Observator

Formula celor 14 zile, coroborată cu teoria revoluționară „de ce e întuneric noaptea” și aplicabilitatea lor directă în pandemiile dușmănoase

  Motto 1: „Aceste trei scenarii sunt scenariul «verde», care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o […]

 

Motto 1: „Aceste trei scenarii sunt scenariul «verde», care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19; scenariul doi, care înseamnă scenariul «galben», între unu şi trei persoane detectate în medie ZILNICĂ în ultimele 14 zile, şi scenariul trei, «roșu», când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă. (Klaus Werner Iohannis, declarație de presă, 5 august 2020, Cotroceni)

Motto 2: „Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate (…) Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile «verde», «galben» sau «roșu» este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”. ( Comunicatul Administrației Prezidențiale, 6 august 2020)

Nici bine nu se stinseseră ecourile de după expunerea dramatică a lui Nelu Tătaru despre cămila bactriană românească, aceea cu cocoașele inegale, tinere și neliniștite: „Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă (!!! n.n.) decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte(!!! n.n.) de concetățenii nostri.” (declarație a lui Nelu Tătaru, pe 3 august 2020, la TVR)

…că s-a și trezit președintele să-i ia caimacul, cu sofisticatele sale calcule de profesor de fizică… Văzând eu asta m-am întrebat cum ar fi calculat el, Klaus săracu’, viteza dosului de palmă pe care Băse Petrov i l-a aplicat unui puști, mai știți? atunci când nu l-a „lovit pe copil nici în plex, nici cu pumnul în față”… asta, bineînțeles, dacă n-ar fi fost mai iute de picior savantul Funeriu Daniel, cel care a prins din zbor pixelul albastru, cu coada lui cea stufoasă cu tot!

Așa că am făcut și eu un calcul, în ipoteza „galbenă” a lui Klaus, de pe 5 august 2020… să luăm un oraș de 100 000 de locuitori. Deci: avem între UN(!!!) persoană și trei persoane, cum ar spune Klaus, vinovate de COVID, ca medie ZILNICĂ în ultimele 14 zile… hai să presupunem că sunt trei pe zi. Deci limita „scenariului galben” este de 3 x 14 zile =42 de COVIZI…. dar dacă ai 43 de COVIZI în 14 zile, hait! treci în ipoteza „roșie”. Pe când dacă facem calculul potrivit algoritmului „numărul total de cazuri noi înregistrat(e) în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala” avem 3 cazuri la 1000 locuitori x 100= 300 de COVIZI care te mențin în scenariul „galben” și abia la 301 COVIZI depistați în 14 zile treci în scenariul „roșu”. Nu mai vreau să spun cum arată calculul lui Klaus pentru București, unde potrivit datelor neoficiale sunt peste 3 000 000 de locuitori!

După câte îmi dau seama , având grația desăvârșită a unui joagăr BOSH de generație incertă, Klaus a băgat pe 5 august întreaga țară în stare de șoc, deorece felul în care a prezentat el algoritmul „dupe” care comunitățile se împărțeau în „verzi”, „galbene” și „roșii” trimitea direct toate orașele mari ale patriei în zona ROȘIE, rezultând că mai toată populația urbană de vârstă preșcolară și școlară, precum și populația din aceeași zonă care și-a luat Bacalaureatul pe bază de teste cu răspunsurile incluse în întrebări și apoi a intrat glorios prin diferite universități fără nici un fel de examen, va face școala/facultatea exclusiv online. Scăpau, poate niște orășele și niște sate care s-ar fi putut pregăti pentru educația în sistem mixt (jumătate în școli, jumătate de-acasă) deoarece, dacă se străduiau puțin și trăgeau vreun infectat cu CORONA de pe Edgar Quinet pe Academiei, picau pe scenariul „GALBEN” ca turta de ceară. Ar mai fi scăpat, cu siguranță, și vreun cătun unde cei șase-șapte copii din comunitate ar fi putut merge liniștiți la școala cu două încăperi și o magazie de lemne, deoarece localitatea lor, în care se ajunge cu măgărușul pe poteci de munte, s-ar fi încadrat, Doamne-ajută! direct în scenariul „VERDE”!!!

Din fericire, Klaus și-a cerut scuze pentru eroarea de calcul, precizând însă că nu e el vinovat că e greu de cap și n-a priceput, ci vinovat e Nelu Tătaru, că a comunicat greșit: „Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.” (Comunicatul Administrației Prezidențiale, 6 august 2020)

Să recapitulăm, cetățeni: ceea ce v-am descris mai sus reprezintă avantajul net al unui popor greu încercat din sud-estul Europei de a avea în fruntea sa un președinte matur și responsabil, un profesor de fizică și bune-maniere care a aflat cu stupoare la vârsta de 28 de ani DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA? și care este „unul dintre cei mai respectați lideri politici la nivel european”, așa cum ne asigură Rareș Bogdan.

În următoarea declarație de presă a președintelui Klaus eu propun ca dânsul să ne dezvăluie și opinia sa despre aria cercului. Sunt convinsă că scuzele de rigoare ale Administrației Prezidențiale vor urma chiar a doua zi… iar vinovat pentru confuzie sper să fie inginerul Ludovic Orban, absolvent al Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității din Brașov, care nu i-a comunicat președintelui cum se silabisește corect „PI-ER-PĂTRAT”.

                                                                                                        Luminița ARHIRE

 

2 Comments

  1. Unul batut in cap

    No, cum dracului a facut idiotul asta bani din meditatii???
    … poate sa-mi explice si mie unul dintre Domniile voastre…, ca io nu inteleg?!

  2. Dandelion

    Din vanzare de copii nu din meditatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.