marsavie. Cazul Alexandra fiind din acest punct de vedere un Colectiv mai mic dar tot o operatiune de genul ” a trebuit sa moara oameni” care a iesuat din cauza interventiei lui Cumpanasu.

 5. sdfg

  Secret Armies and the Origins of the Cercle Complex

  Cautaţi cele 7 (installments), dar vă spun că nimeni nu s-a mai ocupat de legătura dintre Cercul şi trupele secrete (stay-behind) ale NATO şi Gladio…

  https://visupview.blogspot.com/2019/09/secret-armies-and-origins-of-cerle.html

 6. sdfg

  NATO’s Secret Armies, Operation Gladio, and JFK

  Using powerful work by authors like Daniele Ganser and Phillip Willan about Gladio, and Michele Metta’s revelatory volume on Permindex, Rob Couteau’s milestone article shows how the murders of Kennedy, and Moro and the attempts on De Gaulle were not isolated events.

  https://kennedysandking.com/articles/nato-s-secret-armies-operation-gladio-and-jfk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.