Colimator

Guvernul Orban: Găuri în buget, relații comerciale cu partenerii strategici, nicidecum cu China și Rusia

  În a doua săptămână de guvernare, Ludovic Orban, asistat de ministrul Apărării, Ionel Nicolae Ciucă, a anunțat că onor […]

 

În a doua săptămână de guvernare, Ludovic Orban, asistat de ministrul Apărării, Ionel Nicolae Ciucă, a anunțat că onor cabinetul său mai plătește două miliarde (de lei, tura asta) către compania americană Raytheon, pentru sistemele de rachete Patriot. Asta în timp ce, în același guvern, Florin Cîțu urla că a găsit un deficit de două miliarde de lei în bugetul asigurărilor sociale.

Nu putem face afaceri cu China sau Rusia. Pentru că-s câțiva agenti de influență și o grămadă de manipulați care cred că dacă negociezi un acord comercial, a doua zi Xi Jinping sau Putin se mută la București.

Cum ar putea să ne vândă occidentul arme și tehnologie la suprapreț sau să ne ia resursele pe nimic dacă nu ne-ar induce și mentine o teamă față de pericolul rusesc și pericolul chinezesc ?

Dacă românul ar decide sa faca afaceri strict pe principiul rentabilității, atunci ar fi nevoiți partenerii noștri „strategici” să ne ofere condiții mai bune. Doamne ferește, de ce să cheltuie bani cu noi ? Sau de ce să platească redevențe normale când ei pot plăti câțiva agenți care să ne spună că daca nu le dăm rezervele de gaz pe degeaba nu vom fi independenți energetic și vom ramâne la mână Moscovei?

Nici macar nu ar trebui sa facem afaceri mari cu rușii sau chinezii ca să câștigăm mai mulți bani. Trebuie doar sa le spunem direct partenerilor noștri occidentali că suntem frați, dar brânza se mai și plătește. Asta într-o lume ideala… dar în Romania ai avea a doua zi 200.000 de oameni în Piața Victoriei gata să protesteze că vrei sa părăsești UE sau NATO.

                                                                                                              Octav FULGER

3 Comments

 1. IQ100

  Nici macar nu ar trebui sa facem afaceri mari cu rușii sau chinezii ca să câștigăm mai mulți bani. Trebuie doar sa le spunem direct partenerilor noștri occidentali că suntem frați, dar brânza se mai și plătește. Asta într-o lume ideala… dar în Romania ai avea a doua zi 200.000 de oameni în Piața Victoriei gata să protesteze că vrei sa părăsești UE sau NATO.”
  Pt ca partenerlor stromoleagici le este MAI IEFTIN sa plateasca agentiide influenta decat gazele.
  Pt ca agentii de influenta romani SE VAND.Incepand cu Re-stard Onania , cu , O, Ana, Pielea sau Te dor urechile de Chiriala

 2. ion

  Vin chinezii: “de la 1 decembrie, își începe activitatea în România a patra bancă a lumii, ca mărime și va fi urmată curînd de a treia bancă a lumii. Ambele chineze.”
  https://inpolitics.ro/stirea-care-bate-prezidentialele-vin-chinezii_18444125.html

 3. Tre’ sa platim sapca, nu ?
  Sincer, cred ca o sa fie olecuta mai scumpa dacat astea doo melearde….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.