Lichele

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (I)

  „Toți cei care și-au făcut ziare în anii ΄90 (bazându-se pe o listă furnizată de fostul ofițer al S.R.I., […]

 

„Toți cei care și-au făcut ziare în anii ΄90 (bazându-se pe o listă furnizată de fostul ofițer al S.R.I., D. Dragomir, fostul consilier guvernamental Vâlcov îl consideră pe C.T.P. ca fiind informator al S.R.I. – n.a.) aveau  în spate „băieții”. Era fosta Securitate care voia să facă bani” (Ion Cristoiu, editorialist al cotidianului Evenimentul Zilei, 2015) .

Insuflând publicului ideea că ar fi un fel de „salvatori mondiali”, numai „buni” să arunce la „coș” tot trecutul istoric al omenirii, „misionariiglobalizării au creat un complex mecanism al subordonării în masă și, în încercarea lor (radicală, extremistă) de a ne supune unei ideologii antinaționale, antiumane și anticreștine, se folosesc fără scrupule de Presa mainstream (transformată într-un fel de „câine de pazăal puterii) cu scopul de a o asmuți împotriva unor grupuri sociale (azi, lupta de clasă este înlocuită cu lupta între generații), de a-i linșa la ordin pe exponenții antiglobaliști și de a reduce la tăcere mințile (nonconformiste) cele mai strălucite!   

Astfel, că vrem sau nu, suntem martorii unui „spectacol” în masă, cu mult zumzet, sunet și lumină în care „arhitecții” Noii „Ordini” Sociale (neoliberale) se înconjoară de „scutul” unor „gardieni”, gen C.T.P., care nu ezită, în făurirea postmodernismului stabilit de interesele multinaționalelor, să facă uz de „arma” linșajului verbal pentru a produce dezbinare în Țară, a polariza societatea între „ei” și „noi”, a insulta cu scopul compromiterii și excluderii din spațiul public, a eticheta în sensul unor incriminante „liste negre” și, nu în ultimul rând, a întreține o atmosferă generală de ștergere a identității naționale și de disoluție totală a autorității (Stat, Biserica Ortodoxă etc)! Ei ocupă, omniprezent, întregul spațiu public și, printr-o graduală escaladare a urii, mimează independența și ne „înveninează” cu niște psihoze romanțate „justițiar” care se „învârt” în jurul unor cuvinte-cheie repetate obsesiv: globalizare, europenizare, liberalizare, reformă, capitalism, piață etc.

O astfel de Presă, din care se distinge și „crucișătorul” C.T.P., nu a făcut după ΄89 nici un fel de rabat, cu concursul fostei Securități și al actualului S.R.I, ca să ne țină într-un con de umbră informativ și, prin deșănțata propagandă a ideologiei globaliste, să ne „îndoape” cu emisiuni imbecile, să distrugă principiile consacrate, să ne „formateze” o gândire colectivă captivă și să ne „reeduce” printr-un experiment menit să ne răstoarne puterea de percepție asupra realității (nu degeaba, patronul PRO TV – A. Sârbu – ne-a „dezvăluit”: „am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV. Știrile de la ora 5 sunt o mare diversiune”)!

Cât îl privește pe „prințul presei”, inginerul C.T.P., acesta s-a „orientat”, „mitraliind” în stânga și în dreapta cu un limbaj violent, în Presa de după 1989, de partea baricadei susținute de Securitate:  ne-a „convins” că în ΄89 a fost executat Ceaușescu, dar nu cum a fost de fapt executat poporul român; ne-a lăsat impresia că am intrat în democrație, dar nu în globalizare (să nu uităm cum C.T.P. a susținut „ciuma roșie”, pe președintele Iliescu și F.S.N., consimțind să facă parte dintr-un angrenaj mediatico-politic care a asigurat impunerea, menținerea și stabilitatea… „democrației originale”)! Iar despre felul cum și-a linșat „dușmanii”, până a se preta la a susține intervenția violentă a minerilor împotriva protestatarilor anticomuniști (etc), veți putea citi în numerele viitoare ale ziarului nostru…

Nu pot să-mi imaginez nici în 1990, nici pe vremea lui Ceaușescu și nici acum nu pot să-mi imaginez că UN OM CARE ARE PRETENȚII DE JURNALIST, MĂ REFER LA … CRISTIAN TUDOR POPOESCU, ÎȘI PUNE DOUĂ POZE PE PRIMA PAGINĂ, STÂNGA ȘI DREAPTA, SUS  ȘI CU DOUĂ ARTICOLE DE 10 RÂNDURI DEDESUBT. MI SE PARE CĂ ȚINE DE COPILĂRIA PRESEI, de naivitățile de pionerat ale presei, nu de performanțele și de aspirațiile ei spre viitor și de direcția pe care ar fi putut evolua” (Cornel Nistorescu, director al ziarului Cotidianul).

Ieșit din „spuma” tenebroasă a „băieților cu ochi albaștri”, încă de pe vremea când lucra la „Geofizica” și se afla în grațiile șefului A. Vlad (fiul șefului Securității), C.T.P. nu a rămas dator acestuia și, în postceaușism, l-a angajat la ziarul „Adevărul” de unde, peste noapte, C.T.P. va deveni un fel de Goebbles al propagandei postdecembriste. De atunci, până acum, acest mercenar al Mass-Media, C.T.P., s-a pus cu fervoare în slujba structurii de putere globală și, pe orice temă și la orice oră, „băieții” l-au folosit, ca „vârf de lance”, în a condamna verbal, cu o rară agresivitate, pe toți cei care s-au abătut, mai mult sau mai puțin, de la linia internațională trasată de câștigătorii „războiului rece”! Nu știu cât a înțeles C.T.P. din aportul Serviciilor la inventarea clasei politice, controlate din fașă, dar acesta și-a dat toată silința, nervos și amenințător, să „tulbure apele” în societatea noastră și să îi pună la „stâlpul infamiei” când pe oponenții fostului președinte liber-cugetător Iliescu, când pe cei ce acuzau F.S.N., când pe protestatarii anticomuniști din Piața Universității!

Niciodată, C.T.P. nu a mers însă la „rădăcina răului”, făcută deliberat României și poporului nostru, ca să îl critice de exemplu pe marele antiromân Soroș! Niciodată, nu a dezavuat practicile antinaționale ale forțelor externe, vinovate în a susține niște conducători care au „călcat în picioare”, prin ale lor Protocoale antidemocratice și anticonstituționale, până și aparențele că am avea un „stat de drept”! În schimb, „justițiarul” C.T.P. a găsit de cuviință, după ce s-a „mânjit” cu arginții primiți ca ziarist-șef (la „Adevărul” și „Gândul”) de la afaceriștii controversați Vântu, Taher, Patriciu și Hrebenciuc, să își aducă din plin aportul la presa impostorilor politici care a atacat vocile  critice ale societății, să se ralieze exponenților „sistemului de forță” al unor neo-liberali „după ureche” (Iohannis, Bogdan) și neo-lege (Köveși, Lazăr), să îi „execute” pe colegii ziariști (Bogdan Rădulescu, Miruna Munteanu etc), să coboare limbajul public pe treapta cea mai de jos a vulgarității: lichea (M.Diaconu), proști (românii extracarpatici), mafioți (P.S.D.), scelerați (adversarii săi etc)!

Cu o astfel de blamare fără noimă, venită tocmai de la cel care ajunsese să fie președintele Clubului Român de Presă (între 2003-2006), „atotcunoscătorul” C.T.P. a redus jurnalismul la viziunea unei simple afaceri (așa cum recunoștea în 2003, în Bursa), a creat premisele „spectacolului” compromiterii echidistanței Presei în România, a denigrat personalități și instituții fundamentale ale Statului Român, a falsat în citirea și interpretarea marilor evenimente naționale, a susținut mișcarea anarhico-extremistă ≠Rezist etc!

Ca urmare, stimați cititori, v-aș sugera, când îl urmăriți pe C.T.P. la „trompetele” Presei mainstream (B1TV, Digi 24, Europa FM etc), să nu „îi plângeți de milă” văzându-i îmbrăcămintea modestă! Fiindcă averea lui, provenită dintr-o presă percepută ca pe o afacere, este una de neimaginat! Cum de neimaginat este – la C.T.P. – și tupeul nemaipomenit cu care, punându-se în slujba celor care ne-au capturat Țara în ΄89, s-a dezis de naționaliștii României și, contribuind substanțial la dizolvarea regulilor sociale, a acaparat spațiul public prin glorificarea unei globalizări fără State Naționale și fără identitate de Neam!

Sunt elucubrații (acuza că Eminescu a fost „nebun” – n.a.) transmise prin ordin de serviciu de agenți anti-România (C.T.P. –n.a.)… Acesta (C.T.P. –n.a.) trebuie să-și dea demisia … din presa română. Momentan, doar un motiv: țiganizarea, manelizarea, îmbolnăvirea, propagarea homosexualității, inducerea violenței și decreștinarea României pe care o fac programatic Acasă TV și Pro Tv, posturile patronului lui, Adrian Sârbu, cercetat penal” . (Victor Roncea , ziarul „Cotidianul”).

Primul pas al globaliștilor, după ce ne-au „executat” diversionist în ΄89, a fost acela de a reduce România la tăcere și, prin intermediul unor„unelte vorbitoare”, de teapa lui C.T.P., de a declanșa o campanie scelerată, de „spălare a creierelor”, ca să ne alinieze ideologic la huxleysta „minunata lume nouă”! În linia întâi, a „frontului” lor, și-au propulsat imediat „legiuni” de slugi cosmpolite care, pentru o mână de arginți și nu știu ce funcții înalte, ne-au trădat interesele naționale, Statul, inducând în mase haosul (întreținerea violenței a generat nesiguranța și nesiguranța a generat fuga din Țară mai ceva ca după un război!)… „Țintele” lor nr.1, profesioniștii României, au fost „bălăcăriți” de fitecine, niște semi-erudiți, care într-o manieră euroisterică, ținându-i isonul „liderului” de opinie C.T.P., au rupt „barierele” mentalului colectiv, cu specific românesc, făcând din România o Țară înfiorător de pustiită axiologic: deznaționalizată, decreștinată, dezumanizată!

Iar la „masa” celor care ne-au răsturnat valorile, supărați la culme că mai sunt în România oameni care nu gândesc ca ei, „tonul” tiradelor vituperante l-a dat cu prisosință chiar „șeful” ziariștilor, inginerul C.T.P., a cărui audiență, însetată de invective și de imaginația lui debordantă, i-a „înghițit” exagerările propagandistice, s-a bucurat că – „în sfârșit” – cineva le dă „semnalul” să nu se mai țină cont de etică ( C.T.P. a desconsiderat femeia și a luat în derâdere nașterea de prunci), vărsându-și „veninul” lingvistic pentru a decredibiliza diverse grupuri sociale (naționaliști, creștini etc), regiuni (Moldova și Muntenia au fost „înjosite” în raport cu Transilvania) și documente istorice (a falsificat Istoria Transilvaniei) etc.

Agitând astfel masele, cu multele sale afirmații fără acoperire în realitate, C.T.P. a contribuit mediatic, cu premeditare, la „asasinarea” spirituală a multor români și la orientarea Țării noastre pe axa unui Occident care ne-a adus la „sapă de lemn”!

Acum 3 ani (în 2015 – n.a.) am lansat pentru prima data SCENARIUL TRANSILVANIEI INDEPENDENTE, DORIT DE UNELE MARI PUTERI ÎN CÂRDĂȘIE CU UNGARIA. Singurul care m-a sprijinit atunci cu date economice a fost Mircea Coșea și câteva platforme media. În rest, AM FOST LINȘAT MEDIATIC (și nu numai) pentru așa-zisele fantezii. CEEA CE PREVEDEAM EU ACUM 3 ANI SE VA ÎNTÂMPLA PESTE 5 SAU CHIAR 10 ANI PE BAZA INFORMAȚIILOR DE CARE DISPUNEAM DIN MEDIUL DIPLOMATIC ȘI NU NUMAI… Sunt un om calculat și niciodată nu vorbesc sau acuz fără probe sau argumente (…) SUNT CHIAR EXTREM DE ÎNGRIJORAT DE EVOLUȚIA MULT MAI RAPIDĂ A EVENIMENTELOR… AGRESIVITATEA GRUPURILOR BINE FINANȚATE DE DESTABILIZARE A ROMÂNIEI ESTE URIAȘĂ. TUPEUL U.D.M.R., CA AGENT DE INFLUENȚĂ PRINCIPAL PENTRU RUPEREA TRANSILVANIEI DE ROMÂNIA, NU ARE LIMITE, IAR IGNORAREA DE CĂTRE TOȚI LIDERII ROMÂNIEI A ACESTUI PERICOL AM PUS-O PE SEAMA UNOR CALCULE ELECTORALE DE MOMENT. Acum însă îmi aduc aminte de un aspect pe care îl spuneam în acel scenariu și care are loc acum într-un mod și cu o rapiditate care ar trebui să ne sperie pe toți. Spuneam atunci că NU DOAR U.D.M.R. ÎȘI DOREȘTE O TRANSILVANIE INDEPENDENTĂ de jure sau de facto (și nu chipurile să fugă cu ea în spate cum spuneau trompetele atunci pentru a mă combate), CI PERICULOASE ERAU ÎN VIZIUNEA MEA INIȚIATIVELE PUBLICE ȘI NEPUBLICE DE ROMÂNI GATA SĂ SE LEPEDE DE REGAT ȘI SĂ-ȘI FACĂ PROPRIA LOR REPUBLICĂ SUB APARENȚA PROASTEI ADMINISTRAȚII (…) Condamn așadar acest tip de inițiativă cum este așa-zisă Alianță a Vestului” (Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României).

Dând „apă la moară” iredentiștilor unguri, care tot clamează că Transilvania este o regiune maghiară ocupată de români și ar trebui -deci- să se rupă de România, C.T.P. a găsit de cuviință să se bage în seamă și, cu maxilarele încleștate și scrâșnind din dinți, a făcut o serie de declarașii publice, chiar în Anul Centenar, prin care s-a metamorfozat într-un fel de purtător de cuvânt al deja celebrei teze, secesioniste, a transilvănismului (propagată de „vuvuzelele” maghiare, cu priză la câțiva anti-români … rătăciți)! Nedându-și însă seama cui anume „ridică mingea la fileu”, cu toate că indiciile interferenței Serviciilor se înmulțesc, C.T.P. încurcă în mod nepermis firul logicii și, anunțând pur și simplu iminenta rupere a Transilvaniei de România (românii din Transilvania, spune el „vor pune în curând întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparținem de România?, recurge la niște „argumente” preluate de la alți „românași” cu „pete pe creier” (S.Gherman etc): C.T.P. invocă Alianța Vestului ca să „justifice” faptul că Transilvania este o locomotivă a dezvoltării economice a României (atenție, însă, căci cei mai mulți bani la bugetul de stat provin din Muntenia) și apreciază că „inculții” ”înconjură Transilvania ca un fel de seceră roșie” a … P.S.D. –ului (atenție, însă, căci gradul de instrucție universitară este, în sudul Țării, cel mai ridicat)!

Ei bine, stimați cititori, se vede treaba că acest C.T.P. nu reușește altceva decât, prin asemenea impregnații nefondate, să inoculeze (incitator) câteva IDEI ABSURDE: omul (conducătorul) este de calitate doar dacă aparține la o regiune anume (în cazul de față, Transilvania); a vota cu P.S.D. nu ar fi doar un „delict”, o „nepotrivire” cu opțiunea românilor din Transilvania (ne spune că aceștia sunt „oameni conștienți, care gândesc pentru viitor), ci și un „motiv” (?!) ca despărțirea Transilvaniei de România să fie doar o chestiune de timp!

În realitate, însă, C.T.P. cade pradă unor interpretări exprimate sucit: nu este adevărat că apartenența la o regiune influențează calitatea conducătorilor (atenție, funcțiile – cheie în Statul Român sunt dețiunte de ardeleni… și încă minoritari) și nu P.S.D.-ul a dat cele mai mari semnale de segregaționism în Transilvania (ci tandemul P.N.L.-U.S.R.-PLUS), votat masiv în Transilvania)! Și încă ceva: când C.T.P. „uită” câte chinuri au suferit românii transilvăneni sub dominația austro-ungară (pe care, în contradicție cu istoricii, C.T.P. o laudă!), nu o face chiar întâmplător! În discuție este de fapt o acțiune cu „bătaie lungă”, dintr-un plan mai amplu, aparținând unor forțe externe și interne care vor ca Transilvania să urmeze o altă cale și, de aceea, pentru a ne obișnui cu ideea, suntem „reeducați” ca să acceptăm cadrul teoretic prin care o serie de agitatori, la vedere și în ascuns, pregătesc terenul dezmembrării teritoriale a României!

Până când … Cristian Tudor Popescu va mai da buzna în casele oamenilor pentru a împroșca cu noroiul ignoranței sale tot ce au românii mai drag?! Cine sunt iresponsabilii televiziunilor care îl mai invită pe acest înrăit infractor la legea morală a cetății?” (conf.univ.dr. Ion Coja, Facultatea de Litere a Universității din București).

Convins că poate să „să ne ducă de nas” pe toți , dar și creînd adversarilor greutăți în a avea la dispoziție surse mediatice unde să îi  contracareze inepțiile, C.T.P. s-a transpus din nou în postura descalificantă de a arunca cu noroi, dezonorând Anul Centenar al Marii Uniri, nu numai în mințile cele mai strălucite din Istoria neamului românesc, ci și în sentimentele curate ale românilor: cică, într-o încercare halucinantă de a ține departe Transilvania de România, nici n-am ști noi cât de „bine” ar fi dus-o românii din Transilvania sub dominația austro-ungară! Sau cum ar fi ajuns ea (Transilvania) o „Elveție a balcanilor”… dacă nu ar fi existat „influența nefastă” a unirii civilizatei Transilvania cu degradata Românie, în 1918, permițându-și să îi numească pe strămoșii noștri…  „analfabeți” și „inferiori”! Conformându-se astfel unei politici editorial antinaționale și anticreștine, a celor care au pus mâna fraudulos pe frâiele Țării în ΄89, C.T.P. își descoperă cu nonșalanță întreaga natură, deviantă, când își permite să denatureze adevărul istoric din epocile modernă și contemporană!

Dându-și așadar măsura disponibilității sale, de a arunca în derizoriu măreția idealului unității tuturor românilor, C.T.P. ne-a demonstrat cu prisosință, în special păpușarilor globalizării, că Monumentul Marii Uniri de la Alba-Iulia este „ridicol” prin crucea pe care o poartă (nu Bisericii ortodoxe, spune el, ci marilor puteri occidentale ar trebui să le fim recunoscători pentru ce s-a întâmplat atunci), că noul Stat (al României Mari) ar fi o greșeală a istoriei (C.T.P. susține teoria superiorității rasei maghiare, în raport cu românii, atât de dragă revizioniștilor maghiari – de la Apponyi și până la U.D.M.R)!

Fără tăgadă că „setarea” lui C.T.P., programat de globaliști ca să „biciuiască” spinarea unui popor din  a cărui sudoare și-a făcut averea, este ridicată la o cotă atât de înaltă a înverșunării, antiromânești, încât îi este imposibil să mai observe că, deasupra oricăror interese și speculații, IDEALUL NOSTRU SUPREM, cu care nimeni nu ar trebui să se joace, este INTEGRITATEA TERITORIALĂ A ROMÂNIEI! A-l decredibiliza, invocând „motive” de genul că Moldova și Muntenia ar fi sărace, inculte și fiefuri ale P.S.D., nu înseamnă altceva decât aceea că, în urcușul nostru spre MARELE PISC (al lui Dumnezeu și al unității Neamului Românesc), unii confrați, trădând, s-au împiedicat fatal de niște „cioturi” și „nu (mai) pot să vadă pădurea din cauza copacilor”…

                                                                                                              Prof. Costel NEACȘU

2 Comments

  1. alex

    Candva, undeva, acest c.t.p(nu merita majuscule) a fost spalat pe creier. De ani de zile, cand il vad pe ecran, imi face impresia unei personalitati deviante. Urmariti-l cum scrasneste din dinti, cum isi stramba fata, vrand sa para categoric in ceea ce spune. Este un paranoic! Acest exemplar de om , face de ras casta jurnalistilor, face de ras Romania si pe romani. Trebuie sa punem punct o data pentru totdeauna, aparitiilor pe la diverse media, a acestor tradatori!

  2. DanC

    Corecte observatiile.
    Atenție însă la pleonasmul “să își aducă din plin aportul”.
    Trebuie corectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *