Puncte de vedere

Zece lucruri legate de pandemia cu coronavirus care ar trebui să ducă la schimbarea abordării măsurilor autorităților

  1.Deși pandemia a izbucnit în China, iar chinezii au pus la punct metode, tratamente și mijloace profilactice pentru combaterea […]

 

1.Deși pandemia a izbucnit în China, iar chinezii au pus la punct metode, tratamente și mijloace profilactice pentru combaterea epidemiei, România nu este interesată de ajutorul Chinei, datorită faptului că ne aflăm (încă) de partea americanilor;

2.Deși Italia are cele mai multe cazuri de îmbolnăviri din Europa, iar toate țările din jur și-au închis granițele și refuză să mai primească persoane venite din Italia, România continuă să primească persoane venite din Italia și alte țări de pe harta roșie a pandemiei.

3.Deși în România intră zilnic zeci de mii de persoane venite din țările cu epidemie majoră, aceste persoane nu sunt carantinate obligatoriu la granița României, in zone speciale de contenție, sub pază și tratament, fiind lăsate să zburde libere prin țară, „pe propria răspundere”.

4.În acest timp, ni se repetă obsesiv că suntem în siguranță dacă stăm acasă și ne spălăm pe mâini, deși rata îmbolnăvirilor crește exclusiv din cauza noilor veniți. Deși rapoartele OMS arată că auto-izolarea NU FUNCȚIONEAZĂ pentru stoparea epidemiei, ci doar pentru încetinirea ei, până la găsirea unor remedii eficiente, România nu are o strategie de găsire a unui remediu sau vaccin și refuză să pună în aplicare metoda imunizării pasive prin transfuzii cu plasmă ce conține anticorpi de la persoanele vindecate (cunoscută încă din 2009 pentru combaterea gripei porcine), metodă ce a fost folosită cu succes de China pentru a stinge pandemia de la ei.

5.Deși ni se cere să stăm acasă, autoritățile române nu au acordat efectiv nici un ajutor financiar companiilor și cetățenilor rugați să fie responsabili și să-si întrerupă activitățile lucrative. Previzibil, este doar o chestiune de timp până când românii se vor întoarce la muncă, pe șest, pentru a putea supraviețui – până vor veni ajutoarele financiare promise de guvern.

6.Deși majoritatea românilor dau dovada de responsabilitate și stau izolați acasă, evitând pe cât posibil contaminarea, autoritățile române nu fac nici un efort să controleze circulația liberă a noilor veniți. Măsura înăspririi pedepselor va duce la nedeclararea bolnavilor, pentru a evita riscul carantinării și aplicării sancțiunilor.

7.Deși avem specialiști de marcă în domeniul virusologiei, continuăm să îl ținem la mare cinste pe escrocul Streinu-Cercel, despre care în 2018 ancheta Rise Project spunea că fraudează sistemul național de sănătate, decontând fictiv boli persoanelor internate la Matei Balș.

8.Deși există măsuri profilactice active ce pot fi luate pentru a împiedica contractarea bolii, comandamentul de urgență refuză să le recomande.

9.Deși în prezent România nu mai este ținută să respecte normele europene ce ne interziceau guvernului să susțină financiar ramuri economice importante, acum când toate statele europene își susțin micii producători, România nu face nimic în acest sens

10.În mod paradoxal, deși toate punctele prezentate mai sus ar fi trebuit să conducă la un dezastru epidemiologic, momentan în România, „grădină Maicii Domnului” nu a murit încă nimeni de coronavirus, semn că virusului nu-i priește aerul de la noi.

Morala: Prost să fii, noroc să ai! Îi face Dumnezeu la barza chioară cuib.

                                                                                                      Mihai RAPCEA 

 

6 Comments

 1. Lucian

  Autorul articolului este bine intentionat, dar perpetueaza manipularea din presa Sistemului (ideea ca acest virus chiar reprezinta o amenintare in sine).

  Oameni buni, intelegeti ca aceasta catastrofa spre care ne indreptam nu este cauzata de periculozitatea acestui virus, destul de banal, ci de psihoza indusa populatiei ignorante prin mediatizarea isterica a unui asa-zis pericol reprezentat de COVID-19!

  Nu-i mai blamati pe romanii care vor sa revina in tara, pentru ca, vezi Doamne, riscati sa muriti din cauza lor! Indiferent de ce li s-ar putea reprosa celor din diaspora din alte motive (mentalitati, optiuni politice etc.), este dreptul lor sa revina in tara oricand doresc, fara oprelisti, fara arest la domiciliu sau in carantina. Cred ca multi dintre ei isi dau seama acum ca au fost manipulati pentru a vota cu sasul mafiot. Trebuie sa refacem puntile cu acesti oameni, pentru ca avem acelasi inamic mortal: autoritatile romanesti Nu-i mai priviti ca pe ciumati! Coronavirusul face parte din spectrul gripei si pneumoniei obisnuite, NU ESTE CIUMA!!! NICI HOLERA! NICI EBOLA!

  Nu-i mai priviti ca pe niste iresponsabili, mincinosi, criminali etc. pe toti cei care vor sa iasa la cumparaturi sau in parc, pentru a se bucura de aer, soare… Numai un imbecil poate crede ca e mai sanatos sa stai in casa si sa-ti faci selfie-uri ca un cimpanzeu, in loc sa iesi la aer curat. Nu va mai turnati vecinii, prietenii, rudele pentru “evadarea” lor din casa! Nu va dezonorati in acest mod dezgustator! Nu mai dati atentie tutelor, cocalarilor, “VIP”-urilor, “influencerilor”, fotbalistilor ratati, care va invata despre binefacerile auto-sechestrarii la domiciliu din vilele lor somptuoase!

  Haideti sa recunoastem un fapt si sa nu ne ascundem dupa cuvinte: “izolatii” si “carantinatii” sunt noii DETINUTI POLITIC!!!

  Sa ne organizam si sa-i bagam la puscarie (dupa ce – si daca – iesim din acest delir colectiv), pe criminalii Werner, Sica, Vela, Arafat, Cercelu’ Strein, Rafila, pe propagandistii din televiziuni si presa etc… Daca exista si ONG-uri sanatoase si avocati onesti si curajosi, ar trebui intocmit urgent un val de plangeri penale impotriva tuturor acestor teroristi, care sa aiba ca rezultat “carantinarea” lor dupa gratii pentru 25 de ani. Nu sunt jurist, dar mi se pare evident ca se fac vinovati de crime grave: sechestrarea si lipsirea de libertate a cetatenilor nevinovati, desfiintarea dreptului la libera exprimare, raspandirea de informatii false, zadarnicirea combaterii bolilor si multe altele… Voi chiar va imaginati ca nu vor muri cu adevarat oameni, atat in mod direct, din cauza arestului la domiciliu impus de acest regim satanic (cei in varsta, cu boli cronice grave, cu diverse alte necesitati de medicamente, tratament etc.), dar si indirect, ca urmare a distrugerii complete a economiei romanesti? Si daca oamenii aceia vor muri, criminalii nu trebuie judecati si condamnati?

  Va mai amintiti cum va teroriza mafiotul Streinu-Cercel cu gripa “aviara” in 2006, spunandu-va ca vor muri 2 milioane de romani? Sunteti de acord ca asta trebuia sa intre instantaneu dupa gratii, in urma acestui act de terorism impotriva romanilor? Il mai credeti si acum, cand va abureste cu valul al 2-lea in toamna…? Va mai uitati in gura lui? Nu va e greata de promovarea pe care i-o face seara se seara slugoiul Mihai Gadea la A3?
  „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv.” (Adrian Streinu-Cercel, iunie 2006)

  Sa boicotam televiziunile criminale Realitatea, Digi, B1, A3, RTV, slugi ale dictaturii politico-sanitare, precum si companiile care le hranesc cu bani din reclame! Sa le aducem la faliment, pentru ca asta merita (bineinteles, in afara actiunilor penale in justitie)!

  Nu trebuie sa avem un scop mai important si mai nobil pe tot restul vietii de acum inainte decat RAZBUNAREA impotriva tuturor celor care au instituit si sustinut aceasta tiranie! Nu ar trebui sa mai traim pentru altceva! La peste 30 de ani de la Revolutie, e momentul Revolutiei 2.0!

  Nu va lasati manipulati de cifrele inspaimantatoare din Italia! Cautati mai degraba sa va informati singuri!
  Pentru toti cei decedati in Italia, vezi Doamne, “din cauza” Coronavirusului, numarul mediu de comorbiditati preexistente este de 3.4. Cu alte cuvinte, cei mai multi dintre decedati sufereau deja de 3-4 boli, printre ele cancer, diabet, cardiopatie ischemica… Sa afirmi ca ei au murit “din cauza” Coronavirusului inseamna ca esti un cretin irecuperabil. Este o diferenta uriasa intre a muri DE Coronavirus si a muri CU Coronavirus!

  Adevarul despre cifrele imbolnavirilor si deceselor din Italia, spus de un om care infrunta cu mult curaj dictatura regimului Conte:
  CORONAVIRUS: I CONTI NON TORNANO – Matteo D’Amico
  https://www.youtube.com/watch?v=tA1z5ah9w7s
  (nu trebuie sa stii italiana, se intelege usor, numai creier sa ai pentru asta!)

  Cu alte cuvinte, sunt bagati la un loc mortii din cauze diverse si sunt raportati ca decedati din cauza COVID-19. Ei mureau si pana acum, an de an, dar lichelele din presa nu va spuneau.

 2. Pt. d-ul Lucian:
  ‘Nu-i mai blamati pe romanii care vor sa revina in tara, pentru ca, vezi Doamne, riscati sa muriti din cauza lor! Indiferent de ce li s-ar putea reprosa celor din diaspora din alte motive (mentalitati, optiuni politice etc.), este dreptul lor sa revina in tara oricand doresc, fara oprelisti, fara arest la domiciliu sau in carantina.’
  Acesti diasporeni se sustrag permanent de la controalele de la frontiera!
  Ar trebui opriti ACOLO si, dupa o verificare minutioasa si completa, lasati sa plece spre destinatiile lor!
  Obisnuiti si ajutati de servicii, hastagi si de Plavan ei au crezut ca au numai drepturi!
  Puteau spune orice, puteau incalca legea pt. ca avea cine ii proteja!
  Tin sa precizez ca diaspora a contribuit decisiv la alegerea a doi presedinti( betivul Petrov si a Dulpului sasesc in doua randuri!) , recent avand drept de vot in trei zile!
  ‘Sa boicotam televiziunile criminale Realitatea, Digi, B1, A3, RTV, slugi ale dictaturii…’
  Ati uitat(!) Pro Tv si TVR!
  In legatura cu Cercelu’ Strein, Rafila ( pe care nu stiu cine draq ii sustine) aveti dreptate!
  Cat despre Vela, un cretin pus intr-o functie care il depaseste, nu am cuvinte!
  P.S.
  Astept, sperand ca vom prinde acele zile , dupa nebunia asta, cand vom afla (aici, si in alte tari) cati oameni au murit de de acest COVID-19 in acest an si cati au murit de gripa, in anii trecuti!

  • satan exista

   @@@Florins,cateva zeci de mii de insi ce au fost la vot,nu aveau cum sa decida care va fi presedinte;dar de,atunci cand citesti articole de pe siteuri propagandistice ca neadevarul,hoitnewz,zarve.com s.a.,discernamantul se altereaza.

 3. Nick

  Pentru cei care mor de frica răcelii: Oamenii au dreptul să-și trăiască viața așa cum vor. Nu aveți nici un drept să-i tratați ca pe animale , așa cum sînt tratați în așa zisa carantină din frontiera. În mizerie infectă fără apă ,mîncare, posibilitatea de a se spăla, etc. Dacă vă e frică de moarte tratați-vă voi, nu izolați pe alții tratîndu-i ca pe animale. Modul în care vorbiți despre familii cu copii mici, bătrîni bolnavi , etc. vă descalifică din dreptul de a fi considerați oameni. Să vă dea Dumnezeu să triți soarta lor. Rușine.

 4. Lucian

  @Nick
  100% de acord!

  Am putea formula si urmatorul argument:
  1) daca esti panicat, terorizat de COVID si vrei sa stai ACASA, atunci STAI ACASA fara intrerupere, nu te impiedica nimeni!
  2) daca esti lucid, nu te isterizezi de la o “epidemie” fantomatica si vrei sa traiesti normal, sa stai la soare, sa inspiri un aer cat de cat mai curat intr-un parc, atunci IESI DIN CASA!

  1) si 2) sunt perfect compatibile, ambele in concordanta cu drepturile omului.
  Daca tu vrei sa te izolezi si alegi sa stai in casa, iar eu nu doresc sa fac acest lucru, care e problema ta daca ma vezi pe mine umbland prin oras? Doar esti “auto-izolat” si “protejat”, nu? De ce te trebuie sa te comporti ca un scelerat, sa-i denunti pe cei “evadati”, sa te bucuri cand vezi ca vine potera sa-i ridice…?

  Doar ne-a explicat “Dottoressa” Ramona Badescu de la Roma ce fericire e sa stai in casa, cum poti sa-ti petreci placut timpul facand cozonac, cantand in balcon, etc.! Atunci de ce nu esti si tu fericit, auto-izolatule, ca stai in casa? De ce devii din ce in ce mai psihotic, pe masura ce esti din ce in ce mai “protejat”?

 5. Lucian

  Speranta de viata la barbatii italieni: 80.5 de ani
  Varsta medie a barbatilor italieni decedati cu Coronavirus: 79.9 de ani
  (sursa: https://www.iss.it/en/comunicati-stampa/-/asset_publisher/fjTKmjJgSgdK/content/id/5286166)

  Ce inseamna acest lucru?
  In medie, barbatii italieni morti CU (atentie, nu DE!) Coronavirus au trait 80 de ani fara 1 luna, in loc sa traiasca 80 de ani si 6 luni!!!
  In Romania, daca depasesti 80 de ani, poti considera ca te-a iubit mult Dumnezeu!

  Cum ar veni, virusul nu a contribuit decat intr-o masura infima la aceste decese, si numai la cateva dinte victime. Cele mai multe dintre aceste decese se produceau oricum, de la comorbiditatile existente, se produc de fapt in acelasi numar an de an, fara a genera stari de “urgenta”.

  Acesta este impactul “devastator” al virusului “ucigas”: cateva mii de oameni (din 60 de milioane) au trait cu 7 luni mai putin decat s-ar fi asteptat inaintea “epidemiei”!

  Italia are in jur de 49,000 de decese pe an cauzate de infectiile dobandite in urma spitalizarii (parca am mai auzit undeva povestea asta, nu? iata ca se intampla si la case mai mari!), fara sa fie scoasa armata pe strazi din cauza asta.

  Este toata povestea asta un delir colectiv, sau ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.