Cadran international

Zi neagră pentru Iohannis – a primit o lovitură grea chiar de la nemții lui!

Președintele Klaus Iohannis a fost trădat de nemții lui, dar și de românii din PPE, care i-au ascuns adevărul – […]

Președintele Klaus Iohannis a fost trădat de nemții lui, dar și de românii din PPE, care i-au ascuns adevărul – și asta chiar înaintea Centenarului!

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această dimineață, publicația bulgară „24 de ore” (24 Ceasa) a dat o știre care lovește greu România, dar mai ales îl afectează pe președintele Klaus Iohannis.

„Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene la începutul anului viitor, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE şi principalul candidat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, la o întâlnire cu liderul Grupului Parlamentar al GERB şi vicepreşedinte al acestui partid, Ţvetan Ţvetanov”, scrie publicația G4Media, preluând surse bulgare.

Publicația citată, cunoscută ca apropiată de președintele Iohannis, menționează că Weber şi Ţvetanov „au dezbătut, la Bruxelles, aşteptata aderare a Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, începând de anul viitor”.

De asemenea, Manfred Weber „a salutat cabinetul lui Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare al Comisiei Europene”.

„În schimb, accesul României în spațiul Schengen este blocat din cauza corupției”, scrie G4Media, citând o declarație din luna iunie a premierului Olandei, Mark Rutte.

„Pentru a adera la spațiul Schengen, România și Bulgaria trebuie să îndeplinească anumite condiții definite în MCV, iar corupția e una dintre cele mai importante”, declara premierul olandez.

Ei bine, Tsvetanov a primit încurajările și chiar asigurările de la Weber luni, 26 noiembrie, cu ocazia summit-ului de la Bruxelles al liderilor din PPE. Summit la care au fost prezenți și români din PNL, dar acre nu au zis nimic de această ”țâșnire” a Bulgariei pe lângă România!

„Candidatul principal al PPE pentru președinția CE a declarat sprijinul pentru aderarea Bulgariei la Schengen la începutul anului viitor şi felicită ţara noastră cu privire la raportul pozitiv privind MCV. El a menţionat că acesta este cel mai pozitiv raport pentru Bulgaria până acum, iar rezultatele raportate în aceasta sunt meritul tuturor instituţiilor şi al guvernului primului ministru Boiko Borisov”.

Am citat de pe pagina de Facebook a activului și eficientului om politic bulgar Tsvetan Tsvetanov. În schimb, pe paginile românilor – nimic altceva decât laudă de sine și atacuri politicianiste!

Raluca Turcan postează tot felul de poze de la întâlnire, în care zâmbește încântată – de ce oare? – iar Siegfried Mureșan, care se prezintă ca un fel de purtător de cuvânt al PPE, are grijă să-i atace pe Dragnea, Tăriceanu, Teodorovici și, culmea, să arate că Bulgaria stă mai bine la autostrăzi decât România!

Și, evident, amândoi declară susținerea totală pentru Weber la șefia Comisiei Europene… care Weber spune deschis că susține Bulgaria, nu România!

Iar politicienii români din PPE tac mâlc și NU spun nimic despre declarațiile lui Weber – așa că presa română a aflat abia după 2 zile!

Explicația este simplă: grupul politic al lui Manfred Weber este cel care îl susține pe președintele Iohannis! Weber este reprezentantul bavarezilor din CSU, partidul partener al CDU-ului Angelei Merkel – principalul spirijin european și mondial al lui Klaus Iohannis.

De fapt, Iohannis a fost ales tocmai pentru relația cu Germania Angelei Merkel, iar acum chiar omul cancelarului german dă o lovitură României!

Manfred Weber  e cel pe care-l primea la Cotroceni, în iulie 2015, Klaus Iohannis și căruia îi solicita sprijinul Partidului Popular European pentru aderarea României la spațiul Schengen! Dar Weber a schimbat tabăra!

Iar Angela Merkel? Iată ce spunea în campania electorală prezidențială candidatul Klaus Iohannis:

„Categoric că mă susține (Angela Merkel). Mi-a și scris că mă susține. Am o scrisoare de la domnia sa. Acum dacă m-ați întrebat, am zis să vă prezint. Am sprijin foarte real și foarte puternic din partea doamnei Merkel”.

Concret, Iohannis a fost trădat de nemții lui, Manfred Weber și protectoarea acestuia, Angela Merkel, dar și de românii din PPE care nu au spus nimic de opțiunea liderului german de a susține Bulgaria!

Și, nota bene, asta se întâmplă chiar cu câteva zile înainte de a sărbători Centenarul Marii Uniri! Desigur, acum 100 de ani am obținut Unirea după o confruntare cu nemții. Să aibă vreo legătură?

Sursa:  https://ro.sputnik.md/analytics/20181128/23284326/Zi-neagra-pentru-Iohannis-a-primit-o-lovitura-grea-chiar-de-la-nemtii-lui.html

3 Comments

 1. Adrian

  Cred ca il doare-n basca pe johanesburg de sclavii din Romania. Ne meritam soarta.

  • Codruţ

   Evită te rog expresia “Ne meritam soarta”. Asta ne-a fost strecurată de propaganda antinaţională şi smiorcăiţii îi cad victime.
   Iar dacă nu vrei, atunci vorbeşte doar în numele tău.

 2. un mizantrop

  Asta e rostul lui – sa tradeze interesele Romaniei si sa vanda orice roman e destul de credul sa-i stea pe-aproape…Dupa chestia asta, cu Bulgaria anticorupta pana la asasinatele de strada, inclusiv jurnalisti de investigatii, inadecvatul national nu mai merita nicio mentiune publica, sa-l ignoram pana la finele mandatului. Toate motivele pentru care l-am bagat in seama au fost legate de actiunile lui antiromanesti si antidemocratice, nu cred ca o suspendare l-ar “reinventa”, aia de l-au inventat nu mai pun un ban gaurit pe el, functioneaza in virtutea inertiei si apara interesele economice ale celor ce l-au arvunit, asa ca “inventatorii” s-au reorientat spre un vandut cu mai multa charisma, unul care sa para viu (nu cred ca Dacian Ciolos, asta e pe post de Stolojan, o sa pise ochii, ca e integrat in absolut si o sa decline “oferta” spre un securist mai fara bube la vedere), Zbaterile sterile ale lui Iohanis, sa demonstreze ca “mai poate”, adica, “pot mai ticalos de-atat”, arata ca stie si el ca nu mai are nici valoarea unei marionete…Face si el ca Lazar, stoarce cat mai mult din functie si privilegii, pana mai poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *