Fără categorie

Mafia galbenă lovește din nou: Tun PNL – 10 milioane de euro pe măști pentru elevi înainte de examenele naționale

  În guvernarea liberală, Ministerul Educației s-a reprofilat. Interesul pentru educație a fost înlocuit cu interesul pentru tunurile financiare în […]

 

În guvernarea liberală, Ministerul Educației s-a reprofilat. Interesul pentru educație a fost înlocuit cu interesul pentru tunurile financiare în folosul partidului, asemenea oricărei grupări mafiote care se respectă.

Concret, pe data de 19 mai, Monica Anisie, încă Ministra Educației, a anunțat că face o licitație pentru a cumpăra milioane de măști pentru elevii ce vor da examenul de capacitate și bacalaureat.

Click pe imagine pentru mărire!

Anunțul fusese făcut la o lună după ce președintele Iohannis a anunțat că elevii ce vor da examene se vor întoarce la școală pentru a se pregăti de examene.

Vineri, însă, 22 mai, tot Anisie a anunțat public că anulează licitația, spunând că va face una nouă cât de repede.

Luni, 25 mai, dis de dimineață, Ministerul Educației a postat o nouă ofertă de achiziție a 17.000.000 (17 milioane!!!) de măști, în valoare de 10.000.000 de euro, precizând în caietul de sarcini: „Ținând cont de urgența realizării achiziției, propunem ca termenul limită de depunere a ofertei să fie în aproximativ 4 ORE de la data transmiterii invitației de participare.

În primul rând, în afară firmelor de partid care aveau pontul, ce firmă știa despre licitație atâta de repede?

Apoi, ce firmă poate face o ofertă de atâtea milioane în patru ore, în afară de firmele de partid ale PNL?

Mai mult, făcând o împărțire simplă, rezultă că PNL achiziționează pentru elevi o masca la 1,7 euro.

Asta e definiția mafiei și a corupției la cel mai înalt nivel.

Nici în anii ’90 nu s-au dat tunurile financiare pe care le da PNL azi, profitând de starea de alertă. Acum, însă, tunurile sunt pe sănătatea elevilor ce au examene.

Nu doar că de proiectul „România educată” al lui Iohannis s-a ales praful, dar PNL l-a transformat în „Cum să-i furi pe români sub pandemie”.

Poate DNA se sesisează și va ancheta această achiziție halucinantă. Astfel vor află și românii în ce conturi PNL au intrat banii făcuți pe spatele elevilor.

                                                                               Cristian TERHEȘ, europarlamentar PNȚCD

P.S. Interesant cum o asemenea știre bombă, cu milioane de euro sifonați în patru ore, nu a apărut decât pe câteva site-uri. Nu trebuie să mai cenzureze guvernul liberal presa, așa cum făceau comuniștii; acum a plătit-o cu 40 de milioane din banii românilor și aceasta se cenzurează singură.

https://www.national.ro/news/ultimul-tun-al-monicai-anisie-ministerul-educatiei-cumpara-masti-in-valoare-de-10-milioane-euro-cu-termen-limita-de-depunere-a-ofertelor-in-doar-4-ore-685165.html/

 

6 Comments

 1. justinianus

  La volumul asta de marfa, pretul trebuia sa fie sub 2 lei! E clar ca buna ziua tunul ce se va da! DNA-ule, unde esti? Putea sa faca licitatie pentru pachete de 1-2 milioane masti, sa vanda si amaratii de producatori romani!

  • Virgiliu Turcu

   Prețul este 0.588 lei/buc.: 10 mil lei/17 mil buc., oricum e umflat. Dacă în ianuarie luai câteva bucăți cu 0.2, poate fi lejer umflat de 50 de ori prețul.

 2. Delea

  Că e tun mi-e clar, ținând cont atât de valabilitatea cu dedicație a ofertei cât și de valoarea de producție a pânzei respective. Dar împărțirea aia simplă pare mai complicată: 17 milioane de orice în valoare totală de 10 milioane dau un alt cost pe unitate. Niciodată 1,17!

 3. bali

  Dar cu banii imprumutati de Citu (miliarde de euro) ce s-a mai achizitionat si la ce pret ?

 4. Maryan

  A plecat „ciuma rosie” si au venit alți cretini,Alo Dna mai există!!!? Sau nu se m-ai fură de când e eunucul de Iohannis…!!! Dacă eram în alte vremuri pe timpul stării de urgență dacă furai ,erai executat,Cred că ar cel mai potrivit la noi ,Se fură prea mult…

  • Maryan

   Nu se mai aude nimic,acum se ocupă cu alte furăciuni,ar trebui împușcați toți de la cretinul de orban in jos…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *