Cadran international

Frunză verde bob de linte / Mireasa era Kunta Kinte!

  După două săptămâni de la ceremonia de nuntă, imamul ugandez Mohammed Mutumba a aflat că soția sa este bărbat […]

 

După două săptămâni de la ceremonia de nuntă, imamul ugandez Mohammed Mutumba a aflat că soția sa este bărbat

Un imam din Uganda, care s-a căsătorit în urma unei înșelăciuni cu un bărbat printr-o nuntă tradițională, a fost suspendat din funcție. Imamul Mohammed Mutumba a fost suspendat temporar din activitatea sa religioasă până la finalizarea anchetei. În cele două săptămâni trecute de la nunta din luna decembrie, mireasa s-a sustras de la îndatoririle matrimoniale, invocând că se află la ciclul menstrual.

Fericitul mire Mohammed Mutumba și soția sa.

Fericitul Mutumba făcuse schimb de jurăminte la nuntă, după ce s-a întâlnit la moscheea Kyampisi pentru  prima dată cu viitoarea „soție”, frumoasa Swabullah Nabukeera. Totul părea așa cum visase el întotdeauna. „Am căutat o femeie cu care să mă căsătoreasc, când am văzut o fată frumoasă care purta  hijab. Am rugat-o să ne întâlnim din nou și ea a răspuns că-i de acord. Ne-am îndrăgostit, dar ea a spus că nu putem face sex până nu le-am dat dota părinților ei și am făcut juramântul căsătoriei.”

Dar lucrurile au luat o întorsătură ciudată. Vecinul lui Mutumba i-a acuzat soția că a escaladat cât se poate de bărbătește un zid pentru a fura haine și un televizor.

Oacheșa mireasă Swabullah Nabukeera se numea în realitate Richard Tumushabe și era hoț.

Problema a fost semnalată la secția de poliție Kayunga, iar poliția a intervenit pentru arestarea sfioasei Nabukeera. Potrivit functionarului Isaac Mugera, femeia purta un hijab și sandale pentru femei atunci când a fost reținută. „După cum se obișnuiește la poliție, un ofițer de poliție a cercetat cu atenție suspecta înainte de a fi dusă în celulă. Spre surprinderea ofițerului de poliție, am descoperit că era un bărbat cu toate atributele. L-am informat rapid pe soț că ar trebui să vină la secția de poliție urgent.”

Șocat de revelație, Mutumba a cerut să-l viziteze în celulă pe Nabukeera, să afle dacă este adevărat că s-a căsătorit cu un bărbat. Imediat ce situația a fost stabilită, el a țipat revoltat și l-a acuzat de fraudă pe cel care-i fusese soție harnică. În timpul interogatoriului, Nabukeera a spus că numele său real este Richard Tumushabe și că s-a folosit de Mutumba pentru a obține banii lui. Pe lângă furtul hainelor și televizorului, făptașul este acuzat acum și de înșelăciune în scop fradulos. Conform tradiției, imamul plătise o zestre care a inclus două capre, două pungi de zahăr, un carton de sare și Coranul.

Vecinii imamului au spus: „Mireasa făcea toate treburile casnice, gătea, spăla și avea grijă de casă. Ea vorbea cu voce subțire, pe scurt, părea într-adevăr o femeie. Nimeni nu și-ar fi putut imagina că intenția tinerei soții era alta”.

Prietenii și colegii imamului au declarat presei că au fost păcăliți și ei de impostor, care purta de obicei un hijab. Amisi Kibunga, care lucrează și la moschee, a spus: „Avea o voce dulce și moale, mergea ca o femeie.” De asemenea, Kibunga a dezvăluit că Mutumba s-a plâns la patru zile de la nuntă că noua sa soție a refuzat „să se dezbrace pentru culcare”.

„Mireasa” Richard Tumushabe nici ea nu mai știe ce sex are și se pipăie disperată în căutarea adevărului din nădragi.

Ulterior, suspectul a spus poliției că numele său real este Richard Tumushabe și a recunoscut că s-a căsătorit cu Mutumba pentru a fura banii clericului. Șeicul local musulman Abdul Noor Kakande a declarat că incidentul „nefericit” este cercetat.

Oficialii moscheei au afirmat că l-au suspendat pe imamul Mohammed Mutumba, în ciuda faptului că acesta a fost înșelat, considerând la data căsătoriei că Nabukeera este o femeie. Mai marele moscheei, șeicul Isa Busuulwa, a declarat că suspendarea este necesară pentru „a păstra integritatea credinței lor”. El a spus că Mutumba a lucrat la moschee timp de patru ani și a fost unul dintre cei trei imami ai săi. Clericul-șef a adăugat că, deși a participat la cununia lui Mutumba, moscheea nu a fost implicată în sărbătorile nunții.

Reporterii locali de la The Daily Monitor au încercat să-l contacteze pe Mutumba la domiciliul său, dar vecinii au spus că nu a fost văzut de zile întregi și ar fi rămas la rude pentru consiliere.

Surse: Indexexpurgatorius via  Invictus Web Media,  Daily Mail și Oddity Central

 

 

2 Comments

  1. Dima

    Asta da stire pentru descretirea fruntii!! :)))

  2. edtg

    era pe undeva un filmulet despre cum se pedepsesc in africa neagra travestitii……cand nu-i prinde politia prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.