Editorial

Ziua României? Și ce-i dacă, președintele e sas!

    CUM „CINSTEȘTE” IOHANNIS RECEPȚIA OFICIALĂ DE ZIUA ROMÂNIEI!     Înainte ca cineva să fie nedumerit de gestul […]

 

 

CUM „CINSTEȘTE” IOHANNIS RECEPȚIA OFICIALĂ DE ZIUA ROMÂNIEI!

 

 

Înainte ca cineva să fie nedumerit de gestul „patriotic” al președintelui Iohannis de a suspenda Recepția oficială de la Cotroceni consacrată Zilei Naționale, venit într-un moment în care vajnica noastră Presă „tace mâlc” în fața felului cum de a fost posibil ca în atât de trâmbițatul „Guvern al lui Iohannis” (știe Söröși, de fapt, al cui!) să fie ridicați la rang de demnitari și unii tehnocrați de o icompetență crasă, ar fi cazul să ne mai și întrebăm dacă nu cumva această aversiune antiromânească a președintelui își are originea încă de când era primar (la Sibiu nu participa la manifestările Zilei Naționale), ca apoi, la București, să continue desconsiderarea sentimentelor noastre patriotice prin refuzul de a promulga Legea conform căreia eroul Avram Iancu să fie declarat simbol național!

Desigur că, pentru astfel de atitudini politice iritante, se pot invoca fel și fel de motivații, de argumente, dar un lucru este cert: faptul că minoritarii țării sunt favorizați, iar majoritarii români sunt defavorizați, se observă și din nominalizările făcute de președintele Iohannis la șefia unor instituții vitale precum S.R.I., S.I.E și Guvern (unde nu sunt români get-beget)! Și, pe deasupra, ne-am mai pomenit în preajma Zilei Naționale și cu promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare!

Tare mă tem însă că încercarea cinică a președintelui Iohannis de a trage și acum foloase electorale din drama tinerilor arși, la București, nu numai că va fi sesizată de istețimea nativă a poporului, dar va cântări greu, la viitoarele alegeri, pe „talerul balanței” unde se află și disprețul său față de România profundă.

                                                                                            Prof. Costel NEACȘU

5 Comments

 1. MARIANA

  TOTI STIM CA ESTE UN TRADATOR DE TARA NUMAI CEI CARE NU SUNT ROMANI ACCEPTA PE IDIOTUL ASTA CARE PE O PIINE SUNT IN STARE SA O VINDA SI PE MAICA-SA

  • Liviu

   Vinovat nu este el. Vinovati suntem noi care toleram ca o mana de oameni sa faca si desfaca guverne si sa lucreze la destramarea tarii. Asa cum am mai scris pe un blog: parca devenim masochisti

   • maria

    corectie- suntem masochisti!

 2. chiriac

  Datorita proverbialei bunatati cadem in extrema cealalta a prostiei si slugarniciei.

 3. maria

  lasa proverbul. aici e vorba de prostie crasa,combinata cu lasitate!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *