Colimator

Trădătorul Mugur Isărescu ne ia de proști

    UN SECRET RUŞINOS DESPRE MUGUR ISĂRESCU ŢINUT ASCUNS TIMP DE 20 DE ANI   Aşa a început trădarea. […]

 

 

UN SECRET RUŞINOS DESPRE MUGUR ISĂRESCU ŢINUT ASCUNS TIMP DE 20 DE ANI

 

Aşa a început trădarea.

În 1998, lucram împreună cu Nicolae Văcăroiu la o carte care s-a vândut ca pâinea caldă, iar acum nu se mai găseşte nici măcar în anticariate. România, jocuri de interese, despre care puteţi afla mai multe aici, s-a bucurat de o mare apreciere şi în Europa, fiind o lucrare adeseori citată şi prezentă în bibliogafia unor lucrări de doctorat.

Vă miră ? Probabil, fiindcă Nicolae Văcăroiu a fost şi el demonizat precum toţi cei care au încercat, de-a lungul timpului, să atragă atenţia că Vestul încearcă să ne cumpere la preţ de matineu.România, jocuri de interese cuprinde previziunea tuturor evenimentelor economice şi sociale care s-au derulat în ultimii 20 de ani.

Ei bine, lucrând la această carte, Nicolae Văcăroiu mi-a spus multe lucrui şi despre mulţi cu rugămintea să rămână off record şi aşa au rămas. Probabil că dacă aş scrie încă o carte cu ceea ce am aflat atunci, fără permisiunea de a publica, ar roşi mulţi.

Voi divulga doar un scurt episod, scurt dar de o mare încărcătură simbolică.

O fac din două motive. Peste câteva săptămâni, Nicolae Văcăroiu iese la pensie, îşi încheie astfel cariera. Pe de altă parte, personaul despre care voi vorbi, Mugur Isărescu, continuă şi după un sfert de veac să ne ia de proşti, vorbindu-ne în derâdere. Fiindcă nu poţi caracteriza altfel recenta declaraţie că băncile nu plătesc impozit fiindcă nu fac profit.

Nicolae Văcăroiu: „România era într-o situaţie delicată, vapoarele cu motorină aşteptau pe mare să achităm factura. M-am gândit să iau un împrumut de la Nomura, erau condiţii avantajoase şi nu mi se cerea nimic în schimb. L-am chemat pe Mugur Isărescu şi l-am informat despre intenţia mea. Era pe la prânz. A doua zi când am ajuns la birou, la ora 7, mă aştepta reprezentantul FMI. Omul nostru mă trădase, sunase la Washington şi mă dăduse în primire.”

Din astfel de mici sau mari episoade s-a plămădit amara trădare a României.

                                                                                                                              Gheorghe SMEOREANU

Sursa: Criterii.ro

5 Comments

 1. badea gheorghe

  Javra asta de la banca,nu poate fi indepartat, aruncat la gunoi si sters din “istoricul economiei romanesti”,la fel ca si Luluta K.?

 2. SCALAT Mircea

  Şi ce e nou în asta? Doar fraierii #rezist nu vor să accepte faptul că din 1990 România se vinde şi este vândută de mai marii zilei! Fieracre acceptând acest angajament drept răsplată pentru sinecurile de care vor beneficia ei şi “familia” lor.

 3. Emma Schwartz

  Dezvăluire excepțională ! Felicitări ! Cred ca acest articol ar trebui să fie U R G E N T transmis organelor procuraturii, precum și șefilor Parlamentului României pentru a afla pe cine mențin pe viață la conducerea unei instituții fundamentale a oricărei țări suverane !?
  Mulțumesc conducerii publicației „Justițiarul” și autorului acestui articol.

 4. Aici nu se incadreaza la tradare de tara, sau inalta tradare daca asa stau lucrurile ,dar sa fie si probate precum si alti demnitari din acele vremuri.

 5. Sachelarie Pavel

  Acest cadavru viu trebuie sa fie inlaturat din functie, sa restituie tot ce a incasat dela banci ca urmare a protectiei lui, sa depuna la cassieria bancii indemnizatiile pe care le-a luat dela BNR sa readuca aurul tarii depus de el la Londra si nu in ultimul rand sa reia negocierile pentru ca Romania sa poata exporta aurul mostenire dele DACI, si exploatat de catre romani. Dupa aceia, Codruta Kovesi sa il ia in colimator si judecat pentru subminarea economiei tarii ,favorizarea bancilor straine pt faptul ca nu a zis nici pis pentru faptul ca acestea au fost pe pierderi. Pierderile raportate sunt veniturile lor pt care trebuie sa dea impozitul pe profit, incepand cu primul an de o asemenea actiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *