Puncte de vedere

ZIUA LIMBII ROMÂNE

            Ieri, 31 august 2020, a fost Ziua Limbii Române, urmașă a Limbii Primordiale a Poporului Get, strămoșul real […]

 

          Ieri, 31 august 2020, a fost Ziua Limbii Române, urmașă a Limbii Primordiale a Poporului Get, strămoșul real al Poporului Român! Limba pe care o vorbește Poporul Român este Limba Getă. Poporul Get a avut cea mai veche scriere din lume, cu 6.000 î.Hr., confirmată de Tăblițele de la Tărtăria. Poporul Get și-a scris Istoria milenară pe plăci de aur (dovadă sunt cele 514 plăci de aur din Tezaurul de la Sinaia). Alfabetul Getic a fost primul din lume și a stat la baza alfabetelor antice, inclusiv a acelui grecesc care a fost folosit în timpul Imperiului Roman. Limba latină cultă a apărut la Roma ca o limbă artificială în secolul al IV-lea d.Hr. Ea nu a fost limba oficială în Imperiul Roman nici la începutul și nici la sfârșitul acestuia. Alfabetul latin a fost adus în Ardeal după anul 1700, iar în Țara Românească și în Moldova a fost introdusă prin lege începând cu anul 1870. Până la aceștia ani, în Geția și ulterior în România s-a vorbit Limba Getă și în scriere s-a folosit Alfabetul Get.

Aceste Adevăruri demolează teza falsă a latinității Limbii Române susținută de mincinoșii științifici oficiali din Academia Română și de discipolii lor. Latinizarea Limbii Primordiale a Geților și romanizarea Poporului Primordial al Geților au fost imposibile!

În perioada 900 î.Hr.-400 d.Hr. populația etruscă din Peninsula Italică nu a fost latinizată. Nimeni nu crede că în perioada 106-258 d.Hr. a fost latinizată Limba Primordială Getă și a fost romanizat Poporul Primordial Get din întreaga Geție, cu toate că Imperiul Roman a ocupat numai 14-17% din Geția și a format provincia Dacia Romană! De reținut că, în acea perioadă nu a existat limba latină, nici în Peninsula Italică! În Imperiul Roman se vorbea limba koină, greacă și aramaică. La Roma și în Imperiul Roman a fost utilizată ca limbă oficială limba greacă. Cultura Imperiului Roman s-a transmis în limba greacă. Imperiul cu capitala la Roma nu s-a numit latin ci roman pentru că nu a existat limba latină. În istoria lumii, niciunui imperiu nu i-a fost dat denumirea de la capitala statului care l-a înființat prin cuceriri teritoriale, cu excepția Imperiului Roman care a fost condus de 41 de împărați de origine Getă. Împărații Galeriu cel Bătrân și Galeriu cel tânăr, în perioada 292-311 d.Hr., au schimbat denumirea Imperiului Roman în Imperiu Dac cu capitala la Roma.

De la Poporul Get au învățat romanii: Limba, Scrierea, Cifrele și Civilizația!

Mulți împărați de la Roma (Cezar, Claudius, Traian, Hadrian, Nerva, Marc Aureliu, Constantin cel Mare ș.a.) și-au scris cărțile în limba greacă pentru că în secolele I î.Hr.-III d.Hr. nu a existat limba latină!

Majoritatea scriitorilor, istoricilor și geografilor din Roma antică și-au scris cărțile în limba greacă, pentru că nu a existat limba latină. Dintre aceștia îi exemplific pe: Pomponius Mela, Diodor din Sicilia, Dio Cassius Coccianus, Apollodor din Damasc, Dion Chrysistomos, Criton, Josephus Flavius, Appian, Asinius Quadratus, Ammianus, Marcellinus, Cornelius Tacitus.

Sfântul Apostul Pavel a scris la Roma (în anii 57-58 d.Hr.) „Epistola către romani” în limba greacă, pentru că nu a existat limba latină în secolul I d.Hr.

La solicitarea Papei de la Roma, în perioada 390-404 d.Hr., călugărul Get Ieronim a tradus Vechiul și Noul Testament din limba greacă în limba latină.  

Monumentul „Lupa Capitolina” nu este un simbol al latinității. El este un monument etrusc și confirmă că strămoșii etruscilor au fost Geții, care au avut ca simbol Lupul Getic. Adevărul istoric este că poporul etrusc a fost strămoșul real al poporului italian.

Concluzia este evidentă: limba latină se trage din Limba Primordială a Poporului Get, actuala Limbă Română, care păstrează peste 90% dintre cuvintele moștenite din Limba Getă! Limba Română este urmașa Limbii Primordiale Gete! În secol al XVIII-lea și al XIX-lea a fost înlocuit Alfabetul Primordial Get și Scrierea Primordială Getică (în mod greșit numită scrierea slavonă) cu alfabetul latin și scrierea latină. În această schimbare a fost implicat Vaticanul și Academia Română care a fost înființată și condusă de alogenii ce s-au ocupat și perseverează în falsificarea Istoriei Poporului Român și a Limbii Române, precum și a Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX).

Poporul Primordial Get a avut și Poporul Român are: o Limbă unitară, cea mai veche, cea mai frumoasă și cea mai bogată din lume; Cifrele Primordiale (cele din sistemul zecimal, folosite cu 6.000 î Hr.); Alfabetul Primordial; Scrierea Primordială; Civilizația Primordială; Cultura Primordială; Religia Primordială monoteistă și Religia Crucii (cu 6.000 de ani î.Hr., confirmată de statuia Gânditorului de la Hamangia și a soției sale).

În sfârșit, a venit vremea ca Poporul Român să afle Adevărul despre Istoria sa Primordială din Grădina Maicii Domnului și Limba sa Primordială  vorbită pe acest Sfânt teritoriu.

                                                                                 Dr. Gheorghe Funar

                                                                      Președintele Partidului România Noastră

11 Comments

 1. unLegionar

  Foarte tare domnu Gheorghe Funar! Îl știu și de la celebrul interviu despre escrocul ovreiaș plagiator Einstein handicapat care l-a furat pe Eminescu (cu teoria vitezei luminii E=mv2 ,”nu c”) genial a fost interviul..(se găsește ușor pe YT/net) Am râs de m-am spart 😂Hahah!😄 fabulos, Respect pt articol..! Cam Așa e dar ne mai trebuie date!
  Numai bine.

 2. Cetățean responsabil

  Domnule Funar, la o zi după Ziua Limbii Române, PRIMORDIAL ar fi să vă exprimați corect în limba română actuală.
  „Alfabetul latin a fost adus în Ardeal după anul 1700, iar în Țara Românească și în Moldova a fost introdusă prin lege începând cu anul 1870. Până la aceștia ani, în Geția și ulterior în România s-a vorbit Limba Getă și în scriere s-a folosit Alfabetul Get. ”
  Auzi „doctor”??!!
  Iar pentru ceilalți care nu folosesc corect limba română îi întreb pe când „locație de veci”?

 3. Cetățean responsabil

  Atenție, s-ar putea ca după încă 2000 de ani să apară un nou Doctor Funar care să afirme că limba română nu a existat fiindcă în jurul anului 2000 (după Hristos) pe acest teritoriu se folosea romgleza și engleza (vorbit și scris).

 4. Malus Dacus

  Dupa 30 de ani de propaganda antiromaneasca, oameni ca domnul Dr. Funar sunt necesari, chiar providentiali! Daca luam la bani marunti spusele domnului Funar, poate gasim exagerari, afirmatii fara dovezi stiintifice temeinice, presupuneri.. dar dupa atatea minciuni in ceea ce priveste istoria tarii noastra sustinute de pseudointelectualii lui Soros sau alti alogeni, dupa atata ura si ocara la adresa romanilor, pozitia domnului Funar este laudabila!

 5. gherasim todor

  Imparatul Galerius a adus cele mai aspre prigoane asupra crestinilor din imperiu. Patria Romana – prezent si viitor – trebuie sa fie in primul rand crestin-ortodoxa, sub semnul Mantuitorului si al singurei Sfinte Biserici. Ne mandrim cu totii cu stramosii nostri, dar sa nu idealizam paganismul Geto-Dac.

  • gherasim todor

   Laic cu “L” de la LGBT, desigur. Mult bine ce-a mai fost de cand s-a “eliberat” tara asta de iubirea lui Dumnezeu cu ajutorul premergatorilor sexo-mar(xyz)istilor de azi

  • Bulă

   Împăratul Galerius a adus cele mai aspre prigoane asupra creștinilor deoarece și-a dat seama cât de mincinoși erau. Doar a fost contemporan cu aceşti indivizi…

   Mulțumim pentru această dovadă. Adevărul trebuie să iasă la lumină !

   _________________
   PS. Durează maximum 3 minute să-ţi instalezi pachetul pentru limba română. Contează ce scrii !

 6. Gab

  Hahahaha, unde e limba aia getă de care vorbești matale aici? Dar scrierile cu alfabetul get?
  Măcar știi de ce dac sau get e totuna?
  Știi care au fost popoarele de pe acest teritoriu acum 7 mii de ani?
  Înțeleg că ești un mare român însă nu debita cretinitati că-ti pierzi credibilitatea…

  • Alexandru

   Si totusi are dreptate Domnul Funar, ….pentru cei care vor sa se puna la zi cu istoria, sa citeasca lucrarea Domnului Nicolae Densusianu ,,Dacia Preistorica”.

 7. Alexei

  pentru gherasim todor:

  Primul edict de toleranta fata de crestini a fost emis în 311 e.n. de Galerius, imparatul partii de est a Imperiului Roman, cu 2 ani inaintea faimosului Edict de la Milano din 313. El proclama recunoasterea crestinismului ca religie si dadea crestinilor dreptul de a se întruni, sub conditia de a nu tulbura ordinea publica. Caută info despre edictul de la Serdica, nu mai vorbi doar prostii !

  • gherasim todor

   edictul de la Serdica din 311 opreste persecutia inceputa in 303 prin decretul dat de imparatul Diocletiamln la propunerea chiar a lui Galerius (la vremea aceea al doilea om ca putere in Imperiul Roman). Deci 8 ani de biserici arse si crestini arestati, dar totul e ok pentru ca s-a razgandit apoi. Cand mai cauti info sapa mai adanc ca tot atata costa internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *