Lichele

Zbor deasupra unui cuib de grauri soroșiști

  MOTTO: „Orice asemănare a listei de mai jos cu ceea ce ni s-a întâmplat nasol în ultimii ani e […]

 

MOTTO: „Orice asemănare a listei de mai jos cu ceea ce ni s-a întâmplat nasol în ultimii ani e cu totul întâmplătoare.”( Luminița Arhire, o mare vizionară)

Să nu ne mirăm de nimic. Am găsit pe NET această listă de grauri grăsuţi, cu cartierul general aflat într-o grădină vecină sau mai îndepărtată, cu câte un ONG trimis cercetaş, la înaintare, hrăniţi puţin din cireşii de peste gard, cât să prindă puteri ca să se poată înstăpâni în cireşii autohtoni, fără teamă de nimic, retrăgându-se strategic dacă este cazul şi năvălind când se impune. Solidari. Determinaţi. Autosuficienţi. Tragi cu praştia într-unul, te trezeşti cu ceilalţi o sută încâlcindu-ţi-se în păr.

Nu ştiu dacă acţiunea de fidelizare a graurilor a reuşit cu toţi cei de pe listă – probabil că nu; ca în orice altă afacere, nu poţi sconta pe 100% profit decât dacă eşti prea puţin pragmatic.

Dar, în linii mari , cred că s-a dovedit totuşi o afacere de succes, cu o rată de profitabilitate cel puţin interesantă pentru investitor.

Aşadar:

                                                   LISTA LUI SOROS

Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, actual consilier al lui Iohannis.

Edward Helvig – director SRI, instalat de Iohannis în anul 2015. În timpul studiilor universitare a obținut în anul 1995 o bursă a Fundației Soros pentru o societate Deschisă pentru proiectul Cine guvernează sau cine deține puterea în România?și devine în anul următor director de programe al Fundației Soros Cluj. Fost director General al Institutului de Studii Sociale, fost consilier al Ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului în Guvernul Ponta.
Alexandru Lăzescu – fost director al TVR.

Mihai-Răzvan Ungureanu – fost ministru de externe (2004 – 2007), șef al SIE (2007 – 2012 și instalat de Iohannis între anii 2015 – 2016), premier al României (februarie 2012 – mai 2012).

Andrei Pippidi – istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust.

Vladimir Tismăneanu – politolog,președinte al Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România.

Andrei Pleșu – scriitor, Ministru al Culturii(28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), Ministru de Externe (29 decembrie 1997 – 22 decembrie 1999), membru al CNSAS(2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu ( decembrie 2004 – mai 2005).

Catrinel Pleșu – fost director, Centrul Naţional al Cărţii, din cadrul ICR (2009 – 2012).

Gabriel Liiceanu – filosof, director al Editurii Humanitas ( fosta Editură Politică).

Sorin Ioniță – politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie şi Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
Smaranda Enache – președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998 – 2001).

Mihai Șora – filosof, Ministrul Educației (decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

Teodor Baconschi – teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE(2005-2006), Consilier al Președintelui Traian Băsescu (2006 – 2007).

Monica Macovei – europarlamentar, fost Ministru al Justiției(2004 -2007), fost candidat la președinția României.

Mircea Toma – activist, ActiveWatch.

Mihail Bumbeș – istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Claudiu Crăciun – politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi Ministerului Educaţiei (2004-2009). Lucrarea sa „The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.

Alina Mungiu – politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA.

Renate Weber – consilier al președintelui Traian Băsescu, (2004 – 2005) europarlamentar PNL.

Liviu Antonesei – scriitor, jurnalist.

Alin Teodorescu – sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, Ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS.

Andrei Marga – filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 – iunie 2013)
H
oria Roman Patapievici – filosof, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICR (2005 – 2012).

Mircea Mihaieș – critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR( 2005-2012).

Cristian Pârvulescu – politolog, președintele Asociației „Pro Democrația”.

Victor Rebengiuc – actor și militant progresist.

Sabina Fati – jurnalist România Liberă, revista 22.

Andrei Oișteanu – etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Andreea Pora – jurnalist și propagandistă.

Stelian Tănase – scriitor, președinte-director general al TVR, fost director al Realitatea TV.

Laura Ștefan – membră a ONG-ului „Expert Forum”, director în Ministerul Justiției (2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA.

Adrian Cioroianu – istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de externe (aprilie 2007 – aprilie 2008).

Rodica Culcer – jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București( 1985 – 1991), fost director al Știrilor TVR.

Adrian Cioflâncă – cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel.

Stere Gulea – regizor, fost președinte al TVR.

Radu Filipescu – nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS
Armand (Armant-Constantin) Goșu – istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă.

Dan Perjovschi – desenator, ilustrator și oportunist sinecurist.

Chiar dacă aveți impresia că pe cei mai mulți dintre ei nu-i vedeți tot timpul, să nu vă înșelați, prieteni: EI SUNT TOTDEAUNA ACOLO UNDE TREBUIE SĂ FIE!

                                                                                                                Luminița ARHIRE

3 Comments

 1. adria

  Ați uitat să menționați că în 1990 (!) Sandra Pralong a înființat în România o filială a Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Fundation) , ONG-ul emblematic al miliardarului George Soroș.
  Şi încă un amănunt interesant: înainte de 1989 Sandra Pralong a fost director de comunicare al săptămânalului american Newsweek în paginile căruia am citit acum câțiva ani cel mai dezgustător, mincinos și tendențios articol la adresa românilor despre cum îi persecută ei pe bieții țigani.
  Apropo, același George Soroș și-a făcut din apărarea, educarea și promovarea țiganilor (‘gipsy’ –> ‘roma’ –> ‘romani’) un alt front de atac și de destabilizare a majorității.
  https://www.opensocietyfoundations.org/about/programs/roma-initiatives-office

 2. Crostian

  Dar ce elite si-a ales Soros. Stiau comunistii de ce voiau sa distruga elitele. Elitele distrug omenirea!

  • noelstoica

   Elitele noastre de dupa 1990! Multi dintre ei inainte de ’89 pupau in cur sau faceau parte din nomenclatura sistemului comunist…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.